Dodaj do ulubionych

erytrocyty w moczu

16.02.11, 13:08
moje dziecko w czerwcu skonczy 3 lata. zrobiłam mu ostatnio badania moczu i krwi - tak po prostu zeby sie upewnic ze wszystko gra. no i okazało się ze wyszły w moczu erytrocyty (wyługowane)w ilości 0-2 w polu widzenia. powtórzyłam badanie i to samo. w necie info ze do 2 to norma, ale czy ktos mial podobny przypadek i co na to lekarz? czekam dopiero na wizyte, ale troche sie martwie z czego sie to wzięło i jaki skutki ma....
Obserwuj wątek
    • zebra12 Re: erytrocyty w moczu 16.02.11, 13:19
      Skoro to norma, to czemu szukasz dziury w całym?
      U nas był krwinkomocz, przeleczylismy antybiotykiem i jest git.
    • mamaantka30.06 Re: erytrocyty w moczu 16.02.11, 17:11
      Mam dziecko z refluksem moczowodowo - pęcherzowym. Robię badania moczu co miesiąc. Erytrocyty 0 - 2 w polu widzenia czasem się pojawiają, to nie jest wielki problem. kojarzę ten wynik z momentam, kiedy robiliśmy badanie w czasie, gdy Antek miał wysoką gorączkę. Infekcja wpływa na wynik. Może to być jakaś wirusówka, (u nas była trzydniówka) i wynik jest zaburzony. Warto pokazać wynik lekarzowi, choć przekonałam się, że pediatra w przychodni nie umywa się do urologa (chylę czoła przed dr Stefankiem)
      • assencja1 Re: erytrocyty w moczu 16.02.11, 17:29
        no wlasnie żadnej widocznej infekcji/choroby nie ma. miał co prawda jakies 2 tyg lekki katar i kaszel, ale naprawde nic wielkiego, trwało to 3 dni i koniec. nie sadze żeby to mogło zaburzyc wynik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka