Dodaj do ulubionych

Jaka parasolka?

01.04.11, 13:33
Może ktoś mi poleci solidną spacerówkę parasolkę, żeby miała jak największe koła i duże siedzisko. Zastanawiam się między chicco enjoy fun a coneco juupi.
Obserwuj wątek
    • green-blue-eye Re: Jaka parasolka? 02.04.11, 12:09
      moge polecic cybexa onyx i moja najnowsza zdobycz maclarena xt.obydwie sie rewelacyjnie podbijaja,sa lekkie.niestety nic nie wiem o tych modelach ktore napisalas.
      • kredka1528 Re: Jaka parasolka? 02.04.11, 14:53
        Ale te maclareny strasznie małe kółeczka mają, mam wrażenie że to są wózki na równe powierzchnie, jak ktoś mieszka w bloku gdzie dookoła kostka, myślę że na niezbyt równej powierzchni nie byłyby rewelacyjne
        • merci77 Re: Jaka parasolka? 02.04.11, 20:24
          ja polecam inglesine trip,mamy od roku i jak dla mnie jest swietnym wozkiem.Tez sie swietnie podbija,jest lekki,zwrotny,latwo sie sklada i rozklada.Na nierowym terenie tez sobie radzi,pomimo malych kolek jak to bywa w parasolkach.
        • green-blue-eye Re: Jaka parasolka? 03.04.11, 12:44
          maclaren xt i xlr maja kolka o srednicy 16cm,natomiast model volo ma mniejsze.
          jezdze nim po niezbyt rownej powierzchni(w miejscowosci gdzie mieszkam jest tragedia z chodnikami)i sprawuje si super.moge go prowadzic jedna reka.wczesniej mialam loole i jazda nia z 1,5 rocznym dzieckiem to byla meka dla mnie.nie nawiam nikogo do zakupu maclarena,mowie tylko co o nim mysle.ma tez i swoje wady,niezbyt dobry dostep do koszyka,opuszczanie oparcie dwoma rekami i to nowe zapiecie szelek doprowadza mnie do szalu.jednak ma tyle zalet ze nie mysle o tych minusach.najlepsza jest nowa budka,oslania kompletnie dziecko przed sloncem tak wiec parasolka nie jest potrzebna,wozek jest naprawde komfortowy dla wiekszego dziecka.rewelacyjnie sie go prowadzi i podbija.no i dozywotnia gwarancja.
          onyx za to jest fajny na lato-mozna zlozyc material po bokach i dziecku jest bardzo przewiewnie.
          ile mam tyle opinii o wozkach.jesli masz mozliwosc wybrania sie do sklepu to najlepiej jak sama przetestujesz rozne modele.
          pozdr.
    • barcys1 Re: Jaka parasolka? 02.04.11, 12:48
      Ja mam od roku maclarena xt i jestem bardzo zadowolona. Syn parę dni temu skończył 2 lata i mam nadzieje jeszcze z rok nim pojeździć.
    • ola_mi enjoy vs juupi 02.04.11, 21:48
      jestem na świeżo po porównaniu tyh dwóch modeli, gdyz tez je brałam pod uwagę.
      Chicco ct01 (czyli to samo co enjoy) testowałam trzy lata temu na starszaku. Jak dla mnie rewelacja.
      Ma obrotowe raczk i mozna ich wysokośc dostosować do prowadzącego wózek, buda pochyla sie aż do pałaka, co daje świetna izolacje przed słońcem, gdy dzieciak przed nim sie w zbrania lub przed wiatrem, siedzisko jest duże, wożek super sie składa i jest mały po złożeniu.

Juupi ma te same funkcje, ale nie ma resulowanej wysokości raczek i buda jest stosunkowo nisko nad oparciem. mam wrażenie, że jak dzieciak jest wysoki, to głową szoruje po budzie.
      Dla mnie chicco wygrywa i taki właśnie zakupiłam dla mołodszej.
      • nasenna Re: enjoy vs juupi 02.04.11, 21:55
        Odradzam McLarena, polecam Cosatto
      • kredka1528 Re: enjoy vs juupi 04.04.11, 15:05
        A jaki chicco kupiłaś enjoy fun? Bo ja się jeszcze zastanawiam nad chicco multiway, sama nie wiem który wybrać z tych dwóch

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka