Dodaj do ulubionych

Męskie problemy

05.04.12, 13:05
Piszę, bo bardzo potrzebuję otuchy przed czekającym nas badaniami.
Syn - 2,5 roku jest jak najbardziej zdrowym, normalnym chłopakiem. Bawi się głównie sprzętem zmotoryzowanym, grandzi, itd.
Nie jest gruby, mieści się wagowo między 75 a 90 centylem.
Ale ma dość dużo tłuszczu na wzgórku łonowym.
Urodził się z wodniakiem jądra, który zniknął po kilku miesiącach.
W porównaniu ze starszymi synami jego siusiak jest jednak , hmm, malutki...
Kiedy poszukam go w tłuszczu to nieco jest go więcej, w erekcji ma ok. 3-4 cm.
Do tego na kontroli okazało się, że jądra są niewyczuwalne podczas badania!
Wiem, że są, bo kiedyś były (głupio zabrzmiało).
Mamy skierowanie do chirurga i urologa dziecięcego z opisem - "wnętorstwo?hipogonadyzm?zesp.Klinefeltera?"
Zakładam, że nasz nowy pediatra chce być czujny, ale łatwo nie jest. Dobra, rozmiar może nie ma znaczenia, ale w tym kontekście raczej tak.
Jutro chirurg.
Ktoś miał podobnie? Jak się skończyło? Czy mały ma szanse na płodność w dorosłym wieku?
Obserwuj wątek
    • tempera_tura Re: Męskie problemy 05.04.12, 14:12
      Jezu. Dość szybko stawiasz diagnozy, nie byłaś nawet u speca a pytasz o płodność..
      Co do wielkości to nie lapie jakie to ma znaczenie u dziecka? Jezeli chodzi ci o "przyszłość" to siusiak bedzie rósł razem z ciałemsmile dość dziwne wydaje mi sie mierzenie panisa dwulatka.... no i jeżeli musisz go poszukiwać w tłuszczu (!!!) to czas zaczac odchudzać dziecko, myśle ze to jest wiekszy problem niż "mały" siusiak.!!
      • mindtriper Re: Męskie problemy 05.04.12, 18:48
        Spoko. Nie ja wpisałam do opisu zesp. Klinefeltera. O pojęciu mikropenis słyszałaś?
        Ale dzięki za słowa otuchytongue_out
        • camel_3d Re: Męskie problemy 05.04.12, 23:46
          Ale ile powinien mies we wzwodzie 2 latek...bo chyba nie 8 smile)))

• motylek-28 Re: Męskie problemy 05.04.12, 23:42
        tempera_tura napisała:

> Jezu. Dość szybko stawiasz diagnozy, nie byłaś nawet u speca a pytasz o płodnoś
        > ć..
        > Co do wielkości to nie lapie jakie to ma znaczenie u dziecka? Jezeli chodzi ci
        > o "przyszłość" to siusiak bedzie rósł razem z ciałemsmile dość dziwne wydaje mi si
        > e mierzenie panisa dwulatka.... no i jeżeli musisz go poszukiwać w tłuszczu (!!
        > !) to czas zaczac odchudzać dziecko, myśle ze to jest wiekszy problem niż "mały
        > " siusiak.!!

Jezu..a Ty dość szybko (chyba ZA szybko) piszesz odpowiedzi bez ich przemyślenia... jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia w tym temacie to może daruj sobie takie słowa.. dla Autorki może to być duży i męczący problem i myślę że nie po to pyta na forum, aby ją tu krytykować, że mierzy lub nie mierzy siusiaka swojego dziecka. Gdyby nie widziała problemu to nie mierzyłaby sobie z ciekawości, prawda??
        Poza tym zechciałabyś zauważyć, że Autorka zaznacza, że dziecko nie jest za grube tylko, że w okolicy siusiaka właśnie jest warstwa tłuszczu.. Pomyślałaś, że taki stan rzeczy może wynikać z opisywanego problemu?? Może odchudzanie dziecka w najmniejszym stopniu tu nie pomoże??
        Następnym razem czytaj ze zrozumieniem i nie udawaj mądrej tam gdzie nie potrzeba..
    • tati1977 Re: Męskie problemy 07.05.12, 14:37
      napisz co Ci powiedział lekarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka