Dodaj do ulubionych

Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki?

08.11.11, 12:40
Szczególnie interesują mnie chłopcy. Szukam jakiegoś pomysłu. Na razie przymierzam sie do duplo cars ale pewna nie jestem...
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 12:42
      Planuję kupić lego duplo smile
      • moonlight5 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 13:52
        Motor biegowy. Coś takiego:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/df/wh/cnwc/BfWszBgSamWsH4raAB.jpg
        Na pewno też jakieś Lego ale jakie jeszcze nie wiem.
        • ponponka1 to juz lepiej prawdziwego laufrada 08.11.11, 14:17
          a nie plastikowe cudo smile
          • moonlight5 Re: to juz lepiej prawdziwego laufrada 08.11.11, 16:02
            Laufrada już ma jakiś czas , a marzy o motorze i zawsze jak pytam co chciałby dostać od Mikołaja mówi że motor więc dostanie.
      • mama-ola Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 13:54
        W grę wchodzi też meccano, jakieś takie wieloelementowe, np. traktor. Tylko że ten traktor jest oznaczony jako 5+ i nie wiem, czy się nada dla dziecka 2,5-letniego. Manualnie z rozkręcaniem i skręcaniem na pewno by sobie poradził, a jeśli chodzi o kolejność skręcania, to dorosły bawiący się z dzieckiem może podpowiadać, więc nie w tym problem. Martwię się tylko, czy to będzie dla niego ciekawe. W końcu z jakiegoś powodu oznaczyli to 5+.
        Czy ktoś ma jakąś opinię nt. traktora meccano?
        pasja.wist.com.pl/index.php?p832,733104-meccano-tractor
    • pagaa Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 14:08
      mój zapewne samochód zdalnie sterowany, bo jego ukochany się zepsuł. do tego jakieś klocki, puzzle i chciałam taką zabawkę elefun- słonik i łapie się motylki:
      www.zabawki24h.pl/pl,product,elefun,1934.html
      to tak myslałam, że się wszyscy będziemy bawić:wink
      albo jakaś kolejka, bo pociagi uwielbia, no coś jeszcze domyslimywink akbo kolejkę dostanie od nowej siostry możewink
    • malina.25 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 14:22
      allegro.pl/kolejka-drewniana-100-ele-skrzynia-dvd-gratis-i1922460789.html
      już w szafie kupiona leży smile w tesco za 100zł smile

Do tego zestaw majsterkowicza i chomiczek zhu zhu pets

Z innych sprawdzonych prezentów: ciastolina w zestawie, klocki duplo farma, duże puzzle allegro.pl/s-puzzle-gigant-3-rodz-maxi-36-el-trefl-puzle-i1898029050.html
    • karolina17w Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 16:10
      Syn będzie miał 2,5 roku. Dostanie:
      - organki
      - autko zdalnie sterowane
      - szczekająca maskotka Reksia, bo bardzo lubi tą bajkę.
    • hiacynta90 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 16:31
      moja listopadowa 2 latka , znajdzie pod choinką zestaw piankoliny, książeczki do czytania, domino, kasę sklepową i puzzle magnetyczne. Myślę jeszcze nad jakimiś klockami ale nie mam na razie pomysłu, bo duplo i drewniane już mamy (są w ciągłym użyciu)
      • hiacynta90 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 12.11.11, 13:59
        zamiast klocków będzie jednak hulajnoga zakupiona w decathlonie i zestaw koralików do nawlekania
    • imogen0 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 17:05
      Moja ma 2,4m-ce i uwielbia duplo,myślę,że dla 2latka to świetny pomysłsmile
    • gemmi18 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 17:37
      U nas dziewczynka, ale kupujemy m.in. siedzisko wiszące z ikei. Znajomi mają i nie schodzi z tego, jak tam jesteśmy.
    • lilly811 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 17:39
      Mój ma w grudniu też urodziny więc dostanie sporo prezentów- na razie w planie jest
      -hulajnoga mini micro- ciągle szaleje na scuttlebugu więc pomyślałam sobie, że laufrada kupię mu na wiosnę a na tej hulajnodze sobie już po domu będzie mógł jeździć...
      - kolejka Tomek i Przyjaciele już schowana,
      - mata z uliczkami do jeżdżenia samochodzikami

i szukam pomysłów, klocki jakoś średnio go interesują, woli rysować, czytać książeczki no i oczywiście wszelkie samochodziki...
      • lilly811 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 17:49
        spojrzałam na te Duplo Cars i też z pewnością mu kupię smile
        • hugo43 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 19:01
          my juz kupilismy wczesniej linkowana kolejke drewniana.mamy ikeowska i uwielbia sie nia bawic,wiec bedzie mial kolejne elementy.dziadkowie zakupili juz lego duplo,na przecenie w tesco za 99pln.wiec w tym roku tesco rzadzi!
    • 1mzeta Odkurzacz 08.11.11, 19:08
      Mój niespełna dwulatek dostanie replikę odkurzacza Dyson z racji tego, że mój normalny jest w ciągłym użytkowaniu przez mojego małego pomocnika.
      www.amazon.co.uk/gp/product/B002RLHCVU/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_3?pf_rd_p=103612307&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B00009W9JG&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=0FYJ8QXHE3M78T4GNDMR
      Wydaje dźwięk podobny do prawdziwego i wciąga lekkie przedmioty.
      Mam nadzieję,że spełni swoją rolę bo mój młody mi mojego nowego Zelmera chyba zajedzie wkrótce tymi wyścigami po całym domu smile
      • gemmi18 Re: Odkurzacz 13.11.11, 11:42
        Wow, jest najlepszy! Nie spotkałam dziecięcego odkurzacza, a moja mała też szaleje z naszym domowym, będzie przeszczęśliwa z takiego. Wiesz może, czy można go dostać w jakimś polskim sklepie? Może wysyłkowo, ale żeby to był polski sklep. Będę wdzięcznasmile
    • gwen_s Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 20:57
      polecam duplo cars!!!!
      U mnie młody dostał, na święta jak miał 2,5l, do dziś się nimi bawi, rzadko idą w odstawkę, na tydzień i znowu powrót, z pozostałych klocków buduje wierzę dla złomka, albo garaż dla zygzaka... Ja kupiłam samego zygzaka, i osobno plac złomka (w zestawie z szeryfem), na te święta uzupełniamy dalej carsy o luigi i jego włoski dom smile
      Dla 2 latka polecam jeszcze gorąco, duże drewniane puzzle,np takie do łowienia z magnesami, my mamy takie, z urodzin na 2 latka do dziś, też furora smile
      www.maxizabawa.pl/pl/p/Ukladanka-z-magnesami-lowienie.-Wody-oceaniczne/517
      Nad innymi zabawkami bym się nie zastanawiała smile
    • nastoletnia-mama Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 08.11.11, 21:06
      U nas będzie Lego Duplo- komisariat policji i od nas to prawdopodobnie to wszystko,bo drogie cudo, ale już widział reklamy, już chce, już się napalił smile
      Od dziadków coś w rodzaju garażu/toru Wadera
      I wsio. Nie ma co szaleć...
      • tempera_tura Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 10.11.11, 13:43
        Mój własnie na urodziny dostał komisariat, podba się, szczególnie ten wyjący radiowózsmile
    • kinguch Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 09.11.11, 21:04
      jako że moje dziecię ma też urodziny w grudniu więc musieliśmy kupić 3 prezenty jeszcze nie wiem co na co dostanie, ale mamy kupione - wózek sklepowy z masą imitacji produktów spożywczych(jajka, puszki z napojami itp.), wózek viledy z wiaderkiem, mopem, zmiotką, szufelką i miotłą(mój syn jest zafascynowany mopem i szufelką big_grin) i do dokupienia nam został warsztat z narzędziami(wiertarka, śrubokręt, piła). Co dostanie od rodziny nie wiem jeszcze, a życzeń nie mamy bo mały ma wszystko co trzeba, więc niech kupią co uważają.
      • hinduska Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 10.11.11, 00:20
        my póki co kupilismy takie plastikowe cudo waderasmile) www.wader-zabawki.pl/Super-truck-smieciarka-krotka_36580_2.html mam nadzeję, że zrobi furore, bo mały jest fanem śmieciareksmile a jego ulubiona się popsuła. Może jeszcze jakieś autko, traktor albo farmę. Synek bardzo lubi Peppe Pig więc być może coś z Peppą wink albo sama nie wiem, na pewno max 3 zabawki.
        • daniella31 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 11.11.11, 17:40
          nasz synek ma bardzo podobną śmieciarę...UWIELBIA JĄ!!!Bawi się nią już pół rokusmileobecnie ma 20mscsmileNa święta planujemy kupić lego duplo autobus,mysle ze to bedzie strzał w 10smilemyśle nad drugą zabawką ,ale na razie nic nie wymyśliłam...
    • ada_13 Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 13.11.11, 08:43
      Mój Synek ma 4,5 l i najlepszą zabawką jaką kiedykolwiek dostał były klocki lego duplo - bawi się nimi nawet teraz kiedy ma już lego dla starszych dzieci. Młodszy 1,5 Syn również uwielbia duplo a ja osobiście uważam, że jest to najlepsza zabawka dla dziecka niezależnie od wieku i płci. Polecam duży zestaw podstawowy i remizę strażacką - zawiera ściany, sufit, łóżko, krzesełko, 4 ludziki, ogrodzenie, helikopter, autko i inne klocki z których można zbudować domek, garaż i inne budowle, możliwości są nieograniczonesmile Jeśli nie lubicie klocków to sugeruję kupić ciastolinę w zestawie (obojętnie jakim) dzieciaki to uwielbiają!!! dla dwuletnich dzieci szałem jest również kuchnia, chłopcy uwielbiają nią bawić a im więcej drzwiczek i zakamarków tym lepiej. Polecam również puzzle drewniane, klocki drewniane, samochody do skręcania (takie plastikowe, duże).
    • gupia_rzona Re: Co pod chionką znajdą Wasze dwulatki? 13.11.11, 11:04
      moja 2,5 latka najpewniej dostanie kuchenkę Tefala z wyposażeniem. Niedawno kupiłam jej plastikowy zestaw do herbaty i zaskoczyła mnie gorliwością, z jaką podejmuje mnie herbatą w swoim pokoju big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka