kakaka2
19.09.11, 02:03
hej, jestem mamą 3 letniego chłopca, do aniołków nie należał nigdy, jednak teraz jego niektóre zachowania mnie martwią, niepokoją. Zastanawiam się jak z nimi walczyć, czy to w tym wieku normalne?
Na myśli mam m.in.:
-hałas - krzyki, w tym przekrzykiwanie dorosłych gdy coś mówią, generalnie jest bardzo głośny, prawie cały czas ma podniesiony głos, potrafi naprawdę bardzo mocno krzyczeć, walczymy z tym, ale efekty średnie
-negatywne nastawienie do ludzi, gdy ktoś do nas przyjdzie to nie wiadomo jak się zachowa, czy nie odstawi na dzien dobry jakiejś histerii lub nie zacznie ich wyganiać, nie chce się przywitac z np. babcią, wręcz go denewuje gdy ktoś do nas przychodzi
-odkąd poszedł do przedszkola (ostatnie 2 tyg) to panie mówią ze tam jest bardzo grzeczny, za to w domu diabełek nie z tej ziemi, najgorsze ze zaczepia (czego wczesniej nigdy nie robił) młodsze rodzeństwo, rzuca wszystkim, jest złośliwy, potrafi płakać na zawołanie z byle powodu
ogólnie zastanawiam się jak wprowadzić mądrze trochę więcej dyscypliny, staramy sie z męzem dobrze wychowac dzieci, jednak czasem mam wrazenie ze sporo błędów musimy popełniać skoro syn tak sie zachowuje.
Poradźcie coś jak okiełznąć takiego 3 latka