Dodaj do ulubionych

miejsce do rysowania

23.11.11, 22:03
Nie wiecie, gdzie można kupić takie stołki? Nie obiły się wam gdzieś o oczy?
A może macie jakieś pomysły jak zorganizować dziecku miejsce do rysowania itp ale nie standardowe stoliki z krzesełkami (brak miejsca)? Rysowanie na podłodze jest złe bo zawsze wyjeżdżają poza kartkę, a przy dorosłym stole mają za wysoko blat.
Przykłady:
https://lh5.ggpht.com/-8gkohIPNRSM/TspPkdi1blI/AAAAAAAAkWs/B3-UmKJD6qc/s1600/IMG_66007.jpg

I jeszcze jeden przykład z all ale ten się nie nadaje, bo ma tablicę, która bez sensu podwyższa cenę.
https://www.toiowo.izet.pl/alegro/stolik%20niebieski/1_08.jpg
Obserwuj wątek
    • tempera_tura Re: miejsce do rysowania 23.11.11, 22:22
      www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=zabawki-edukacyjne&ProductID=28083&producer=interkobo
      www.weltbild.pl/przenosny-stolik-dla-dzieci_p11093911.html
      Ale ja rozwiązałabym to tak: stolik sniadaniowy o odpowiednich wymiarach:
      http://www.google.pl/search?um=1&hl=pl&biw=1332&bih=642&tbm=isch&sa=1&q=stolik+sniadaniowy&oq=stolik+sniadaniowy&aq=f&aqi=g1g-S2&aql=&gs_sm=e&gs_upl=134503l138293l0l138926l18l18l0l0l0l0l271l3337l1.10.7l18l0
    • aloiw1985 Re: miejsce do rysowania 23.11.11, 22:38
      a ja pomyślałabym o zamontowaniu blatu opuszczanego do ściany- zdaje się jest coś takiego w ikei tylko nie chce mi sie teraz Ci tego szukać
    • saszanasza Re: miejsce do rysowania 23.11.11, 22:59
      Moja córka ma tak:
      http://i53.tinypic.com/bfqo7l.jpg

Syn natomiast tak:
      http://i55.tinypic.com/5cf4ih.jpg
      • lejla81 Re: miejsce do rysowania 24.11.11, 11:05
        Ale porządek u Ciebie, pozazdrościć wink
        Ja mam stolik z ikei plastikowy, który jest tak pomazany, że za żadne skarby nie mogę go domyć. Mazy po kredkach pastelowych są chyba nie do wyczyszczenia. Ale trudno.
    • niebioska Re: miejsce do rysowania 24.11.11, 11:23
      halapta napisała:
      > Nie wiecie, gdzie można kupić takie stołki? Nie obiły się wam gdzieś o oczy?

Kilka dni temu bardzo podobne widziałam w Jysku.
    • ewelka1721 Re: miejsce do rysowania 25.11.11, 12:04
      poszukaj na allegro, tam często można znalezc fajne rzeczy tego typu. poszperaj, moze ktos akurat sie chce pozbyc tego
    • blaszany_dzwoneczek Re: miejsce do rysowania 25.11.11, 12:14
      Ja bym czegoś takiego nie kupiła - zobacz jak te dzieciaki na zdjęciu siedzą - nogi w literkę W.
      • budzik11 Re: miejsce do rysowania 25.11.11, 13:12
        blaszany_dzwoneczek napisała:

> Ja bym czegoś takiego nie kupiła - zobacz jak te dzieciaki na zdjęciu siedzą -
        > nogi w literkę W.

Ale to chyba nie wina tych stolików? Bo równie dobrze mogą siedzieć po turecku, w siadzie klęcznym czy prostym (tak jak chłopczyk na drugim zdjęciu) - wystarczy przypilnować.
        Ja bym czegoś takiego nie kupiła, moi rysują albo przy stole w jadalni, albo przy stoliku do karmienia (mam z Drewexu, który rozkłada się do funkcji stolika i krzesełka) albo przy stoliku w salonie, siedząc na taborecikach z Ikei. Te stoliczki mało funkcjonalne są chyba, dzieciaki szybko z nich wyrosną, zaczną się garbić, chyba, że mają jakąś regulację wysokości.
        • blaszany_dzwoneczek Re: miejsce do rysowania 25.11.11, 13:37
          budzik11 napisała:
          >
          > Ale to chyba nie wina tych stolików? Bo równie dobrze mogą siedzieć po turecku,
          > w siadzie klęcznym czy prostym (tak jak chłopczyk na drugim zdjęciu) - wystarc
          > zy przypilnować.

Moim zdaniem ta niewłaściwa pozycja się narzuca przy tym "stoliku". Po turecku będzie niewygodnie, bo kolana nie wejdą pod stolik, więc blacik będzie za daleko. A siad prosty też średnio wygodny tak bez oparcia, chyba że gdzieś przy ścianie dziecko sadzać, ale jak dziecko ruchliwe i lubi przysiąść, wstac, pójśc po coś, znów przysiąść... to wygodnie mu nie będzie. No niby można w kółko pilnować, upominać, ale mnie by sie nie chciało.
          Może jak nie ma miejsca na stolik i krzesełko dla dziecka, to zainwestować w wyższe krzesło do normalnego stołu. Moja córka, oprócz małego stolika i krzesełka w swoim pokoju, ma takie wyższe krzesełko z ikei w kuchni i nieraz tam sobie rysuje przy dużym stole.
          • budzik11 Re: miejsce do rysowania 25.11.11, 14:33
            Na tej samej zasadzie możesz powiedzieć "Nie kupię dywanu, bo dziecko będzie siadać na nim w "W" a nie chce mi się pilnować".
            • margo_kozak Re: miejsce do rysowania 25.11.11, 14:46
              a moze kaboost?
              http://img3.imageshack.us/img3/4358/kaboost.jpg
          • saszanasza Re: miejsce do rysowania 25.11.11, 14:55
            blaszany_dzwoneczek napisała:

> Moim zdaniem ta niewłaściwa pozycja się narzuca przy tym "stoliku". Po turecku
            > będzie niewygodnie, bo kolana nie wejdą pod stolik, więc blacik będzie za dalek
            > o. A siad prosty też średnio wygodny tak bez oparcia, chyba że gdzieś przy ścia
            > nie dziecko sadzać, ale jak dziecko ruchliwe i lubi przysiąść, wstac, pójśc po
            > coś, znów przysiąść... to wygodnie mu nie będzie.

dokładnie o tym samym myślałam patrząc na te zdjęcia...też bym nie kupiła...
    • minerwamcg Re: miejsce do rysowania 25.11.11, 22:08
      Do rysowania kredą zrobiłam tablicę w sposób najprostszy w świecie - wydzieliłam kawałek ściany, zabezpieczyłam resztę taśmą malarską i trysnęłam na ścianie duży, czarny prostokąt.
      Do rysowania kredkami służy nam niski stolik, wysokości mniej więcej takiej, jaką dawniej miały "ławy" (za komuny obowiązkowy element wystroju domu), ale mniejszy i mniej nieporęczny.
      • paliwodaj Re: miejsce do rysowania 26.11.11, 01:42
        dziewczyny maja racje, nie ma oparcia dla plecow, dziecko bedzie sie wiercilo i wykrzywialo, nie kupilabym.
        U mnie rysuja w jadalni, do czasu az nabede odpowiedni stol do kuchni, albo w swoim pokoju z zabawkami. Tylko moje dzieci tak maja , ze zawsze bawia sie tam gdzie ja jestem , rysowac tez wola gdy jestem w poblizu
        Corka - o zgrozo - pisze tez po scianach i podlogach, moich papierach i rachunkach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka