04.10.11, 20:05
Dziewczyny mam pytanie moj roczny synek od tygodnia chodzi z lyżeczka w rękusmile chodzi z nia caly dzien ,problem zaczyna sie kiedy mu ja zabieram ryk okropny co tu zrobic? Miałyście tak?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • el_elefante Re: lyżeczka 04.10.11, 20:33
      Nie widzę jednego, racjonalnego powodu, dla którego miałabyś koniecznie zabierać mu tę łyżeczkę. Niech sobie ma.
      • matka_karmiaca Re: lyżeczka 05.10.11, 09:22
        el_elefante napisał:

> Nie widzę jednego, racjonalnego powodu, dla którego miałabyś koniecznie zabiera
        > ć mu tę łyżeczkę. Niech sobie ma.

Chyba, że tak jak moja - biega z łyżeczką, ale w buzi, a nie w ręce. Wolałabym, żeby wtedy nie walnęła twarzą w podłogę...
        • ola_mi Re: lyżeczka 05.10.11, 09:27
          miałam to samo napisać

• joshima Re: lyżeczka 05.10.11, 10:06
            To trzeba napominać dziecko i pilnować. Można wyjasnić, że jak będzie biegało z łyżeczka w buzi to będziesz musiała ją zabrać i odłożyć. Dziecko trzeba uczyć o bezpieczeństwie.
        • el_elefante Re: lyżeczka 05.10.11, 11:28
          Chyba że. Wspomniany osobnik jednak upodobał sobie trzymanie się łyżeczki ręką.
    • joshima Re: lyżeczka 04.10.11, 20:37
      A czemu mu zabierasz?
    • mika_p Re: lyżeczka 05.10.11, 00:34
      Nie miałyśmy, ale jak się bardzo boisz, ze w szaleństwach sobie oko wydłubie, to spróbuj go namówić, żeby połozył łyżeczkę spać. Jakąś chusteczkę, choćby i higieniczną, na kocyk chyba znajdziesz? smile
    • mikams75 Re: lyżeczka 05.10.11, 07:41
      slabo chodzace dzieciaki lubia sobie cos potrzymac dla rownowagi, dla niego to jak drazek do przytrzymania. Jesli sie boisz, ze sie wywali i krzywde sobie zrobi ta lyzeczka to moze mu na zamiane daj cos bezpieczniejszego, ale podejrzewam, ze zaakceptuje tez tylko cos o ksztalcie draga.
    • bluemka78 Re: lyżeczka 05.10.11, 09:54
      Moje maja do zabawy te danonkowe i jakieś plastikowe.
    • kinguch Re: lyżeczka 05.10.11, 10:16
      zostawić niech nosi. Mój ma prawie 2 lata i ma teraz fazę na noszenie takiej wielkiej kredki chodzi z nią wszędzie. Pominę fakt że wali nią gdzie popadnie z dziką radością albo rysuje, jak się okazało jest mega funkcjonalna a ile zabawy z nią wink
    • marzenka224 Re: lyżeczka 05.10.11, 20:02
      Mój też ma rok i też uwielbia z łyżeczką chodzić. Czasem ją zastępuje kredką, flamastrem (jak mu się udało otworzyć to miał ładny makijaż i teraz wszystkie pochowałam przez co siostrzeniec płacze że nie ma flamastrów) słomką od picia. Ta słomka chyba najbezpieczniejsza bo jak się na nią wywróci to się zegnie i nic mu nie zrobi (no chyba że trafi w oko- ale co zrobić)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka