Dodaj do ulubionych

pomożecie?:)

08.04.11, 15:35
Wstępsmile Razem z kilkoma koleżankami (pedagog, psycholog, logopeda) straciłyśmy pracę po urlopie macierzyńskim. Teraz intensywnie szukamy pomysłu na siebiesmile Mamy możliwość przyłączyć się do punktu edukacyjnego, ale musimy sobie wymyślić zajęcia i znaleźć klientówsmile
Zastanawiam się na jakie zajęcia chciałybyście zapisać swoje Maluchy.
Ja wymyśliłam opieką indywidualną, tzn. ktoś zapisuje do mnie dziecko, a ja przygotowuję zajęcia wspomagające jego rozwój np. wczesna nauka czytania metodą sylabową.
Podzielicie się swoimi przemyśleniami, doświadczeniami?
Obserwuj wątek
    • margo_kozak Re: pomożecie?:) 08.04.11, 15:37
      NA PEWNO ZAJĘCIA LOGOPEDYCZNE (sorki za capsa)
      i wspierające rozwój manualności rąk bo z tym akurat moje dziecko ma problemsad
    • rulsanka Re: pomożecie?:) 08.04.11, 15:42
      Szczerze, to w przypadku dzieci przedszkolnych widzę sens zajęć muzycznych, plastycznych i sportowych, a resztę czasu pozostawiłabym swobodnej zabawie, bo swobodna zabawa jest podstawą dla rozwoju dziecka, nie wczesne czytanie.
      Jeżeli potraficie tak dostosować swoje dziedziny, by połączyć je z ww, to myślę że traficie w sedno. Powodzenia smile
    • karro80 Re: pomożecie?:) 08.04.11, 23:19
      Dokładnie do takiego "zestawu" chodzimy - kobitki prowadzą normalne zajęcia dla dzieci - młoda chodzi do logopedy.
      Przychodzą dzieci z problemami - zaburzenia mowy, koncentracji, problemy szkolne. W zależności z czym dana sztuka ma problemy to ta pani przejmuje.
      Ja już dziewczyny polecałam kilku znajomym.
      "gabinety" są urządzone w mieszkaniu w nowych blokach, jest fajnie, nie czuje się, że przychodzisz

U nas np wiele osób w poradni rehabilitacyjnej szuka logopedy lub kogoś kto będzie potrafił zapanowac nad emocjami u dziecka które ma różne dysfunkcje - w takich miejscach można namiary zostawić, w poradniach wcześniaczych - wczesniak i przed ukończeniem roku czesto do logopedy zagląda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka