Dodaj do ulubionych

Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy ...

• maugerka Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 08.06.04, 14:53
      Mój Jasio był swego czasu Kaczorkiem, bo składał usteczka w taki śmieszny,
      kaczorkowy dzióbek. Czasem też wołamy na niego Siasio (tak mówiła córeczka
      naszych przyjaciół). A poza tym, to Słoneczko, Skarbulek, Robaczek.
    • flurcia Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 08.06.04, 15:04
      Ola na początku była Kruszynką. Teraz jest Bubcię, Bubą, Bąbelkiem, albo
      Maluszkiem. Najczęściej jednak mówimy do niej Bubcia. Dlaczeg? Nie wiem.
    • donatta Za słodkie 08.06.04, 15:41
      Dla mnie Misie i Pysie są zbyt słodkie. Do moich dzieci ogólnie mówię po
      imieniu. No, jak już im takie ładne imiona daliśmy, to trzeba to wykorzystać,
      nie? smile
      Taryfa ulgowa tylko w wieku niemowlęcym, bo wtedy samo się ciśnie na usta. Ale
      ilość słodu ograniczonasmile Do Dagny najczęściej mówię Ty Świnko, Różowy
      Prosiaczku, Żabo Jedna, Ty Moja Kaczucho, Kurczaku, to tyle zoologicznie. Poza
      tym, Ty Strrrraszliwy Łobuzie, Potworze Jeden, Ty Okrrrropna Dziewczynko. Zanim
      się tu na mnie gromy posypią, uprzedzam, że mówię to z dużą dozą słodyczy w
      głosie. Żeby nie było, bardzo kocham niemowlaczki, zwłaszcza własnesmile
    • kasiunia62 MISIAKU 08.06.04, 16:03
      TAK DO MNIE MÓWI MÓJ PIOTR!!!!
    • mamamacia Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 10:29
      Fistaszek - nie wiem z jakiego powodu, pierdzioszek - puszcza takie śmieszne
      bączki, Macio - na imię ma Maciej, a to takie zdrobnienie ... w poniedziałek
      kończy 2 m-ce !!!
      Pozdrawiam - Kasia
    • magda-lis Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 12:05
      Bąbel, albo kreciczek
      wink Pozdrawiam Magda
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10830910
    • saba76 Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 12:15
      ja do Naty mowie Natka Tuska( to 2 samo jakos wyszło niewiem dlaczego)
      a do Weroniki Werka
    • kolgosia Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 12:57
      Niuśku, Ziutek, Bunbuś. Zależy od dnia
    • grazbed Tylko Nie NIUNIU i wszelkie pochodne od tego słowa 17.06.04, 13:10
      Poza tym najczęsciej zdrobnionym imieniem lub Skarbelkiem
    • eviki Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 13:36
      Mój synek to najczęściej Mysiorek (taka męska forma myszki) Kaciała ,Kaciałka a
      ostatnio też Platfusik,przy czym ostatnie zawsze wzbudza przerażenie w oczach
      teściowej " O Boże! ,a co ma platfusa??? "
      smile))
      pozdrawiam
      • elmira_k Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 21:11
        Pyzo, Pyzieńko, Pyzulko a ostatnio Bibi....nie wiem skąd się to wzięło smile)
        Oczywiście do Zuzi bo Ola jest już prawie dorosła smile)))
    • joannap72 Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 21:15
      świetny wątek........u nas jest Kacperek-rowerek, zbój, dziadusmile) Kacaperek,
      jego babcia mówi rybkosmile)
    • ewalewi Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 17.06.04, 22:00
      Wygrywają dwa, Kluska i Kiełbaska. Jak jesteśmy same i nikt nas nie słucha to
      mówię jej, ze jest moją Królewną....
    • mamusia_brunusia Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 18.06.04, 09:49
      mój synuś w brzuszku był Fasolką, potem Słoneczkiem, Żabką, Pierdzioszkiem, a
      ostatnio nie wiem czemu mówię na niego Glizdek smile))
      Pozdrawiam
      • piwelka Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 18.06.04, 22:06
        ja mówię ogólnie niuniuś zreszta wszyscy w domku tak mówimy na naszesłoneczko !

• magduniar3 Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 19.06.04, 16:28
      Mój najmłodszy (28.12.2002) nazywany jest od imienia (Juliusz) - Julisiem i
      Julinkiem, od okrągłych kształtów - Kluskiem lub Pyzem, 0d bielutkich ząbków -
      Perełeczką - to dziadek tak go nazwał. Starsi - Jędrek (19.10.1995)i Mateusz
      (28.03.1994) to najczęściej Dzikusy lub Budrysy. Niestety z innych zdrobnień
      już wyrośli.
    • agusiaodkubusia Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 20.06.04, 19:39
      ja do mojego Jakuba mówię niuniu, misiaczku, misiorku, dziabo ( od żaby),
      dziubusiu, dziubeńku, potworku, Kubku, Kubełku, Kubuniu, niniorku, nynku,
      nynuniu, perełko, rybko, kotusiu itd, itp.
    • kook1 Re: Misiu, Kotku , Pysiu ,Myszko,Niuniu a jak Wy 21.06.04, 14:39
      Moja urodzila sie strasznie chuda wiec jest PLUMPA (przeciwienstwo - pulpy) i
      SZCZERZUJKA bo slicznie smieje sie swoimi bezzebnymi dziaselkami!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka