Dodaj do ulubionych

drobny 3-latek

21.09.10, 15:31
Witam.Drogie mamy.mam pewien problem z moim synkiem a konkretnie z jego wzrostem.skonczył we wrzesniu trzy latka a wyglada jak 2 latek.Jest bardzo drobny ma 92.5 cm i wazy 13 kilo.Martwie sie bo naprwde jest taki malutki.Je bardzo Ladnie jest zywy radosny ale słabo rosnie.mam juz obsesje na tym punkcie ,ciagle porownuje go z innymi dziecmi i przewaznie wszystkie sa od noego duzo wyzsze nawet młodsze dzieci.Napiszcie jak u was ze wrostem waszych pociech?ps urodzil sie z waga 3600 i 56 długi.Dziekuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • p.o.v Re: drobny 3-latek 21.09.10, 15:49
      moja kończy 3 latka w październiku, ma ok. 100 cm, a waży 12,5 kg smile

urodziła się z wagą 2950...oboje z mężem jesteśmy chudziaki, dziecko ruchliwe jak przecinak, zjada bardzo ładnie..
    • truscaveczka Re: drobny 3-latek 21.09.10, 15:51
      A co na to pediatra? Z siatek wynika, że jest po prostu drobnej budowy i tyle - wzrost 25 centyl, waga 3 więc proporcja jest w porządku - ale że urodził się z 50 centylem, to znaczy, że coś się zmieniło.
      PS Do sprawdzania, jak jest ze wzrostem i wagą innych dzieci są siatki centylowe - masz je w książeczce zdrowia. smile
      • mamomi Re: drobny 3-latek 21.09.10, 16:06
        Mój listopadowy 3-latek, waży 14,8 i mierzy 96 cm. Jest na 50 centylu od urodzenia więc ok. Moja mama oczywiście panikuje, że za mało je, powinnam coś dawać na poprawę apetytu itp. Ja nie mam zamiaru bo jest w normie wszystko, badania krwi i moczu robię raz w roku kontrolnie. Jest strasznie ruchliwy, wręcz nadpobudliwy.
        Zmierz na centylach i zapytaj najlepiej pediatry, potwierdzi lub zaprzeczy Twoim wątpliwością.
        • lenka273 Re: drobny 3-latek 21.09.10, 19:41
          moj na 3 latka mial 100 cm i wazyl 15,6kg.
          • arnika_2 Re: drobny 3-latek 21.09.10, 20:14
            od kilku tygodni mam pod opieką malucha (w ramach rodziny zastępczej), który 3lata skończył w maju, wzrost-93cm, waga-13,2kg, chłopczyk jest drobny ale bardzo ruchliwy, ma apetyt i pięknie zjada wszystkie posiłki a nawet prosi o dokładkę, więc myślę, że taka już jego uroda smile
    • karina00 Re: drobny 3-latek 21.09.10, 21:04
      hej, mój co prawda wcześniak waga urodzeniowa 1300 i 42 cm długości i w listopadzie będzie miał 3 urodziny, ale tak jak twój podobnie, wzrost 93 i waga 14 kg, no i masz rację że w porównaniu do innych dzieci w jego wieku to jest drobniutki, taki typ i jego uroda, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka