Dodaj do ulubionych

niemarkowe ubrania...

23.05.12, 22:43
wlasnei dzis przypadkiem wszedlem do sklepu z ubraniami kompletnie niemarkowymi bo szytymi przez 3 dziewczyny, ktore zalozyly sobie ten sklep. Ubranka dla dzieci...T-Shirt 30-50€
Koszula z dlugim rekawem 50€, Spodnie 60-80€.... No czyli wychodzi na to, ze te markowe sa jednak tansze smile))
Obserwuj wątek
    • beatulek Re: niemarkowe ubrania... 23.05.12, 22:49
      e tam...markowe, nie markowe. Dziecku ma być wygodnie i ma wyglądać jak dziecko a nie odpicowana lala...no i powinno być czyste....(warunek konieczny przy ubieraniu i raczej nie wykonalny przy rozbieraniu).
      • beatulek Re: niemarkowe ubrania... 23.05.12, 22:50
        a...zapominałam - jeszcze ważny rodzaj tkaniny, żeby dzieć wysypki nie miał i nie pocił się za bardzo...
        • paliwodaj Re: niemarkowe ubrania... 23.05.12, 22:58
          bo dzis hand made wszystko jest drozsze.
    • kaskahh Re: niemarkowe ubrania... 23.05.12, 23:12
      a to zalezy, jaka marka smile
    • aleksandra1357 Re: niemarkowe ubrania... 23.05.12, 23:36
      Niemarkowe to nie znaczy szyte ręcznie, tylko takie chińskie z bazaru.
      • camel_3d Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 09:31
        no chinskie i z bangladeszu to prawie wszytsko na rynku jest.... smile))

• minerwamcg Przykład 24.05.12, 10:15
      Buty marki Salamandra wygryzły mi dziurę w nodze i rozleciały się po roku. Buty zrobione przez ś.p. szewca z Rynku Podgórskiego były cudownie wygodne i nosiłam je sześć lat. Te drugie oczywiście były droższe. Ale niedużo smile

BTW: markowe ciuchy też są chińskie i z Bangladeszu.
    • mag_pie Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 10:16
      no ale kupując takie ubrania nie wspierasz chińskiego niewolnictwa. A wiadomo że koszty produkcji 3 dziewczyn sa wyższe niż 3000 dzieciaków w fabryce.
    • afro.ninja Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 11:10
      Co dla Ciebie znaczy markowe? Bo moim zdaniem h&m, zara, wojcik mothercare, to najzwyklejsze sieciowki i chyba tylko zubozala klasa srednia podnieca sie tym, ze kupuje ubrania w tych sklepach.

camel_3d napisał:

> wlasnei dzis przypadkiem wszedlem do sklepu z ubraniami kompletnie niemarkowymi
      > bo szytymi przez 3 dziewczyny,

Przeciez one takze tworza wlasna marke, o wiele ciekawsza niz sieciowki.

Mnie sie podobaja ubrania made by me, uwazam, ze sa o wiele bardziej markowe niz jakas zara kid.
      • angelkochanie Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 13:22
        afro.ninja napisała:

> Co dla Ciebie znaczy markowe? Bo moim zdaniem h&m, zara, wojcik mothercare, to
        > najzwyklejsze sieciowki i chyba tylko zubozala klasa srednia podnieca sie tym,
        > ze kupuje ubrania w tych sklepach.
        >
        >

Masz racje w Polsce b. czesto sie uwaza za marke H&m , Zare, Wojcik itd. big_grin
        A o markach nie maja pojecia wink
        No ale niech kazdy sobie mowi i uwaza jak mu sie podoba suspicious

• nikki30 Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 16:41
        Marka to nic innego jak oznakowanie produktu więc każda firma nawet najtańsza ma swoją markę...Każda z sieciowek to określona marka...
        Problem leży w tym ze my nie grupujemy tych produktów jako markowe z niższej, średniej lub wyższej polki a tak sie po prostu robić powinno.
        Niekiedy ta sama marka ma w swojej ofercie produkty z niższej, średniej lub wyższej polki np. Hugo boss , Max Mara.
    • el_elefante Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 12:08
      No i słusznie, bo to nie są ubrania markowe, tylko autorskie. To oznacza, że nie są seryjne, a jednostkowe, ewentualnie małoseryjne. Płacisz za to, że dzieciak z sąsiedniego podwórka nie będzie miał takiej samej koszulki. Ewentualnie możesz sobie dorabiać inne ideologie smile

Wg mnie jest ok, dziewczyny oferują coś innego, oryginalnego, mają własne pomysły. Czemu nie?

Natomiast wypowiadanie się pogardliwym tonem o osobach robiących zakupy w takich czy innych sklepach jest nie na miejscu.
      • afro.ninja Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 13:48
        el_elefante napisał:

>
        > Natomiast wypowiadanie się pogardliwym tonem o osobach robiących zakupy w takic
        > h czy innych sklepach jest nie na miejscu.

Jesli pijesz do mnie, to musze zaznaczyc, ze sama robie zakupy w sieciowkach. Kupuje dla dziecka ubrania w zarze, kappahlu, cubusie, mothercare, bardzo lubie okaidi. Nie uwazam jednak bym zakladala dziecku ubrania markowe, sa to rzeczy z sieciowek, slowo- markowe, zupelnie do nich nie pasuje.

• el_elefante Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 14:13
          Zwróciłem uwagę na ton wypowiadania się o ludziach, dla których ciuch z zary czy kappy jest ekstrawagancją. Takich ludzi jest bardzo wielu i nie zasługują na ten ton. Tylko tyle. Poza tym każdy kupuje tam gdzie go stać i gdzie uzna za stosowne i nie jest to powód do niczego.
    • apollejka Chyba nie kupiłeś? 24.05.12, 14:22
      Jaki to byłby obciach dla małego chłopca gdyby założył koszulę bez metki!Że tez ci do głowy przyszło oglądać takie ciuchy-fe!
      • camel_3d Re: Chyba nie kupiłeś? 24.05.12, 20:06
        akurat tu nie ma parcia na metki...
        • apollejka Re: Chyba nie kupiłeś? 25.05.12, 08:44
          > akurat tu nie ma parcia na metki..
          Żartujesz chyba?Ojciec długowłosego chłopca,mieszkającego w lepszym kraju niż Polska,otaczającego się lepszymi ludźmi niż polaczki nie ma parcia na metki?Chyba nie zaczniesz zakładać prostackich dresów?
    • anias9 Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 14:40
      To Ty jestes Rodzicem i decydujesz w co i za ile bedziesz ubieral swoje dziecko. Tanio, drogo, modnie, z metka, bez metki, hand made, sieciowkowo, egal. Jesli te dziewczyny maja klientow, ktorzy za fajne spodenki w oryginalnym kroju, formie czy materiale sa w stanie zaplacic wiecej niz za takie "z metka", to super. Ja trzymam kciuki za dziewczyny, bo osobiscie tez dalabym im zarobic wink Sama troche szyje dla dzieci, i nie oddalabym swojego oryginalnego "dziela", ktore osobiscie wymyslilam, stworzylam wykroj, uszylami ozdobilam, za przyslowiowe 5 zl... Pozdrawiam.
      • mikams75 Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 15:30
        no wlasnie, dziewczyny otworzyly biznes i mozna im pogratulowac odwagi. Ile przetrwaja, to sie okaze.
        Jakis czas temu jedna z dalekich znajomych robila rozeznanie rynku, bo tez chciala otworzyc podobny biznes, ale nie otworzyla, bo jak wypytala mnostwo ludzi to sie okazalo, ze nikt nie kupi super oryginalnego niepowtarzalnego ciucha w cenie 2-3 krotnie wyzszej od cen w sieciowkach, a i w sieciowkach wiekszosc kupuje na wyprzedazach. Lub na gieldach ciuchow uzywanych.
        I nie to zeby bieda byla w okolicy. Po prostu nie warto kupowac drogiego ciucha bo wiadomo jak dzieci ubrania traktuja.
        • paliwodaj Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 17:28
          >sieciowki i chyba tylko zubozala klasa srednia podnieca sie tym, ze kupuje ubrania w tych >sklepach.
          wiesz co nie znam cie, ale po tym jak oceniasz ludzi poprzez miejsce w ktorym sie ubieraja , mam nadzieje ze nigdy nie zblizysz sie do mnie na mniej niz kilometr

>Przeciez one takze tworza wlasna marke, o wiele ciekawsza niz sieciowki.
          nawet nie widzialas i nie dotykalas a juz dla ciebie ciekawsze

>Mnie sie podobaja ubrania made by me, uwazam, ze sa o wiele bardziej markowe niz jakas >zara kid.
          to twoje zdanie, na pewno okreslenie markowe do nich nie pasuje, jezeli wiesz co znaczy "marka"
          • mikams75 Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 17:41
            i to ma byc do mnie?
            nie latwiej wpisac sie pod odpowiednim postem jak to na forum jest przyjete i zrozumiale dla innych?
            • paliwodaj Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 19:24
              a nie latwiej przeczytac CYTOWANY tekst i glupich pytan nie zadawac? ciebie cytuje ?
              Na forum ogolenie przyjete jest ze osoba udzielajaca sie juz w watku czyta ostanie - ktorych nie czytala poprzednio, dodane w srodku nie sa czytane
              • mikams75 Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 19:28
                na forum jest przyjete, ze jesli chcesz sie wpisac na sam koniec to po prostu odpowiadasz na posta poczatkowego a nie na ostatniego.
                • paliwodaj Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 22:21
                  masz co jeszcze do powiedzenia, czy to twoja frustracja spowodowana ze nikt nie chcial odpowiedziec do ciebie personalnie? cytowalam jak moze zauwazylas przypadkiem , wiec skad twoj problem?
                  Na forum pisze od 2002 roku, skarbie ......
                  • mikams75 Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 23:54
                    skarbie, ja tez tu nie jestem nowa.
                    Nie musi do mnie nikt personalnie pisac na forum, po prostu nie lubie jak ktos sie podpisuje pod przypadkowymi postami. Od 2002 roku mialas czas zeby sie nauczyc zasad.
                    Tobie nie mam wiecej nic do powiedzenia. Dobranoc.
    • thorgalla Re: niemarkowe ubrania... 24.05.12, 19:40
      Tiaa bo kilkulatkowi robi wielką różnicę czy wysmaruje ciuszek z tesco czy od Prady big_grin
    • kamelia04.08.2007 marka marce nierówna 25.05.12, 02:53
      Chanel to marka
      C&A tez to marka.
      jedno i drugie jest sieciówka, bo przeciez ma sklepy w kilku miastach.

To samo sie tyczy twoich niemarkowych. Niemarkowe jest badziewie, ale i niemarkowe sa reczne roboty z jednoosobowych pracowni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka