Dodaj do ulubionych

Porzadne rajstopy

17.03.12, 10:36
Poleccie prosze porzadne rajstopy dla dziecka (4 lata). Jakie marki sa dobre? Mieszkam wprawdzie w DE, ale wybieram sie do PL i moge tez tam kupic (mamy z DE piszcie tez co tu kupujecie). Ja kupowalam do tej pory w C&A, bo wydawalo mi sie, ze sa OK i cena tez niewysoka. Jednak po kilkukrotnym zalozeniu (a ryczej wypraniu) masakra. Gumka, ktora powinna byc na pasie znajduje sie pod pachami, a jakbym sie postarala to nacoagnelabym ja na uszy, a jak mala troche pochodzi to gumka i owszem zjedzie na pas, ale krocze wtedy znajduje sie miedzy koanami sad Niecierpie tego i wyglada to okropnie (i zapewne jest niewygodne dla dziecka). Mala ma teraz faze na spodniczki i sukienki wiec sobie wyobrazcie. Bede wdzieczna za wszelkie propozycje.
Obserwuj wątek
    • joshima Re: Porzadne rajstopy 17.03.12, 10:41
      Z tych, które kupowałam dla swojej trzyletniej córki najlepiej się trzymały Gata i Wola.
      • gemmi18 Re: Porzadne rajstopy 17.03.12, 11:33
        Zdecydowanie Wola. Nie są tanie, ale nie ma takiego efektu, o jakim piszesz. Z sieciowych sklepów kupuję też w h&m i zara, wytrzymują sezon.
    • katekate17 Re: Porzadne rajstopy 17.03.12, 12:34
      Z grubszych, nie pończoszanych, tylko gatta.
    • viki711 Re: Porzadne rajstopy 17.03.12, 12:43
      Wola i Gatta
      • plynaryby Re: Porzadne rajstopy 17.03.12, 13:37
        Gatta i Cocodrillo. Nakupiłam na zimę i przetrwały sezonsmile Wcześniej nie mając doświadczenia kupowałam jakieś tańsze i co chwilę musiałam kupować nowe. Na wiosnę też kupię gattę lub cocodrillo. Do sukienkismile
    • pamplemousse1 Re: Porzadne rajstopy 17.03.12, 13:52
      Wola jest super.
    • agni71 Re: Porzadne rajstopy 17.03.12, 14:24
      U mnie najlepiej sprawdzają sie Wola i Wójcik, Rewon jest tez OK. Duzo osob chwali sobie H&M - moje córki nie chciały nosić (jedynie te w rozmiarówce do 86 cm były OK).
    • monikaa13 Re: Porzadne rajstopy 17.03.12, 14:44
      Wola!
    • starobrno Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 13:14
      Wola. Piore na okraglo a rajstopy jak nowe. Nic nie zjezdza, nie rozciaga sie.
      • kinmalek Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 13:50
        tylko wola!są nie do zdarcia,nie mechacą się i nie zjeżdżają,są super,popatrz na allegro jest spory wybór.
    • klara154 Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 13:48
      Coccodrillo, z tańszych Tuptusie - mają dobry stosunek jakości do ceny.
    • melancho_lia Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 13:57
      Tylko WOLA. Żadne inne się nie sprawdziły.
    • monika3411 Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 14:13
      Kurczę, czy ja na jakąś kiepską Wolę trafiłam? Kupiłam ostatnio dwie pary. Po pierwszym praniu wyglądały jakby nosiło je już kilkoro dzieci - całe zmechacone. Dodatkowo w jednych pierwszego dnia poleciało oczko sad
      Moim zdaniem niezłe są rajstopy Gatta.
      Kupowałam też H&M - bez zastrzeżeń, George - bez zastrzeżeń (tylko rozmiarówka jakaś pokręcona - na moją fakt wysoką dwuipółlatkę brałam rozmiar "5 lat").
      KappAhl - porażka.
      TupTusie - zupełnie przyzwoite.
      Kupował ktoś rajstopy Next? Czytałam opinie, że żadne halo, możecie potwierdzić? smile
      • fairycharlotte Rajstopy next 20.03.12, 15:07
        Ja w jednym z sezonów kupiłam rajstopy next i potwierdzam, że nie warto.
        Nie są aż tak kiepskie jak np rajstopy z Biedronki, ale żadna rewelacja, mechacą się etc.
        A cena jednak dosc wysoka.

