Dodaj do ulubionych

ubranka do chrztu

02.06.04, 10:50
Jak ubieracie dzieci do chrztu? Czy trzeba kupić jakiś specjalny biały
kubraczek czy wystarczy coś nowego, ładnego i niekoniecznie białego?
Obserwuj wątek
    • kokolores Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 10:52
      Do chrztu powinno sie raczej ubierac cos bialego(lub z biela),poniewaz biel to
      symbol czystosci.Pozdrawiam.
    • mamaszyma Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 11:07
      według mnie do chrztu powinno być zdecydowanie cos białego. Zresztą dzieci w
      bieli ładnie wygladają. Tylko spróbuj kupić sobie cos takiego, żebyc mgła
      jeszcze potem wykorzystać.
      Pozdrawiam
    • bzeebze Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 11:52
      ja będę chrzciła ponad rocznego synka
      i nie planuję ubierać go na biało
      raczej jakoś ładnie i chłopięco (moze biała koszulka i ładne spodenki? jeszcze
      nie wiem), szatkę ma białą, którą się narzuca, tak dla symbolu
      koleżanka chrzciła synka jak miał pół roku i ubrała go w błękitny mini-
      garniturek, i szczerze powiem nie bardzo mi się podobało - tak staro-wujowo
      lubię kiedy dzieci są ubrane jak dzieci
      no a mój będzie juz na tyle duzy, ze głupio by wyglądał w falbankach i atłasach
      • pyly Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 11:58
        W te niedziele mam rowniez chrzest mojego 6 tygodniowego synka i w zwiazku z
        tym zastanawiam sie czy konieczny jest jakis becik, rozek czy cos w tym stylu
        czy po prostu mozemy go trzymac, ubranego na bialo, na rekach? prawde mowiac na
        chrztach widzialam tylko takie falbianiaste beciki i nie wiem czy nasz pomysl
        jest ok.
        • guska3 Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 14:17
          my mieliśmy białą sukienkę i czapeczkę na to błękitny polrowy płaszczyk, do
          bucików białych błękitne sznurowadła ze wstążeczki do czapeczki mieliśmy
          przyszyte błękitne kwiatki, Jula miała wtedy 2 miesiące był koniec września
        • mamaszyma Re: ubranka do chrztu 03.06.04, 11:28
          Ja nie mogę patrzeć na te falbany i atłasy, ale jak się komuś to podoba to jest
          ok. Szymek był chrzczony w grudniu więc miał ciepły biały garniturek, ale moja
          siostrzenic, która miała chrzest latem, ubrana była w białą sukieneczke i
          rajstopki i obvyo się bez żadnych becików....
    • pia_ Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 14:45
      Może być biel, ale tez inne pastelowe, jasne kolory: żółty, błękitny, różowy,
      pistacjowy, popielaty, beżowy. Można biel łaczyć z tymi pastelami (kolorowe
      dodatki, kwiatuszki na sukienkach). Gdybym chrzciła dziecko w lecie ubrałabym
      je na biało-pastelowo, a zamiast becika wystarczy pastelowy kocyk (najlepiej
      dostosowany kolorystycznie do ubranka). Takie kocyki widziałam w H&M - piękne,
      gładkie w 3 kolorach: błękit, różowy, ecri.
      • magdapol75 Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 16:42
        Chrzcimy nasza coreczke pod koniec tego miesiaca (w jej pierwsze urodziny) i
        kupilismy jej jasno bezowa sukieneczke,a do tego bedzie miala na glowie wianek
        z prawdziwych kwiatkow smile
    • matma100 Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 17:16
      Nasz malusze był chrzczony rok temu miał wtedy 2 miesiace mial atłasowy biały
      komplecik, a razem z nim był chszczony chłopec ubrany w zółte spioszki i rózwoe
      skarpetki i doszłam do wniosku ze to jest przecierz wazna chwila w zyciu
      dziecka i w bieli wygląda bardziej dostojnie, ale to moje zdanie.
      • kasiaczekroza Re: ubranka do chrztu 03.06.04, 09:19
        Podoba mi sie pomysł Nelci, bardzo fajny.
        Ja mam synka 3 miesięcznego chrzcimy go 13.06 i ubieramy w białe lniane
        spodenki, koszulkę białą z kubusiem Puchatkiem(H&M), na nóżki sandzałeczki
        zakupone w Motercare a na główkę beisbolóweczkę bialutką, myslę ze będzie
        wyglądał odjazdowo, a po za tym spokojnie przez lato "pobryka " jeszcze w tych
        ciuszkach.Na ubranka wydałam :
        czapeczka-19,90
        spodenki-19,90
        koszulka-22,30
        sandałki-80,00
        razem:140 zł
        Kasia
        • ewa2233 Re: ubranka do chrztu 03.06.04, 10:21
          My chrzciliśmy synka ubranego w "cywilne" różowe ciuchy.
          (W naszym regionie różowy jest "przypisany" chłopcu).
          Mogłam później ich używać na codzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka