Dodaj do ulubionych

Książeczki do "szukania"

02.01.12, 20:52
Podajcie jakieś tytuły czy "gatunek" bo nie wiem jak tego szukać.
Chodzi o odnajdowanie na obrazku konkretnego elementu, zwierzatka, postac.
Były kiedyś takie już za mojego dzieciństwa.

Nie musi być takie ambitne jak "Mamoko", "Gdzie jest tort?" i "Gdzie jest moja siostra"
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Książeczki do "szukania" 02.01.12, 21:15
      o tego typu Ci chodzi? bo nie napisałaś ile ma dziecko
      merlin.pl/Wielkie-poszukiwania-zwierzat_Caroline-Young/browse/product/1,455534.html
      merlin.pl/1001-robaczkow-do-odnalezienia_Swiat-Ksiazki/browse/product/1,777402.html?qrtc_slt=&qrtc_tpl=tpl_prod_ksiazki&qrtc_typ=prd&&qrtc_prd=669059&qrtc_pos=1
      merlin.pl/Czarodzieje-1001-rzeczy-do-odkrycia_Gillian-Doherty/browse/product/1,669059.html
      merlin.pl/Na-wsi-1001-drobiazgow_Ali-Mitgutsch/browse/product/1,932389.html?qrtc_slt=&qrtc_tpl=tpl_prod_ksiazki&qrtc_typ=prd&&qrtc_prd=669059&qrtc_pos=4
      • tempera_tura Re: Książeczki do "szukania" 02.01.12, 21:22
        Bardzo fajne ale za trudne. Szukam dla 2,5 letniego bystrzaka wiec liczenie robali na razie odpada.
        • slonko1335 Re: Książeczki do "szukania" 02.01.12, 21:33
          Mamoko jest za ambitne? mój pokochał miłością wielką jak miał dwa lata. Teraz z "dawno temu w mamoko" nie może się rozstać i na tapecie kilka razy dziennie od dwóch miesięcy...
          A ta ostatnia? bo mi się linki zlały, tam są do czterech rożnych książek...
          Acha a szuka sie tego typu ksiażek pod haslem książka obrazkowa lub wimmelbuch-był kiedyś przez camela wątek o wimmelbuchach założony i tam sporo tytułów było ale musisz namierzyć w wyszukiwarce.
          • slonko1335 Re: Książeczki do "szukania" 02.01.12, 21:41
            książeczki Anne suess mi się przypomniały, widziałam o misiach ale widziałam, całe mnóstwo innych
            • niebioska Re: Książeczki do "szukania" 03.01.12, 23:44
              slonko1335 napisała:
              > książeczki Anne suess mi się przypomniały

Mamy Gospodarstwo wiejskie i W krainie misiów. A z tej samej serii, ale chyba już innego autora - Straż pożarną. Misie mój syn darzy średnią sympatią, ale dwie pozostałe "czytane" są regularnie.
              Jedyny problem jaki z nimi jest to dostępność. Ja upolowałam w zeszłym roku na allegro.
              • niebioska Re: Książeczki do "szukania" 03.01.12, 23:47
                Do szukania dobra jest też "Zobacz, gdzie mieszka Miś Bodo". Dużo szczegółów i sporo okienek.
          • tempera_tura Re: Książeczki do "szukania" 03.01.12, 20:43
            Za ambitne nie w sensie że za trudne dla dwulatka tylko nie koniecznie takie "eleganckie" jak Mamoko. Takich pozycji pewnie niewiele.
    • gladys_g Re: Książeczki do "szukania" 02.01.12, 21:38
      seria "szukajmy razem', przykładowy tytuł 'Znajdź kotka'.
      • 2007e Re: Książeczki do "szukania" 03.01.12, 11:01
        Zgadzam sie! Ksiazeczki z tej serii sa swietne!
    • matka_karmiaca Re: Książeczki do "szukania" 03.01.12, 11:09
      Nie są to typowe książki "z gatunku", ale u nas "do szukania" są:
      "Gdzie sie schowały małe zwierzątka" www.gandalf.com.pl/b/gdzie-sie-schowaly-male-zwierzatka/
      "Rola sygnalizatora" merlin.pl/Rola-sygnalizatora_Debit/browse/product/1,667420.html
      i "10 misiów" merlin.pl/10-misiow_Ray-Cresswell/browse/product/1,830552.html
    • ponponka1 a musi byc ksiazka? 03.01.12, 11:51
      Ja, nie wiedzac, ze sa tkie "specjalne" ksiazki, latem 2010 (mala miala 17 m) bylismy w zoo w Warszawie. Przy wejsciu kupilismy katalog. Byl on pozniej hitem przez kilka miesiecy. Poniewaz jest kolkowy a nia zszywany, zostaly pojedyncze strony. Zabawa polegala na tym, ze ja mowilam np. gdzie jest zyrafa a mala pokazywala. To dalo mi inspiracje do wykorzystywania innych obrazkow i zdjec rodzinnych - gdzie jest dziadek?, gdzie jest ciocia?. A obrazkow od groma znajdziesz w kazdej ksiazce dla dzieci. Mozesz wykorzystac tez obrazki puzzle. ba - nawet na spacerze w parku, gdzie jest pies? Wiesz, dzieci bardzo szybko ucza sie obrazkow na pamiec.....one maja takie czyste glowy ze wchlaniaja informacje i detale migiem.

Szkoda pieniedzy na takie obrazkowe ksiazki, IMHO. Bo szybko sie znudza. Ew. pojda na jakis czas w odstawke.....
      • basca_basca Re: a musi byc ksiazka? 03.01.12, 21:25
        > Szkoda pieniedzy na takie obrazkowe ksiazki, IMHO. Bo szybko sie znudza. Ew. po
        > jda na jakis czas w odstawke.....

W takim wypadku szkoda byłoby pieniędzy na cokolwiek. Zazwyczaj rzeczy po jakimś czasie się nudzą, zwłaszcza dzieciomwink
        Jak dla mnie kupowanie DOBRYCH książek z dobrymi ilustracjami jest bardzo sensowne.
    • camel_3d wimmelbuch... 03.01.12, 12:16
      tak to sie po niemeicku nazywa....

www.melanie-wepner.net/wp-content/uploads/2010/10/IMG_00171.jpg
      ale mozesz tez z sieci wydrukowac sobie kolorowe obrazki A4 i nakleic na gruby papier.

http://www.google.de/search?q=wimmebild&hl=de&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=huMCT5fBJont8QPN0cTIAQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CCoQ_AUoAQ&biw=1883&bih=956#hl=de&tbs=isz:l&tbm=isch&sa=X&ei=jeMCT-bDDce38gPY_qylBg&ved=0CD0QvwUoAQ&q=wimmelbild&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=25a942e1128e96e0&biw=1883&bih=956
    • budzik11 Re: Książeczki do "szukania" 03.01.12, 14:13
      Znam taką: ksiazeczki.net/wrozkolandia-1001-rzeczy-do-odkrycia-p-17550.html

Chociaż w każdej książeczce dla dziecka można znaleźć coś do znalezienia, to nie musi być specjalna książka wink
    • koza_w_rajtuzach Re: Książeczki do "szukania" 03.01.12, 18:33
      Wierz mi, że Mamoko nie będzie dla Twojego syna za ambitne, wiem, co mówię.. ale oczywiście nie dam gwarancji na to, że Twój syn polubi tą książkę. Moje dzieci doszczętnie ją poniszczyły przez nadmierną eksploatację, a największym powodzeniem cieszyło się u nich szukanie nóżki wink.
      • tempera_tura Re: Książeczki do "szukania" 03.01.12, 20:47
        Mamy Mamoko, szukam czegoś nowego, nie spodziewam sie że na coś tak fajnego trafie..
    • sinceramente Re: Książeczki do "szukania" 03.01.12, 20:15
      Seria 1001 rzeczy do odkrycia szuka się przedmiotów narysowanych na marginesie. Pomaga w liczeniu od 1 do 10. Moja córka zaczynała z tymi książkami właśnie około 2,5 l.

Wcześniej miała prostszą wersję z Lidla, tam wystarczyło odnaleźć jeden egzemplarz rzeczy przedstawionej na obrazku. Plus też taki, że książka była kartonowa. Tytuł coś w stylu "Moja kolorowa książeczka".
    • basca_basca Re: Książeczki do "szukania" 03.01.12, 21:19
      My mamy "Muk dookoła świata" ale jest już chyba w całości sprzedany.
      Mamy również "Rok na wsi":
      merlin.pl/Rok-na-wsi-Moja-pierwsza-ksiazeczka-z-obrazkami-i-puzzlami_Gisela-Fischer/browse/product/1,833693.html
      To jest niewielka tekturowa książeczka z puzzlami. Na każdej lewej stronie namalowane jest zazwyczaj 9 realistycznych sprzętów rolniczych, na prawej są 6-elemetowe puzzle z sytuacją, gdzie pojawiają się te urządzenia. Drobną wadą tej książeczki jest wykonanie - puzzle przed pierwszym daniem dziecku trzeba samemu powyciągać, bo niektóre są przyklejone na brzegach. Ale później już nie sprawiają problemu.
    • gavagai1 Re: Książeczki do "szukania" 04.01.12, 10:14
      Polecam książki z wyd.Tatarak
      W mieście
      tatarak.com/index.php?id=wmiescie
      Na wsi
      tatarak.com/index.php?id=nawsi
      Siedzimy przy nich baaaaardzo długosmile
      Pięknie wydane, na sztywnych, tekturowych kartach.
    • gemmavera Re: Książeczki do "szukania" 04.01.12, 11:02
      Jest też książeczka dla wielbicieli Baranka Shauna:
      ksiegarnia.pwn.pl/produkt/76070/baranek-shaun-gdzie-jest-shaun.html
    • memphis90 Re: Książeczki do "szukania" 04.01.12, 20:57
      Ja jeszcze widziałam "Gdzie jest..." ze smerfami (do wyboru chyba zgrywus, ważniak, papa smerf i smerfetka). Mam książeczkę do szukania z ZygZakiem, w Empiku jest cała seria z księżniczkami i innymi postaciami Disney'a.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka