lupa_87 22.06.11, 10:49 Co zabrać nad morze dla trzylatka? Pierwszy raz jedziemy tak daleko i obawiam się, że część rzeczy nie przyjdzie mi do głowy. Proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pagaa Re: Wyprawka nad morze 22.06.11, 11:03 ee, no ormalnie bierzesz jak to na wyjazd ciuchu, ręczniki, kosmetyki, krem do opalania z filtrem, fajnie jest mieć taki namiot plażowy, albo chociaż parasolkę plażową taką, zabawki do piachu leki różne mieć ze sobą warto, może jakaś ulubiona przytulanka. nie wiem gdzie macie kwatery-czasem trzeba mieć swój papier toaletowy, płymn do naczyń, ściereczkę. zapas pieniędzy na lody i różne niepotrzebne nikomu oprócz dziecka rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Wyprawka nad morze 22.06.11, 11:04 Czego zapomnisz, albo co okaże się ważne - dokupisz na miejscu w razie czego. Weź coś, czym zajmiesz dziecko w razie niepogody (gry, książeczki, kredki, klocki, kalosze i wiatrówkę, żeby mogł sobie poskakać przez fale przy brzegu nawet jak jest chłodniej), jeśli pogoda będzie, to woda + piasek dają wiele możliwości zabawy Namiot plażowy zawsze biorę, żeby dziecko trochę cienia miało na plaży i basen dmuchany, jeśli woda w morzu zimna jest, może się bawić tam. Odpowiedz Link Zgłoś
cler27 Re: Wyprawka nad morze 22.06.11, 11:11 Wróciliśmy 2 tygodnie temu znad morza. Byliśmy z 2,5 latkiem, więc pewnie niewiele różnic w wyprawce będzie Napewno trzeba wziąć : krem na opalanie ( z filtrem min. 35 ), krem po opalaniu, coś na oparzenia słoneczne ( też się mogą zdarzyć ); kąpielówki lub majtki, koszulki z i bez rękawów, nakrycia głowy z daszkiem i osłoną karku, sandałki piankowe; ręcznik plażowy, koc piknikowy, ew. parawan lub namiot plażowy; wiaderko, foremki, lopatka, grabki, taczki - do zabawy na piasku; normalne ubrania : koszulki, spodenki, polar ( gdy jest chłodniej ), kurtka przeciwdeszczowa z kapturem i kalosze ( gdy pada deszcz ), sandały, półbuty lub adidasy....; nowe zabawki, który nie były wcześniej w uzyciu ( u nas sprawdził się znikopis i piłka z gumowymi kolcami ), nowe książeczki... obowiązkowo lekarstwa ( te, które się używa na codzień + wapno + przeciwbólowe).. Wzięliśmy jeszcze spacerówkę - parasolkę, wody mineralne niegazowane, batoniki owocowe, chrupki i inne... Ufff... sporo tego, ale czasem trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
maja_2006 Re: A co lepsze - namiot czy parasol? 22.06.11, 11:24 też jedziemy za tydzień z 2-latkiem, znajomi z 2,5-latkiem i 14 mieś. No i tak się zastanawiamy, bo starsze chłopaki, to nie usiedzą ani w namiocie ani pod parasolem, pewnie zechcą przy brzegu, więc to miałoby służyć pewnie tylko np. na czas jedzenia, więc co będzie lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
figglagla Re: A co lepsze - namiot czy parasol? 22.06.11, 11:44 plastry opatrunkowe Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: A co lepsze - namiot czy parasol? 22.06.11, 11:45 namiot..chociazby ze wzgledu na wiatr... no alebo parasol i wiatrochron )) Odpowiedz Link Zgłoś
szajma Re: Wyprawka nad morze 22.06.11, 14:18 kalosze!!! u nas w zeszłym roku przydały się i bez nich byłoby nudno. ja nie brałam dużo rzeczy, ubranek kilka na zimno i na ciepło, mały wziął plecaczek mały zabawek szczególnie do autokaru, pieluchę mimo, że już robił na nocnik, bo się bałam, że nagle mu sie zachce natychmiast a kierowca nie będzie mógł sie akurat zatrzymać i nawet sie przydała w autokarze w drodze powrotnej. i dużo dobrego humoru, jakieś gry bym wzięła małe, planszowe jakby się nie daj boże zdażył, że będzie padać. w tym roku wakacje zaczną się od 8 godzin w pociągu z postojem we wrocku. to będzie szaleństwo!!! miłych i udanych wakacji życzęQ Rastafarian Way... Odpowiedz Link Zgłoś