juanabo 02.06.04, 10:50 Jak ubieracie dzieci do chrztu? Czy trzeba kupić jakiś specjalny biały kubraczek czy wystarczy coś nowego, ładnego i niekoniecznie białego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokolores Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 10:52 Do chrztu powinno sie raczej ubierac cos bialego(lub z biela),poniewaz biel to symbol czystosci.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszyma Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 11:07 według mnie do chrztu powinno być zdecydowanie cos białego. Zresztą dzieci w bieli ładnie wygladają. Tylko spróbuj kupić sobie cos takiego, żebyc mgła jeszcze potem wykorzystać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 11:52 ja będę chrzciła ponad rocznego synka i nie planuję ubierać go na biało raczej jakoś ładnie i chłopięco (moze biała koszulka i ładne spodenki? jeszcze nie wiem), szatkę ma białą, którą się narzuca, tak dla symbolu koleżanka chrzciła synka jak miał pół roku i ubrała go w błękitny mini- garniturek, i szczerze powiem nie bardzo mi się podobało - tak staro-wujowo lubię kiedy dzieci są ubrane jak dzieci no a mój będzie juz na tyle duzy, ze głupio by wyglądał w falbankach i atłasach Odpowiedz Link Zgłoś
pyly Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 11:58 W te niedziele mam rowniez chrzest mojego 6 tygodniowego synka i w zwiazku z tym zastanawiam sie czy konieczny jest jakis becik, rozek czy cos w tym stylu czy po prostu mozemy go trzymac, ubranego na bialo, na rekach? prawde mowiac na chrztach widzialam tylko takie falbianiaste beciki i nie wiem czy nasz pomysl jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
guska3 Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 14:17 my mieliśmy białą sukienkę i czapeczkę na to błękitny polrowy płaszczyk, do bucików białych błękitne sznurowadła ze wstążeczki do czapeczki mieliśmy przyszyte błękitne kwiatki, Jula miała wtedy 2 miesiące był koniec września Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszyma Re: ubranka do chrztu 03.06.04, 11:28 Ja nie mogę patrzeć na te falbany i atłasy, ale jak się komuś to podoba to jest ok. Szymek był chrzczony w grudniu więc miał ciepły biały garniturek, ale moja siostrzenic, która miała chrzest latem, ubrana była w białą sukieneczke i rajstopki i obvyo się bez żadnych becików.... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 14:45 Może być biel, ale tez inne pastelowe, jasne kolory: żółty, błękitny, różowy, pistacjowy, popielaty, beżowy. Można biel łaczyć z tymi pastelami (kolorowe dodatki, kwiatuszki na sukienkach). Gdybym chrzciła dziecko w lecie ubrałabym je na biało-pastelowo, a zamiast becika wystarczy pastelowy kocyk (najlepiej dostosowany kolorystycznie do ubranka). Takie kocyki widziałam w H&M - piękne, gładkie w 3 kolorach: błękit, różowy, ecri. Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 16:42 Chrzcimy nasza coreczke pod koniec tego miesiaca (w jej pierwsze urodziny) i kupilismy jej jasno bezowa sukieneczke,a do tego bedzie miala na glowie wianek z prawdziwych kwiatkow Odpowiedz Link Zgłoś
matma100 Re: ubranka do chrztu 02.06.04, 17:16 Nasz malusze był chrzczony rok temu miał wtedy 2 miesiace mial atłasowy biały komplecik, a razem z nim był chszczony chłopec ubrany w zółte spioszki i rózwoe skarpetki i doszłam do wniosku ze to jest przecierz wazna chwila w zyciu dziecka i w bieli wygląda bardziej dostojnie, ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczekroza Re: ubranka do chrztu 03.06.04, 09:19 Podoba mi sie pomysł Nelci, bardzo fajny. Ja mam synka 3 miesięcznego chrzcimy go 13.06 i ubieramy w białe lniane spodenki, koszulkę białą z kubusiem Puchatkiem(H&M), na nóżki sandzałeczki zakupone w Motercare a na główkę beisbolóweczkę bialutką, myslę ze będzie wyglądał odjazdowo, a po za tym spokojnie przez lato "pobryka " jeszcze w tych ciuszkach.Na ubranka wydałam : czapeczka-19,90 spodenki-19,90 koszulka-22,30 sandałki-80,00 razem:140 zł Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: ubranka do chrztu 03.06.04, 10:21 My chrzciliśmy synka ubranego w "cywilne" różowe ciuchy. (W naszym regionie różowy jest "przypisany" chłopcu). Mogłam później ich używać na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś