singo 09.09.11, 17:25 Drogie mamy Jakie buty kupuje sie na jesien? Maluch ma rok i rozmiar chyba juz 19. Kupujemy na wyrost (np 20) czy rozmiar taki jaki ma stopa? I jakie te buty? z cholewkami? Jakies specjalne? Inka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzoaann Re: Buty 09.09.11, 18:11 normalne buty, takie do kostki- rozmiar zawsze wiekszy od nozki, zeby moglo dziecko palcami poruszac, ale taki zeby but nie kłapał ja na jesien zawsze mam jeszcze kalosze i kombinezon gumowany do skakania po deszczu Odpowiedz Link Zgłoś
shinee5 Re: Buty 09.09.11, 18:48 Ja swojemu zazwyczaj kupuję pół cm but większy niż stopa. Na jesień taki bucik powinien wystarczyć, a potem przychodzi zima i trzeba kupić kozaki. Odpowiedz Link Zgłoś
julka1967a Re: Buty 10.09.11, 10:55 Około 1cm wkładka dłuższa od stopy. Kupiłam buciki w sklepie i było sporo luzu gdy przymierzaliśmy. Zmierzyłam w domu wkładkę i okazało sie, że jest taka sama jak stopa. Buty musiałam wymienić na rozmiar większe bo okazało się, że syn podwija paluszki w bucikach zakrytych. Na stronie "Bartka" jest instrukcja jak dobrać dobry rozmiar buta. Odpowiedz Link Zgłoś