01.06.11, 09:46
Prezenty dla dzieci ( nie swoich) wręczacie osobiście czy np. przez rodziców? Dziś dzień powszedni, wiadomo, my w pracy, dzieci w przedszkolach- czy ma dla was znaczenie, żeby wujek, czy babcia przyjechali i dostarczyli prezent do rąk własnych czy wystarczy, że przekażą wam?
Obserwuj wątek
    • mw144 Re: Prezenty 01.06.11, 09:51
      U nas się wręcza osobiście, część zrobiła to w miniony weekend, część się zapowiedziała na sobotę.
      • margo_kozak Re: Prezenty 01.06.11, 09:53
        u mnie tylko my rodzice dajemy prezenty.
        • koza_w_rajtuzach Re: Prezenty 01.06.11, 18:03
          u nas też tak jest
    • mama_amelii Re: Prezenty 01.06.11, 09:56
      U nas od strony męża wujek zorganizował dzieciom ognisko z pieczeniem kiełbasek i tam babcia i ciocie dały prezenty moim dzieciom,a ja ich dzieciom.Dzisiaj z mojej rodziny dzieciaki przyjeżdżają do mnie,dostaną prezenty,będą lody i zabawa na naszym placyku zabaw.
      Prezenty zawsze wręczam osobiście(moim zdaniem wcale nie musi to być dany dzień).Dzieciom wystarczy informacja,że prezent jest z danej okazji.Później mówią dostałem na Dzień dziecka(i nie ważne,czy dostał w środę,czy sobotę).
    • jul-kaa Re: Prezenty 01.06.11, 11:05
      Ma znaczenie spotkanie z rodziną, dziecko lubi dziadków, a dziadkowie lubią dziecko. Ważniejsze jest wspólne spędzenie czasu niż prezent. Gdyby dziś nie mogli wpaść, to przyszliby z prezentem innego dnia.
    • mikams75 Re: Prezenty 01.06.11, 15:28
      dla mnie wazne jest, zeby dziecko wiedzialo skad ma prezent, a nie ze z nieba spadaja.
      Glupi przyklad: moja mama kupila mi kiedys duzy prezent, zapominala kluczy, musiala sie wracac. Paczke zostawila u sasiadki. Poszla mnie odebrac, wrocilysmy, mama wziela paczke od sasiadki, podziekowala jej (za przechowanie). Za nic nie mogla mi pozniej wytlumaczyc, ze to nie jest prezent od sasiadki. No przeciez widzialam wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka