Dodaj do ulubionych

Prawdopodobnie liszaj

21.04.11, 22:29
Mały ma zmianę na barku. 4 kropki płaskie w jednym miejscu suche lekko zaróżowione.
Ma to od 6tyg. Dostaliśmy na to najpierw Mecortolon... nie pomógł... później Clotrimazol tydzień temu i nic...
Doradzono mi na innym forum Emulsje specjalną Emolium.
Jutro mają mi ją sprowadzić do apteki.
Ale może macie inne pomysły?

Poza tą zmianą ma 3 inne kropki na ciele i boje się że z nich rozwinie się to samo.
Pediatra nic nie podejrzewa... nie mówi co to tylko daje leki.
Mnie to wygląda na liszaj...

Po świętach spróbuje wybrać się do dermatologa (choć terminy są odległe)...
Obserwuj wątek
    • w_miare_normalna Re: Prawdopodobnie liszaj 21.04.11, 23:24
      aha
      • rybalon1 Re: Prawdopodobnie liszaj 22.04.11, 09:50
        noo moze ale nie musi być np. liszaj zakażny jednak pediatra ci tego nie potwierdzi - nie umieją rozpoznac niestety ..tak mi powiedział b. dobry dermatolog ( miał to moj syn załapał w przedszkolu) Ja szła prywatnie do dermatologa, dostaliśmy specjalną maść Mupirox i Fucidin ( to na gronkowce własnie ) i przykaz dokładnego wyleczenia bo nie leczone moze padać na nerki sad. Nie czekaj idz do dermatologa będziesz pewna co to . U nas leczenie trawało prawie 3 tyg - i to dziadostwo jest bardzo zarażliwe niestety. Na szczęście mój syn miał tylko kilka takich plamek/krostek - niektóre wyglądały jak ospa wietrzna na początku i pediatra najpierw obstawiała ospę jednak na 2 wizycie wycofała sie z diagnozy i kazała iśc do dermatologa.
    • mamuniaolunia Re: Prawdopodobnie liszaj 22.04.11, 10:29
      Nasz synek miał podobnie wyglądającego gronkowca złocistego... Dermatolog pomoże. Najlepiej zrobić wymaz.
      • julka-4 Re: Prawdopodobnie liszaj 22.04.11, 12:16
        Mojej zrobiło się coś takiego na biodrze.pediatra nie rozpoznała tego, poszłyszmy do dermatologa ,stwierdziła że to właśnie liszaj-zabroniła drapac ponieważ bardzo się to cholerstwo roznosi.Pamiętam że młoda wtedy czterolatka próbowała drapac szczególnie przez sen-pożyczyłam pamiętam od młodszej kuzynki pajacyka do spania i obcięłam stópki żeby nie miała dojścia w to miejscewink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka