Dodaj do ulubionych

Krostki wokół ust

22.11.10, 09:42
Witam . Małej od paru miesięcy wyskakują krosty wokół ust i nosa. Pani doktor przepisała hydrokoryzon ale nie pomagał to elocom on pomaga krosty schodzą a za tydzień są znów małe czerwone kropeczki . Dodam że mała ma 2 lata nie ma smoczka i jest na diecie bez mlecznej , w nocy nic nie pije . Nie mam pojęcia skąd to się bierze krosty są tylko na twarzy . pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • lejla81 Re: Krostki wokół ust 22.11.10, 13:39
      1. Spróbuj maści z antybiotykiem (np. pimafucort - antybiotyk plus steryd, na receptę) Tylko maści ze sterydami nie można za długo używac, bo skóra się uzależnia i jest jeszcze gorzej.
      2. Spróbuj przysuszyc Sudocremem. Banalny sposób, ale, o dziwo, bardzo nam pomógł, bo też już nie wiedziałam, co zrobic..
      3. My jesteśmy na etapie Protopicu, krostki prawie zniknęły, uff... niestety prawie robi wielką różnicę. Mam nadzieję, że w końcu się ich pozbędziemy całkiem
    • imogen0 Re: Krostki wokół ust 22.11.10, 14:02
      U nas to była reakcja alergiczna na cytrusy-po odstawieniu owoców-krostki zniknęły.Przyjrzyj się menu dziecka,syn koleżanki miał tak po czekoladzie.
      • mamunia-x2toja Re: Krostki wokół ust 22.11.10, 23:34
        U nas to był początek infekcji pasożytniczej - dokładniej zarobaczenia.
    • zoozola Re: Krostki wokół ust 23.11.10, 00:16
      A u nas podłoże było grzybicze, pomogła maść Triderm.
    • angela10086 Re: Krostki wokół ust 23.11.10, 07:20
      a slini sie?
    • silje78 Re: Krostki wokół ust 23.11.10, 08:08
      moja ma to samo. mamy zgodę dermatologa na stosowanie tridermu. teraz bywa, że 2 tyg skóra jest zdrowa, wystarczy posmarować 1-2 razy tridermem i jest ok. po protopicu trwało to dłużej, a poprawa byłą krótkotrwała.
      • el.dorotka Re: Krostki wokół ust 23.11.10, 09:25
        Sterydem smarowałam nie pomagało a jak już to na krótki czas. dzisiaj idziemy do lekarza może coś zaproponuję . myślę że może być alergia bo ma liszaj koło noska a krostki przy ustach . ale na alergie steryd powinien zadziałać , ale jak dostarczam alergenu to może nie. zapiszę sobie maści , które używacie i zapytam lekarza może coś przepisze . Aczkolwiek mieszkam w małej miejscowości i lekarze tacy sobie. w odp . na pytanie mała się nie ślini .
    • to_wlasnie_cala_ja Re: Krostki wokół ust 23.11.10, 14:47
      mojej wyskakują krostki wokół ust przy każdej chorobie, nawet zwykłym katarku
      • el.dorotka Re: Krostki wokół ust 23.11.10, 17:29
        A wiec już pop wizycie u lekarza i dostała wapno w syropie , maść cynkową to wszystko . pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka