maugerka Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 08.06.04, 14:53 Mój Jasio był swego czasu Kaczorkiem, bo składał usteczka w taki śmieszny, kaczorkowy dzióbek. Czasem też wołamy na niego Siasio (tak mówiła córeczka naszych przyjaciół). A poza tym, to Słoneczko, Skarbulek, Robaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 08.06.04, 15:04 Ola na początku była Kruszynką. Teraz jest Bubcię, Bubą, Bąbelkiem, albo Maluszkiem. Najczęściej jednak mówimy do niej Bubcia. Dlaczeg? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Za słodkie 08.06.04, 15:41 Dla mnie Misie i Pysie są zbyt słodkie. Do moich dzieci ogólnie mówię po imieniu. No, jak już im takie ładne imiona daliśmy, to trzeba to wykorzystać, nie? Taryfa ulgowa tylko w wieku niemowlęcym, bo wtedy samo się ciśnie na usta. Ale ilość słodu ograniczona Do Dagny najczęściej mówię Ty Świnko, Różowy Prosiaczku, Żabo Jedna, Ty Moja Kaczucho, Kurczaku, to tyle zoologicznie. Poza tym, Ty Strrrraszliwy Łobuzie, Potworze Jeden, Ty Okrrrropna Dziewczynko. Zanim się tu na mnie gromy posypią, uprzedzam, że mówię to z dużą dozą słodyczy w głosie. Żeby nie było, bardzo kocham niemowlaczki, zwłaszcza własne Odpowiedz Link Zgłoś
mamamacia Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 10:29 Fistaszek - nie wiem z jakiego powodu, pierdzioszek - puszcza takie śmieszne bączki, Macio - na imię ma Maciej, a to takie zdrobnienie ... w poniedziałek kończy 2 m-ce !!! Pozdrawiam - Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 12:05 Bąbel, albo kreciczek Pozdrawiam Magda forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10830910 Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 12:15 ja do Naty mowie Natka Tuska( to 2 samo jakos wyszło niewiem dlaczego) a do Weroniki Werka Odpowiedz Link Zgłoś
kolgosia Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 12:57 Niuśku, Ziutek, Bunbuś. Zależy od dnia Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Tylko Nie NIUNIU i wszelkie pochodne od tego słowa 17.06.04, 13:10 Poza tym najczęsciej zdrobnionym imieniem lub Skarbelkiem Odpowiedz Link Zgłoś
eviki Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 13:36 Mój synek to najczęściej Mysiorek (taka męska forma myszki) Kaciała ,Kaciałka a ostatnio też Platfusik,przy czym ostatnie zawsze wzbudza przerażenie w oczach teściowej " O Boże! ,a co ma platfusa??? " )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elmira_k Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 21:11 Pyzo, Pyzieńko, Pyzulko a ostatnio Bibi....nie wiem skąd się to wzięło ) Oczywiście do Zuzi bo Ola jest już prawie dorosła ))) Odpowiedz Link Zgłoś
joannap72 Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 21:15 świetny wątek........u nas jest Kacperek-rowerek, zbój, dziadu) Kacaperek, jego babcia mówi rybko) Odpowiedz Link Zgłoś
ewalewi Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 22:00 Wygrywają dwa, Kluska i Kiełbaska. Jak jesteśmy same i nikt nas nie słucha to mówię jej, ze jest moją Królewną.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_brunusia Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 18.06.04, 09:49 mój synuś w brzuszku był Fasolką, potem Słoneczkiem, Żabką, Pierdzioszkiem, a ostatnio nie wiem czemu mówię na niego Glizdek )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwelka Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 18.06.04, 22:06 ja mówię ogólnie niuniuś zreszta wszyscy w domku tak mówimy na naszesłoneczko ! Odpowiedz Link Zgłoś
magduniar3 Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 19.06.04, 16:28 Mój najmłodszy (28.12.2002) nazywany jest od imienia (Juliusz) - Julisiem i Julinkiem, od okrągłych kształtów - Kluskiem lub Pyzem, 0d bielutkich ząbków - Perełeczką - to dziadek tak go nazwał. Starsi - Jędrek (19.10.1995)i Mateusz (28.03.1994) to najczęściej Dzikusy lub Budrysy. Niestety z innych zdrobnień już wyrośli. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaodkubusia Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 20.06.04, 19:39 ja do mojego Jakuba mówię niuniu, misiaczku, misiorku, dziabo ( od żaby), dziubusiu, dziubeńku, potworku, Kubku, Kubełku, Kubuniu, niniorku, nynku, nynuniu, perełko, rybko, kotusiu itd, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kook1 Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 21.06.04, 14:39 Moja urodzila sie strasznie chuda wiec jest PLUMPA (przeciwienstwo - pulpy) i SZCZERZUJKA bo slicznie smieje sie swoimi bezzebnymi dziaselkami! Odpowiedz Link Zgłoś