esta_blish 21.01.11, 12:42 Synkowi lekarz zalecił nawlekanie koralików. I to jakichś większych, bo dziecko ma 20 miesięcy. A ja nie kumam, o co chodzi- jakie koraliki? Gdzie się to to kupuje? Są jakieś rozmiary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 12:45 www.google.pl/search?q=koraliki+do+nawlekania&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 12:47 Nawlekanie dla 20-sto miesięczniaka? Nono, mój nie wiem czy teraz by cokolwiek nawlókł Odpowiedz Link Zgłoś
esta_blish Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 12:54 Dlatego mają być duże. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 12:58 www.bavarka.pl/product.php?id_product=199%20title= http://www.maxizabawa.pl/Duze_korale_do_nawlekania_50_elementow-1099.html lidibrii.pl/Korale_duze_do_nawlekania_w_pudelku-287.html allegro.pl/duze-korale-do-nawlekania-do-zabawy-i-terapii-i1351018368.html Odpowiedz Link Zgłoś
esta_blish Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 13:28 Wielkie dzięki, slonko! Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 12:55 nawlókł by nawlókł, mój nawlekał i wcześniej niż 20 miesięcnziak-oczywiście koraliki o odpowiedniej wielkości, co prawda na trzech zazwyczaj się kończyło ale zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
esta_blish Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 12:56 Dzięki. Umiem korzystać z googli Tylko z tego co mi się wyświetliło robi się naszyjniki dla dziewczynek, więc myślałam, że chodzi o coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 13:04 A nie może być jakiś makaron np. rurki i sznureczek, a nawet sznurowadło. Trzeba od razu kupować special zestaw? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 13:17 masz tutaj typowe dla dwulatków: mdziecko.pl/20__Klocki_do_nawlekania_morska-357.html Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 13:19 To sie nakłada, a nie nawleka, to chyba coś innego Mam takie, polecane na tym forum "Dzień i noc". Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 13:50 Motorykę i koordynację oko-ręka ćwiczy tak samo a może być łatwiejsze Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 13:17 Bardzo dobry pomysl. Do kupienia sa duze korale drewniane albo piankowe, nawlekac w sumie mozesz cokoliwek, dla takiego malucha tylko rzeczywiscie musi bys duze i mimo wszystko pod nadzorem, bo dzieciaki roznosci lubia pozerac. Nawlekanie korali czy czegos w tym rodzaju to swietne cwiczenie na motoryke i koordynacje oko-reka. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzankas Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 14:46 My mamy taką grę - ćwiczymy przy okazji kolory i nawlekanie według wzoru. Jak dorośnie, będzie można w to grać według instrukcji. allegro.pl/nawlekaj-nie-czekaj-gra-edukacyjna-koraliki-kolor-i1422552243.html Odpowiedz Link Zgłoś
latosie Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 16:33 własnie chciałam podrzucić linka do tej gry korale duuuuże , nie ma szans na połknęcie ... ćwiczą się rączki i cierpliwość a przy okazji nauka kolorów ... fajna zabawka ... do kupienia w większości sklepów z zabawkami i marketach ... są dwie wersje ... mniejsze koraliki i większe ... dla 20 miesiącznego polecam większe oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 19:18 koraliki i prace raczkami np:, zbieranie malych guziczkow, pomaga w rozwoju osrodka mowy i wogole rozwoju mozgu. Moj syn swojego czasu mial tez takie zalecenie od lekarza zeby jak najawiecej pracowal z malymi elementami jak wlasnie nawlekanie koralikow, lub ukladanie jakby "pinezek" w szablonie , ktore trzeba wlozyc w odpowiednia dziurke Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 aaaaaaaaaaaaaaaaaa 21.01.11, 19:31 esta_blish napisała: > Synkowi lekarz zalecił nawlekanie koralików. I to jakichś większych, bo dziecko > ma 20 miesięcy. A ja nie kumam, o co chodzi- jakie koraliki? Gdzie się to to k > upuje? Są jakieś rozmiary? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 21.01.11, 20:51 jak masz ochote wydac pieniadze na ksiezniczkowate, to zobacz firmy Haba moja corka dostala na swieta i bawi sie niezle Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: koraliki do nawlekania- o co chodzi? 24.01.11, 09:08 W weekend mieliśmy z synem do dyspozycji pełno koralików murano typu pandora- syn świetnie poradził sobie z nawlekaniem bransoletek, co chwila robił "węże" i potem rozwalał, zmieniał układ kolorków itd. W sumie można sobie takie koraliki/bransoletke sprawić, a dziecku co jakiś czas dać do zabawy/nauki Odpowiedz Link Zgłoś