• agni71 Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 19:05
        Rajstopy Next sa szyte na jakies dziwne dzieci - o krótkich nogach, za to z wielkimi stopami wink Nie polecam.
      • aniaurszula Re: Porzadne rajstopy 21.03.12, 07:13
        to faktycznie trafilas na jakas kiepska wole, jak juz pisalam wole uzywam ponad 6 lat , bardzo lanie sie nosza nigdy nie bylo tak jak opisalas, fakt ccena wysoka u nas srednio 17-20 zl ale warto, gatta tez jest dobra tylo moje dzieci naja pelniejsze nozki i niestety ladnie sie nie rozciagaja czasem wygladaja jak za male
      • bluemka78 Re: Porzadne rajstopy 21.03.12, 12:43
        Ja wiekszosc ubran kupuje na allegro. Rajstopy najlepsze na jakie trafilam do tej pory to george, ale faktycznie trzeba wieksze kupowac. Jak sie juz raz zaczai ile na jakie dziecko to pozniej latwo dobrac rozmiar. Ja zawsze kupuje moim rozmiar wieksze i sa na styk. Po zuzyciu przez blizniaczki i wyrosnieciu sa jak nowe wink A wiec chyba warto. Zreszta inne ich ubranka tez sa takie fajne.
      • bluemka78 Re: Next 21.03.12, 12:44
        Next faktycznie szybko sie zmechacily.
    • aniaurszula Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 15:20
      ja kupuje wole corka 7 lat i mlodsza 17 mcy innych nie uzywamy ostatnio kupila gatty ale nie sa tak elastyczne jak woli a ze moje dzieci maja pelniejsze nozki zle sie ukladaja, innych nie kupuje bo co z tego ze sa tansze ale po kilku praniach do wyrzucenia
    • nauboczu Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 16:12

ja kupuję w mothercare. są super, ciągle je piorę i nic się nie dzieje.
    • koza_w_rajtuzach Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 16:23
      Wg mnie najlepsze są Wola smile).
      Trafiłam co prawda raz na rajtuzy tej firmy, które bardzo się mechaciły.. ale tylko raz, potem już nie miałam takiego pecha. Bardzo dobrze nam się one sprawują, dziś też kupiłam smile
      • agaja5b Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 17:41
        U nas też tylko Wola się sprawdza, innych już nawet nie kupuję. Są naprawdę nie do zdarcia, po pierwszym praniu mogą się zmechacić odrobinę ale potem cały ten meszek znika i nic się z nimi nie dzieje. Moja młodsza córka donasza po starszej i nie daje rady ich zajeździć (stópki całe,czasem lekko przetarte ale nie porwane, kolana całe, klin na miejscu). Wolę mieć 2 pary na krzyż z Woli niż 10 byle jakich.
        • batutka Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 18:21
          Gatta ma świetne rajstopy dla dzieci.
          • batutka Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 18:22
            Wola też jest super.
    • magdakingaklara Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 19:32
      Ja kupuje tylko i wyłącznie te: Knittex seria Agatka

www.knittex.pl/zamowienie1,22,119.html
      Nie mechaca się, mają mase kolorów i nie są drogie i przede wszystkim (jak dla mnie) nie lubie wielokolorowe a te są idealne bo są jednokolorowe. U mnie kosztują 9,90 zł
      • agni71 Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 22:23
        Tak zachecająco je opisałaś, ze juz miałam sie skusic, ale spojrzałam na skład - one nie są bawełniane.
        • magdakingaklara Re: Porzadne rajstopy 21.03.12, 08:45
          nawet nie sprawdzalam składu.
          Ale uwierz mi sa mega miękkie, noga sie nie poci, naprawde nie pożałujeszsmile Moja ma z 8 kolorów ich.
          • ninjo Re: Porzadne rajstopy 21.03.12, 09:12
            kupilam Kinttex, serię Agatka (z 10 szt. róznych kolorów), zachęcona wypowiedziami na tym forum i moim zdaniem są słabe. Wszystkie po kolei RWĄ się po 2-3 założeniach. potrzeba bardzo niewiele, żeby zrobic dziurę. A moja córka jest naprawdę bardzo uważna. Podsumowując: w każdych innych rajstopach przez całą swoją karierę zrobiła może ze 3 dziury. W Kintexie Agatka przez ok. 4 mies. powstało po kilka dziur w każdej parze... Masakra.

Ja polecam: Wolę, Mothercare i Tchibo (ale przede wszystkim te grubsze, z warkoczami)
    • sokhna Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 20:20
      Dzieki sliczne za wszystkie odpowiedzi. Mama jeszcze male pytanko: ile kosztuja rajstopki Wola w sklepie? Nie wiem czy kupic je jak pojade do PL czy zamowic sobie juz wczesniej na allegro? Gdzie sa tansze?
      • anetchen2306 Re: Porzadne rajstopy 20.03.12, 21:06
        Najbardziej wytrzymale (na prania, scieranie, zmiane koloru, zmiane rozciagliwosci ...) sa jak dla mnie dzieciece rajstopy z Tchibo (tez jestem z De, kupuje ciuchy tutaj, rajstopy takze, ale nie susze rajstop w suszarce elektrycznej, pare razy probowalam i sie kurczyly, obojetnie jakiej marki by nie byly).
      • monika3411 Re: Porzadne rajstopy 22.03.12, 12:01
        Jakieś 2 tygodnie temu płaciłam po 20 zł za parę. W zwykłym małym sklepiku dziecięcym pod Warszawą smile
      • aniaurszula Re: Porzadne rajstopy 22.03.12, 18:03
        okolice Zielonej Góry cena rajstop wola to 17-20 zl w zaleznosci od rozmiaru dla mlodszej rozmiar 104-110 kupilam za 17 zl starszej rozmiar 146-152 juz za 19 zl, moze popros kogos z rodziny do ktorej jedziesz aby sprawdzil jak wygladajaceny w twoim rejonie i porownaj na alegro
        • sokhna Re: Porzadne rajstopy 22.03.12, 19:22
          Na allegro rozmiar 104-110 kosztuje ok. 15-16 zl a z przesylka nawet 22!! W ogole sie nie oplaca. Kupie jak pojade,bo nei moge patrzec na to moje dziecko smile Wyglada jakby w majty narobilo.
    • ewusia13 Re: Porzadne rajstopy 21.03.12, 11:29
      wola i gatta to ta sama firma, faktycznie są dobre chociaż moim zdaniem akurat wola trochę się pogorszyła (szybciej przecierają się na stopach niż kiedyś)
      ja co roku przed sezonem rajtuzowym kupuje je w sklepie firmowym przy zakładzie ( 5 par dla młodszej i 5 par dla starszej), biorę tylko drugi gatunek, trafią się z jakimś błędem ale nie są złe a cena wtedy to ok 6-7 zł
      kiedyś córka dostała od kogoś rajtuzy z mariguity i też były fajne
    • dagmara-k Re: Porzadne rajstopy 21.03.12, 13:56
      z takich firmowych to najbardziej bylam zadowolona z H&M, albo od kompletow marks&spencer, ale niczym sie nie roznily od ryneczkowych bezfirmowych.
    • darolisek Re: Porzadne rajstopy 21.03.12, 21:47
      Ja ostatnio z Woli kupiłam kilka par w Auchanie bo są tanie One są zapakowane w opakowanie jakieś dla Auchana ale pisze że wyprodukowane przez Wola
      Gatunek ten sam co typowe Wola tylko tańsze bo płaciłam po 10 zł Dodam że nic się z nimi nie dzieje smile
    • boy_or_girl Re: Porzadne rajstopy 23.03.12, 07:53
      Mothercare. Wytrzymuja nie tylko sezon w idealnym stanie,ale i...drugie dzieckobig_grin
    • silje78 Re: Porzadne rajstopy 23.03.12, 09:38
      ja polecam gattę pomimo, że w tym roku poszaleli z cenami. wola mi nie podeszła, za szerokie i sfilcowały się po pierwszym praniu. coccodrillo zależy od tego na co sie trafi. dwie pary są swietne, dwie pozostałe się sfilcowały. calezedonia jest super, ale nie do przedszkola gdzie dzieci chodzą na kolanach itp. pomimo to bardzo lubie ich rajstopy.
      ale z tych wszystkich to gatta.
    • jdylag75 Re: Porzadne rajstopy 23.03.12, 10:28
      Calzedonia, w Factory po 6.9 zł, bawełniane.
    • marysia1189 Re: Porzadne rajstopy 23.03.12, 11:12
      Moim skromnym zdaniem porządne rajstopy nie istnieją.....
    • blue_romka Gatta n/t 23.03.12, 22:17
      .
    • darolisek Re: Porzadne rajstopy 23.03.12, 22:25
      Wola-Gatta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka