Dodaj do ulubionych

jeździk dla dziewczynki???

24.10.11, 11:35
Chciałam poszukać w wyszukiwarce czegoś na ten tamat ale mi jakiś error wyskakuje...
Tak wiec pytam:czy jeździk nadaje się jako prezent dla dziewczynki na roczek? W przypadku mojego synka jeździk sprawdził sie rewelacyjnie.Teraz ma 4 lata i nadal jeździk jest w użyciu,ale nie wiem jak to jest z dziewczynką....Czy w przypadku dziewczynki jeździk sie sprawdzi??? Jesli tak to jaki? Biorę pod uwagę taki:allegro.pl/little-tikes-jezdzik-rowerek-zyrafa-kurier-12-i1888970794.html
i taki:allegro.pl/jezdzik-dino-bezpieczny-najlepszy-odpychacz-i1871918563.html
(ten drugi ma mój synek i jesteśmy z niego zadowoleni).
Ten pierwszy ma córka kuzynki i nie była nim zainteresowana....Może przez brak "bajerów"? Bo ten drugi ma i mój synek na samym początku nie jeździł tylko bawił sie tymi dźwiękami i światłami.Tak wiec nie moge sie zdecydować....Ta żyrafka taka bardziej dziewczęca jest ale z koleji nie ma żadnych dodatków....
No chyba,ze polecicie jakiś inny prezent dla dziewczynki na roczek tak za ok 100zł. Zależy mi na czymś na dłużej a nie na chwilke. Moja bratowa jest z tych ludzi,którym na wszystko "szkoda pieniędzy" wiec wiem,ze jak damy kasę w prezencie to napewno małej nic nie kupi....No wiec postanowiłam,że damy małej prezent.Mąż sugerował lalę ale lala bedzie musiała długo poczekać aż mała bedzie się nią bawiła...Poza tym,mała jest łobuzicą,ciągle w ruchu,nie usiedzi w miejscu nawet 10sekund,mało co zainteresuje ją na dłużej.Tak wiec myslałam o czymś co pozwoli jej być w ruchu bo nie wiem czy jakieś zabawki edukacujne ją zaintersują....
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 11:45
      Bobby car... Spychacz. Lokomotywa. Ja bym raczej kupiła coś co udaje pojazd a nie zwierzę.
      Dla rocznego dziecka to raczej będzie główny pojazd przez maks rok. Później kupuje się laufrada. Co nie znaczy, że jeździk całkiem idzie w odstawkę, ale nie jest już głównym pojazdem.
    • joshima Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 11:45
      betty842 napisała:

> Chciałam poszukać w wyszukiwarce czegoś na ten tamat ale mi jakiś error wyskaku
      > je...
      > Tak wiec pytam:czy jeździk nadaje się jako prezent dla dziewczynki na roczek?
      A czym (poza oczywistą różnicą anatomiczną) różni się roczna dziewczynka od rocznego chłopca?

> Biorę pod uwagę taki:allegro.pl/little-tikes-jezdzik-rowerek-zyrafa-kurier-12-i1888970794.html
      > i taki:allegro.pl/jezdzik-dino-bezpieczny-najlepszy-odpychacz-i1871918563.html
      Ten pierwszy, z powodu szeroko rozstawionych przednich kółek może się okazać niewygodny.
      • betty842 Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 12:10
        joshima napisała:

> betty842 napisała:
        >
        > > Chciałam poszukać w wyszukiwarce czegoś na ten tamat ale mi jakiś error w
        > yskaku
        > > je...
        > > Tak wiec pytam:czy jeździk nadaje się jako prezent dla dziewczynki na roc
        > zek?
        > A czym (poza oczywistą różnicą anatomiczną) różni się roczna dziewczynka od roc
        > znego chłopca?

No własnie nie wiemsmile.Mam dwóch chłopaków...
        Zazwyczaj panuje przekonanie,ze lalki są dla dziewczyn a samochody dla chłopców,oczywiście nie zgadzam się z tym bo mój strarszy syn miał okres kiedy bawił się lalkami i nie miałam nic przeciwko.Pewnie bratowa bedzie zdziwiona jak małej jeździk przywioze a nie typowo dziewczęcą zabawkę no ale trudno.
        • ciociacesia moja fascynowala sie 24.10.11, 12:50
          traktorami i koparkami
        • joshima Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 13:37
          betty842 napisała:

> Zazwyczaj panuje przekonanie,ze lalki są dla dziewczyn a samochody dla chłopców
          Takie przekonanie panuje tylko wśród ludzi hołdujących stereotypom. Nie pakuj dzieci w ramy.
    • el_elefante Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 11:46
      Jeździk? Dla dziewczynki? Absolutnie nie!
      Kolejna kobieta za kierownicą!
      wink
    • fasol-inka Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 11:56
      ja mojemu synkowi na roczek kupiłam coś takiego: www.kidsplaystore.co.uk/ekmps/shops/kidsplaystore/images/scramble-bug-yellow-8523--4358-p.jpg
      pierwszy tydzień oglądał go ze wszystkich stron (głównie interesowało go podwozie wink ), potem wsiadł i pojechał... i tak już prawie pół roku na nim szaleje
      u nas to był strzał w dziesiątkę

są też inne wersje kolorystyczne
    • bezak25 Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 12:15
      wiesz co, tak naprawdę to wiele zależy po prostu od dziecka. Nie da się przewidzieć czy córka brata będzie się chciała bawić jeździkiem, nie każdy chłopiec też lubi tego typu zabawki, nie ma reguły.
      Moją córę w ogóle tego typu pojazdy nie interesują ( a mamy w domu po jej starszym bracie), za to uwielbia bawić się resorakami tongue_out
      Zaryzykować możesz, a nóż widelec trafisz w jej gust smile Jubilatki oczywiście tongue_out
    • wszystko-wiedzaca Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 13:07
      Cora ma dwa jezdziki odziedziczone po starszym bracie jeden hipopotam fp, ale nie polecam natomiast drugi to woz strazacki, stary i rozklekotany ale dzieciaki (moje i przychodzace z wizyta) go uwielbiaja bo na przodzie po przezroczysta oslona ma miniature remizy i drogi z wozem i pieskiem i helikopterem ktore sie ruszaja jak sie wcisnie przycisk na kierownicy.
      Myslalam ze kupie jej nowy jakis rozowy, bo tamten na prawde stary jest, ale ona go bardzo lubi i prawde mowiac szkoda mi kasy na nowy bo moge za to kupic jej cos innego czego jeszcze nie ma. Jak dla mnie to oba pokazane przez Ciebie sa ok.
    • marta-zs Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 13:14
      moja córka ma autko jeździk, uwielbia je choc juz jest za duża
    • dzoaann Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 14:11
      moja ma jezdzik, dostala na roczek, zasuwa, az milosmile dostala taki ksztaltem jak ten z drugiego linku, tylko ozdobiony postaciami z bajeksmile
      • asiczek66 Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 14:34
        Kupilam moim blizniaczkom na roczek jezdzik z drugiego linku.Bardzo trafiony prezent ,"jezdzily na okraglo",teraz maja prawie 3 latka i troszke mniej jezdza,bo doszedl rowerek,ale polecam
    • mikams75 Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 19:21
      w tym wieku to nie ma roznicy czy chlopiec czy dziewczynka - wszelkie pojazdy sa tak samo uwielbiane. Jezdzik bedzie ok, moja corka tez zawsze go lubila. Mamy bobby car.
      Ta zyrafa niezbyt mi sie podoba - te kolka z przodu moga przeszkadzac. Wez jakis samochod.
    • dor.tom Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 19:43
      moja ma rowerek, ale na jeżdziki innych dzieci wciąż chce włazić. Jeśli kupisz, to moim zdaniem lepiej taki "pojazdowy" a nie "zwierzątkowy".
      A z innych prezentów w podobnej cenie polecam dmuchanego konia do skakania- posłuży długo, bo "udźwig" ma do 45 kg
      • martinkowa Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 21:16
        Moja ma już 3 lata a nadal jeździ na takim pchaczusmile (miała takie autko, które zalinkowałaś). U nas sprawdził się super.
        • limonka_a Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 21:54
          Moja córcia ma jeździk-samochód-wóz strażacki - jest zachwyconasmile
          ma jeszcze kolorowy rowerek ale woli ten samochód, stabilnie się siedzi.

pozdrawiamsmile
    • kosa.bar Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 22:13
      Moja córka uwielbia swój jeździk- samochód policyjny. Jest to absolutny hit od niemal dwóch lat, zarówno w domu jak i na zewnątrz.
    • kawka74 Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 22:16
      Moja córka (temperament podobny do Twojej solenizantki) ma jeździk "tematyczny" z Kubusiem Puchatkiem, o taki . Dostała go mając 10 miesięcy, teraz ma miesięcy 20 i cały czas się nim bawi (nie tylko jeździ, ale też pcha, chowa różne rzeczy w skrzynce pod siedziskiem, włącza melodyjki, dźwięki, próbuje grać, bo jeździk ma coś na kształt minipianinka).
      To, czy dziecko będzie się bawić takim jeździkiem, nie zależy od płci.
    • matka_karmiaca Re: jeździk dla dziewczynki??? 24.10.11, 23:46
      Moja na roczek dostała Wywrotkę Gigant Wader. Strzał w dziesiątkę, uwielbia ją - albo pcha, albo coś nią wozi, albo na nią wsiada i każe się wozić, wszystkie dzieci na placu zabaw jej podbierają. www.youtube.com/watch?v=w6SZKkCrY0w Występuje również w typowo dziewczęcej kolorystyce: www.mario.sklep.pl/alegro/wader2011/wywrotkaroz.jpg Ale nie jest to typowy jeździk.

Na placu zabaw czy w sali zabaw żadnemu jeździkowi nie przepuści. Testowała taki:
      picasaweb.google.com/108168098553200171685/Wrzesien2011#5654867122362347202
      i taki:
      picasaweb.google.com/108168098553200171685/Wrzesien2011#5658848802527739026 i jeszcze kilka, których nie sfotografowałam, m.in. linkowany wyżej "kubusiowy" (ooo, ten się jej podobał, bo się cośtam naciskało i pojawiał się Tygrysek, czy jakoś tak).

Przyłączam się do negatywnej opinii nt. żyrafy.

Ideałem byłoby, żeby jeździk miał dołączaną rączkę do pchania przez rodzica.
    • pysio.koszmarek Re: jeździk dla dziewczynki??? 25.10.11, 12:26
      Jeździk dla dziewczynki - jak najbardziej! Moja mała zasuwa na samochodziku od 9 miesiąca, teraz ma 20 miesiący, a wszystkie chłopaki w jej wieku na osiedlu nie za dobrze sobie radzą. Ten samochodzik wydaje mi się trochę za wolny. Ja bym kupiła coś w tym stylu: allegro.pl/odpychacz-jezdzik-z-muzyka-mis-2-kolory-chodzik-i1883075152.html.
      Trochę badziewne wykonanie, ale myślę, że jest szybszy wink)). Albo coś w stylu Pukylino, tylko trochę droższy jest.
    • lelwek Re: jeździk dla dziewczynki??? 25.10.11, 16:38
      Jeśli chodzi o jeździki ważne jest aby miały zabezpieczenia przed upadkami do tyłu. Mój miał taki samochodzik który miał blokady że podczas podjeżdżania pod górkę czy odchylania się do tyłu nie lądował na plecach. Natomiast zamieniał się z kolegą który miał taki traktorek wcześniej linkowany to walił głowa o ziemie aż dudniło.
      No i pamiętajcie, że jeździki tylko z ogumowanymi butami wysoko z przodu wink) my po jednym wyjściu na jeździk w nowych butach wróciliśmy z dziurami po bokach.wink)
    • budzik11 Re: jeździk dla dziewczynki??? 25.10.11, 19:23
      Jeździk jest tak samo fajnym prezentem dla chłopca jak i dla dziewczynki. Zwłaszcza rocznej. To my uczymy dzieci, że chłopcy bawią się samochodami a dziewczynki wózkami. Roczniaki jeszcze o tym nie wiedza i bawią się zabawkami jakie dostaną. Mój syn dostał jeździk na roczek, jego starsza, wówczas 3-letnia siostra błagała go, żeby jej pożyczał, uwielbiała na nim jeździć.
      • aneksis85 Re: jezdzik firmy big 25.10.11, 19:48
        polecam bobby cara, my mamy, niezawodny, rewelka poprostu smile zresztą poczytaj sobie opinie na forum a sama się przekonasz !
        allegro.pl/jezdzik-odpychanka-big-bobby-car-classic-i1896526001.html
        allegro.pl/big-jezdzik-big-bobby-car-classic-hello-kity-i1884890341.html
        albo znalazłam jeszcze cos takiego tej samej firmy
        allegro.pl/big-jezdzik-camper-camping-ciche-kola-najtaniej-i1878424381.html
        fajny i 2w1
        • aneksis85 Re: jezdzik firmy big 25.10.11, 19:50
          albo jeszcze ten
          allegro.pl/big-jezdzik-chodzik-pchacz-hello-kitty-baby-walker-i1864439841.html
    • betty842 No wiec postanowione:-) 25.10.11, 22:23
      Bratanica dostanie od nas jeździk. Tylko jeszcze musze sie zastanowić jaki....Żyrafę wykluczam. Byłam przekonana,ze wezmę ten z drugiego linku,ale czytając posty zwątpiłam...Po pierwsze ten jeździk nie ma tych zabezpieczeń przed wywrotką w przód lub w tył (chociaż kuzynki synek taki ma i twierdzi,że nie jest wywrotny...). Po drugie doszła propozycja Bobby cara....Wiem,ze jest to świetny jeździk bo już o nim czytalam,ale...No własnie.Po pierwsze,oryginalny bobby car kosztuje ok 200zł a te tańsze nie wiem czy faktycznie bedą takie fajne....A po drugie zależy mi na dziewczęcym "desingu" ale nie chcę żeby jeździk był calutki różowy.Wszystkie są takie rażące różowe,wrrr... Tylko ten z drugiego linku nie jest taki krzykliwy.Na biede chłopak też pojeździ (jeśli kiedyś mieliby synka).Nie lubię podziału typu:niebieski dla chłopca,róż dla dziewczynki.Uwielbiam wszystkie kolory (mój synek ma mnóstwo rzeczy w kolorze czerwonym i pomarańczowym) i najchetniej kupiłabym jeździk w jakimś fajnym kolorze (nie niebieski i nie róż) ale jak znam moją bratową to ona już i tak bedzie zdziwiona jak mała jeździk dostanie ("bo to dla chłopców") ale jak tylko bedzie jakiś dziewczęcy akcent to bedzie wiedziała,ze jeździki są też przeznaczone dla dziewczynek. No kurcze nie wiem teraz.... Myślicie że taki bobby car za ok 120zł bedzie tak samo fajny jak taki za 200zł? Może sie przełamię i kupię bobby cara calutkiego różowego. Wolałabym czerwonego ale wtedy brartowa weźmie to za chłopięcą zabawke. Ja wiem,ze wam jest cięzko zrozumieć mój dylemat ale naprawdę moja bratowa jest starej daty i niełatwo ją przekonać do jakiś nowości...
      • paliwodaj Re: No wiec postanowione:-) 26.10.11, 07:32
        yupijajej stajesz sie nudna z reklamowaniem tego sklepu, jezeli juz sie dopisujesz do watku to cos linkujesz wlasnie ze swojego sklepu, cokolwiek sie da termometr, nocnik , mate, no ile mozna?
        Nie wiesz ze za reklame sie placi?
      • aneksis85 Re: No wiec postanowione:-) 26.10.11, 21:52
        >Myślicie że taki bobby car za ok 120zł bedzie tak samo fajny jak taki za 200zł?
        zapewniam wink

>Może sie przełamię i kupię bobby cara calutkiego różowego. Wol
        > ałabym czerwonego ale wtedy brartowa weźmie to za chłopięcą zabawke. Ja wiem,ze
        > wam jest cięzko zrozumieć mój dylemat ale naprawdę moja bratowa jest starej da
        > ty i niełatwo ją przekonać do jakiś nowości...
        doskonane Cię rozumiem smile mam bratową o identycznych pogladach odnośnie ''chłopięce/dziewczęce", jednakże uważam, iż kolor czerwony to taki uniseks raczej smile ale zróbisz jak uważasz

ps. dorzucę jeszcze ten big_grin
        allegro.pl/big-jezdzik-big-bobby-car-classic-kubus-puchatek-i1884890345.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka