jowita-90 26.08.10, 10:48 pytanie do mam ktore posiadaja takie bidony jak na zdjeciu w jaki sposob myjecie słomke od kubeczka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 10:58 w naszym, podobnym słomke można wyjąć natomiast jej wnętrze myłam albo wkladając do wrzątku - nie zawsze było to skuteczne lubwpychając tam szpikulec owinięty watą nie byłam z tego zadowolona, wiec kupiłam inny bidon bezsłomkowy, nadający się do mycia w zmywarce Odpowiedz Link Zgłoś
zonkastonka Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 11:20 Tego nie idzie umyć!!! Mam identyczny - szorowanie elementów szczoteczką do zębów, mycie tej twardej słomki patyczkiem do uszu. Wygotowywanie co jakiś czas. Nauczyłam sie, że żadnych soków przecierowych w takim kubku. Teraz w domu pijemy z normalnego kubka plastikowego, na drogę zabieramy picie w butelce z dziobkiem (takiej po wodzie mineralnej). Tego kubka używam już tylko w razie konieczności. Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia111 Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 11:46 z umyciem tego bidonu sa problemy ale ostatnio słomkę i inne trudne dostępne miejsca staram się czyścić patyczkiem do uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
avana25 Re: kubki,bidony pytanie 03.09.10, 16:33 Mialam w zeszlym roku w wakacje taki kubek bylam bardzo nie zadowolona zwlaszcza jak tam sie dalo sok marchewkowy kubus lub herbatke ciezko wyczyscic teraz niedawno kupilam bidon z otwieranym dziubkiem tak jak sa soczki co do gory sie podnosi zaplacilam za bidon 11zl i jestem tak zadowolona ze juz sie bede ich trzymac latwy w myciu odkrecaniu kolorowy wygodny w piciu nawet na lezaco Dziecko nawet go nie gryzie tak jak slomke bo dziubek jest twardy polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tola792 Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 14:40 Ja też myje patyczkami do uszu, i wspomagam się jeszcze wykałaczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzankas Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 14:44 Ja mam Nuby - i w zestawie wymiennym (słomka +akcesoria) była szczoteczka - taka mała, wąska do mycia słomki właśnie! I dobrze się nią myje. Poza tym u mnie można słomkę rozłożyć na mniejsze elementy. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 18:10 jowita-90 napisała: > pytanie do mam ktore posiadaja takie bidony jak na zdjeciu > > > > w jaki sposob myjecie słomke od kubeczka?? Wacikami do uszu. W moim się mieszczą Odpowiedz Link Zgłoś
jowita-90 Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 18:37 co do wacikow-tez tak robie ale wkladajac go do ustnika brud pcha w dol czego efekt jest taki ze wiekszosc brudu zalega za dole slomki a z drugiej strony nie da sie wyczyscic Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 19:13 Aha. No ja mam słomkę rozbieraną. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita-90 Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 20:29 joshima napisała: > Aha. No ja mam słomkę rozbieraną. > w tym wlasnie bidonie? Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 21:15 No nie. W podobnym. Do głowy mi nie przyszło, że może być inaczej skoro to takie praktyczne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 18:42 ja czyściłam dwoma patyczkami do uszu, czyli jeden popychałam drugim. czyściło się bez probelmu. kłopot za to miałam z niekapkiem avent. teraz też w domu normalny kubek, czasami przez zwykłą słomkę. a na spscerze butelka o wody kubusia. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 20:11 Ja myję po prostu wodą, jak wygląda na zniszczony i zabrudzony- wyrzucam całość. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 21:16 Bidon od mleka musiałabym wyrzucać codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 21:20 nie można dokupić do niego samych słomek? bo zdaje się że miałam identyczny (znaczy dziec miał) i można było. Odpowiedz Link Zgłoś
free.groszek Re: kubki,bidony pytanie 26.08.10, 21:22 Ja mam podobny Canpola i tam słomka się rozkłada i łatwo umyć. Kosztuje ok 10zł. Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: kubki,bidony pytanie 27.08.10, 08:29 Ja też mam Canpola i słomka si wyjmuje. Sama słomkę to czyszczę szczoteczką do czyszczenia smoczków, można też wepchnąć druta z wacikiem. Ja jednak wolę starego dobrego aventa, który teraz już tylko na noc jest. W dzień albo kubeczki zwykłe albo woda w małych butelkach z ustnikami sport. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: kubki,bidony pytanie 01.09.10, 13:56 Ja mam taki dokładnie bidon. Mycie słomki szczoteczką, która została mi od butelek DrBrown's taka cieniutka. Inaczej rzeczywiście się nie da! Odpowiedz Link Zgłoś
historybka Re: kubki,bidony pytanie 03.09.10, 17:24 Też mam taką szczoteczkę. Ale widziałam też w sklepie zestaw rurka + cienka szczoteczka. Odpowiedz Link Zgłoś