camel_3d 05.10.11, 11:32 www.youtube.com/watch?v=6OEiIwL200I mlody uwielbia pianino.. jak gdzies dorwie sie do pianina to potrafi tak ze 40 minut "grac"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naomi19 Re: konkurencja dla chopina rosnie 05.10.11, 11:51 Polecam koncerty w filharmonii, są organizowane specjanie dla maluchów. Są też organizowane w szkołach muzycznych zajęcia dla najmłodszych. Wklejam link. www.yamahakatowice.pl/index.php?cms_site=183 Moja ostatnio bardzo się zainteresowała muzyką, chodzimy na koncerty, czytamy książeczki w tej tematyce. Gybym miała bliżej szkołę muzyczną, skusiłabym się. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d naomi19 05.10.11, 21:25 od kilku tygodni mlody chodzi do szkoly muzycznej..ale to grubo powiedziane. sa tam zajecia umuzykalniajace...rodzice i dzieci, poznaja co wydaje dzwiek, jakie dzwieki, zabawa np kasztanami na bebnach itd... ale pianino to instrument, ktory mlody pierwszy raz widzial jak mial..jakis rok..i od tego czasu ma swira na punckie pianina. Jak gdzies zobaczy pianino..to nie ma leszcza ..musi usiasc. Normalnie dzieci w tym wieku sie nie "edukuje" muzycznie, ale jutro idziemy na probna lekcje pianina. Nauczyciel powiedzial, ze czasme dzeici czasem dzeici moga wczesniej zaczac..al enie taka prawdziwa nauke..a raczejj nauke przez poznanie instrumentu.. tym bardziej ze u mnei nei ma pianina, a ja jestem komplentnie niemuzykalny) Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: naomi19 06.10.11, 11:12 Chodź z dzieciakiem póki mu sie to podoba, a nóż będzie sie na poważnie tym intereesowal. Wcale nie jest za wcześnie. Tymbardziej, ze w domu nie ma mu kto pokazać. Ja zaczynalam mając 3 lata, jak miałam 4 to już grałam na urodziny księdza kolędy w kościele, w przedszkolu, a pózniej na uroczystych apelach w szkole. Szkoda tylko, ze moi rodzice nie chcieli żebym poszła do szkoły muzycznej, w sumie do dzisiaj nie wiem dlaczego. A pózniej już było za późno, za to moja kuzynka z powodzeniem gra teraz w orkiestrze symfonicznej podróżując po całym swiecie, ona akurat głownie na altowce, ale i pianinie. Jak do niej jezdzilam jako dziecko to zawsze chciałam grać na pianinie, bo ona miała, a ja tylko organy elektryczne. Wiec póki dziecko chce to z pewnoscia trzeba mu to umożliwić. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: naomi19 06.10.11, 14:27 dzieki za dodanie otuchy))) faktycznie w domu nie ma kto mu pokazac bo ja muzyczna noga jestem.. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: konkurencja dla chopina rosnie 05.10.11, 11:53 Widac ze ma talent, wybiera dzwieki, ktore chce zagrac, porownuje ich wysokosc. Kup mu dobre cymbalki, albo keybord niech brzdaka w domu. Ja sie nauczylam w ten sposob grac ze sluchu i potem to sie przenioslo na pianino. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: konkurencja dla chopina rosnie 05.10.11, 16:30 o kurcze co za fryzurka , slicznie! co do talentu, niewatpliwie dziecko bardzo jest zainteresowane instrumentem, czasami to nawet brzmi bardzo sympatycznie, czyzby wlasnie podswiadomie dobieral dzwieki. Super tez ze sa rodzice , ktorzy doszukuja sie w swoich dzieciach ich zdolnosci, to jest wlasnie to aby znalezc, ale czasmi zeby znalezc , trzeba probowac i wcale to nie jest latwe. Czesto w dyskusjach na temat zajec dodatkowych, sa glosy ze dziecko jest przeciazone, ze za duzo, ze po co bo my nie chodzilismy i zyjemy. Absolutnie sie z tym nie zgadzam. Nie wiem tez dlaczego dla wiekszosci zajecia dodatkow to przede wszystkim jezyk angielski. A kto powiedzial ,ze kazdy ma zdolnosci do przyswajania jezykow obcych? Mozna w tym angielskim pedzie przeoczyc talent muzyczny czy sportowy. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: konkurencja dla chopina rosnie 05.10.11, 21:28 jak napisalem wyzej.. ja jestem kompletnie niemuzykalny. Mlody odkryl 2 lata temu pianino u sasiada. ja moge co najwyzej "wlazl kotek na plotek" jednym palcem zagrac. Takze tu nawet go nie "kierowalem".. sam sie jakos zakochal w pianinie)) a skoro lubi niech sobie brzdaka.. jutro idziemy do nauczyciela zeby zobaczyl czy to tylko takie brzdakanie, czy faktycznie mlody lubi pianino i chce sie uczyc.. bo za kazdym razem pytal kiedy bedzi sie uczyl... wiec idzeimy przetestowac. Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: konkurencja dla chopina rosnie 05.10.11, 16:52 bardzo fachowo kładzie palce na klawiszach musi obserwować kogoś, kto gra. Świetny jest bez dwóch zdań ciągnie go w tym kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: konkurencja dla chopina rosnie 05.10.11, 21:30 > bardzo fachowo kładzie palce na klawiszach musi obserwować kogoś, kto gra. moze nie uwirzysz, ale kogos kto gra widzial (w sensie obok niego stal) 2 razy w zyciu. Sasiada 2 lata temu i kumpla jak gral na organach.. MNie nie moze bo ja nie umiem grac. ale widac, ze go to rajcuje..zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
amy33 Re: konkurencja dla chopina rosnie 05.10.11, 22:07 Fajnie fajnie. A przy okazji zerknęłam na jeden z Twoich filmików - The end of summer, no rozwalił mnie kompletnie. Uwielbiam granie Yirumy, kocham pianino/ fortepian. A w połączeniu z Twoim filmem - piękne... Miód dla duszy Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: konkurencja dla chopina rosnie 05.10.11, 23:19 a ja przyznam, ze do tego momentu yorumy byl mi nieznany..szukalem jakiegos podkladu na pianinie..i jakos trafilem. Mam juz teraz 2 plyty))) Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: konkurencja dla chopina rosnie 06.10.11, 10:00 Ładnie gra nie marnuj zdolności dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: konkurencja dla chopina rosnie 06.10.11, 10:08 b.bujak napisała: > a skąd ten kogut ? e??? jaki kogut?? Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: konkurencja dla chopina rosnie 06.10.11, 10:51 camel_3d napisał: > e??? jaki kogut?? mistrz drugiego planu... ok 15 sekundy Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: konkurencja dla chopina rosnie 06.10.11, 10:54 > mistrz drugiego planu... ok 15 sekundy hehehe )) to bylo w Zamku w Kragu. Kogut tam lazil ))) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkas70 Re: konkurencja dla chopina rosnie 06.10.11, 11:21 Przesłuchałam tego, Camel. To brzmi naprawdę jak muzyka. Może on kompozytorem będzie. W każdym razie, to nie była jakaś przypadkowa kakafonia dźwięków, tylko konkretna melodia. Super, chyba nasz prawdziwy talent. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: konkurencja dla chopina rosnie 06.10.11, 12:33 dzieki ) mnie tez ciekawi czy to chciwlowa zabawa czy moze cos jednak z tego bedzie.. chociaz wolalbym zeby byl informatykiem..no ale wiesz..samo "wolenie" o niczycm nie decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: konkurencja dla chopina rosnie 06.10.11, 13:58 przyznam, ze przez pierwsze kilka sekund myslalam, ze muzyka z płyty a Misiek udaje, że gra. zwrocilam uwage równiez jak dziewczyny wyżej na układ dłoni i dobór dzwiekow. wiekszosc dzieci waliłaby w klawisze, ale tutaj nie, jest to przemyslane. gratuluje!!! a filmik koniec lata - świetny!! Odpowiedz Link Zgłoś