Dodaj do ulubionych

jaki rower biegowy?

12.09.11, 09:49
Witam. Corka za 2,5 miesiaca skonczy 2 lata i chcemy w koncu kupic jej wymarzony rower. Jestem za rowerem biegowym i ogladam je na allegro. Ale ciezki wybor bo jest ich mnostwo. Czy ktos moze mi polecic jaki kupic rower biegowy dla 2 latka. Dodam ze corka ma 86cm wzrostu.
Obserwuj wątek
    • el_elefante Re: jaki rower biegowy? 12.09.11, 10:27
      Wszystko jedno jaki, byle dostosowany do wzrostu. Zmierz dziecko - że się tak wyrażę - w kroku i kup rowerek taki, aby wysokość kroku była w zakresie regulacji wysokości siodełka. I tyle. No może jeszcze praktyczna porada ode mnie: kup najlżejszy jaki znajdziesz wink
    • rulsanka Re: jaki rower biegowy? 12.09.11, 10:29
      Zmierz odległość między podłogą a jej kroczem. Większość rowerków odpada, bo mają wysokość siodełka powyżej 35 cm, a córka ma pewnie mniej.
      Poza tym kup jak najlżejszy, drewniany. Koła nie muszą być pompowane. Piankowe są lżejsze. Kierownica powinna mieć na końcach szerokie, miękkie gumy, by dziecko się nie uderzyło przy upadku.
      Mój syn z pierwszego laufrada wyrósł i kupiliśmy drugiego za rok (młody zaczął jeździć w wieku 22 m). Uważam, że warto kupować taki najmniejszy, jest prostszy do nauki.
      Teraz drewniane laufrady pojawiają się w sklepach z zabawkami, może być taniej niż na allegro i da się je przymierzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka