Dodaj do ulubionych

Nocne poty 2 latka

24.06.11, 22:09
Poci mu się głównie głowa, dosyć obficie. Jest zdrowy, rozbiegany, nie choruje. Nie przegrzewany.
Mam się niepokoić czy dać na luz?
Obserwuj wątek
    • aniasa1 Re: Nocne poty 2 latka 24.06.11, 22:19
      Mojemu tez. tylko wtedy jak spi. Nie sadze zeby to btyl powod do zmartwien
    • marta-zs Re: Nocne poty 2 latka 25.06.11, 08:56
      Mojej 2,5latce tez. Ja myśle, ze dlatego ze gorąco lub parno.
    • minerwamcg Re: Nocne poty 2 latka 25.06.11, 22:23
      Dać na luz, mnie też to niepokoiło, przegrzebałam net i raczej panuje opinia, że to nic groźnego.
      • talicja Re: Nocne poty 2 latka 27.06.11, 16:00
        A ja kiedyś gdzieś wyczytałam,że takie nocne pocenie świadczy o niedoborze wit.D i początkach krzywicy ale raczej sceptycznie do tego podchodzę,zwłaszcza czytajac Wasze posty,raczej mało prawdopodobne aby wszystkie nasze dzieci miały krzywicęsmile,bo moja też tak miała do 2 lat,mokra jak szczur nieraz w nocy była,bez znaczenia czy to zima czy lato,taraz już nie.Pozdrawiam!
        • corrina_f1 Re: Nocne poty 2 latka 27.06.11, 16:27
          talicja napisała:

> A ja kiedyś gdzieś wyczytałam,że takie nocne pocenie świadczy o niedoborze wit.
          > D i początkach krzywicy ale raczej sceptycznie do tego podchodzę

No to ciekawe bo ja swojej dwulatce wciąż aplikuję co wieczór wit. D a łeb ma już zaraz po uśnięciu mokry jak spod kranu.
          • solaris31 Re: Nocne poty 2 latka 27.06.11, 23:11
            u mnie potwierdził się niedobór wit D wink zaczęłam dawac tran i dzieciom pocenie się przeszło.

ale zanim wybadaliśmy niedobór D3, zrobiłam kontrolna morfologię, bo się naczytałam w necie tego i owego.
            • mammana i tu Was zaskoczę! 30.06.11, 12:11
              a my wyczytaliśmy, że pocenie wynika z niedoboru cukru....!!!!!! W dobie alarmów: "nie przesładzaj dziecka" często aż za bardzo dbamy o dietę anty cukrową. Wprowadziliśmy więc codzienne, rozsądne dawki cukru i pocenie zaniknęło-hurra!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka