Dodaj do ulubionych

Krem do twarzy przy AZS

09.06.12, 21:06
Nie wiem jaki wybrać teraz, od dawna używaliśmy Atoperal Baby, ale ostatnio syn skarży się, że go piecze skóra po nakremowaniu (nie wiem czemu, nie jest przeterminowany, konsystencja wciąż ta sama, zapach też).

Polecicie coś innego? Szkoda, że nie ma próbek, żeby sprawdzić czy inny też by nie podrażniał uncertain
Obserwuj wątek
    • grouse1 Re: Krem do twarzy przy AZS 09.06.12, 21:11
      Ja mam dla syna La Roche Lipikar Baume AP. To balsam, stosuję do całego ciała.
      • gosiek114 Re: Krem do twarzy przy AZS 09.06.12, 21:56
        My też stosowaliśmy Lipikar ale córcia również zaczęła płakać że są piecze i teraz mamy Diprobazę maść i narazie jest super, przy AZS trzeba co jakiś czas podobno zmieniać kremy i maści tak nam powiedziano ale każde dziecko jest inne. Pozdrawiam
    • truscaveczka Re: Krem do twarzy przy AZS 09.06.12, 22:54
      A nie może być maść cholesterolowa? Tania, skuteczna, u nas się sprawdza smile
      • joalma Re: Krem do twarzy przy AZS 10.06.12, 08:24
        a u nas po przetestowaniu 150 różnych najdroższych kremów najlepiej się sprawdza zwykła nivea w niebieskiej puszce. nic nie piecze, fajnie łagodzi zaczerwienienia po kąpieli bo podrażnia go nawet woda, szybko się wchłania.
        • zandaria03 Re: Krem do twarzy przy AZS 10.06.12, 11:19
          U nas hitem jest Creme emoliente A-derma exomega (zamawiam duże opakowanie 500ml ma allegro),dobrze się też sprawdza Mustela stelatopia.Poproś w swojej aptece o próbki,albo zamów małe opakowanie w jakiejś dobrej aptece internetowej(aptekajakmarzenie,aptekapodsłonikiem) i poproś ich,żeby do przesyłki dołaczyli próbki różnych kosmetyków do skóry atopowej.
          • ewczak6 Re: Krem do twarzy przy AZS 10.06.12, 20:11
            A ja bym polecała Emolium krem, dobrze nawilża i nie uczula i nie jest drogi
            - - - - - - - - - -

<< - Porady farmaceutki - >>

zapytaj-farmaceute.blogspot.com/
            • jastek24 Re: Krem do twarzy przy AZS 10.06.12, 20:56
              Proponuje dać sobie spokój z tym zwykłym leczeniem azs, bo to nic nie da. Ja i moja coreczka jesteśmy żywym dowodem na to, że leczenie konwencjonalne nie radzi sobie z tą chorobą. Nam bardzo pomogła homeopatia. Jak chcesz wiedziec więcej to napisz mi prywatną wiadomość na adres justynajurzysta@interia.pl
              ps. nie reklamuję ani nie sprzedaję niczego. Chcę tylko komuś pomóc, jesli ktoś jest zainteresowany, bo sama zmagałam się z azs (stan krytyczny aż po szpital) i właśnie na jakims forum znalazłam osobę, która podała mi namiary na tą metodę leczenia i dobrego lekarza.
    • katarynka123456 Re: Krem do twarzy przy AZS 24.02.15, 14:45
      Wiem, że pytanie jest dosyć stare - ale może komuś pomogę smile
      Ja bardzo polecam do twarzy ochronny krem specjalny polskiego producenta Dermedic - linia Linum baby .
      Jestem mamą chłopca prawie 6 letniego z ATS i mnie również pewnego dnia pewna dobra duszyczka na forum poleciła te kosmetyki smile
      • oskarek05 Re: Krem do twarzy przy AZS 25.02.15, 08:06
        www.doz.pl/apteka/p11158-Linoderm_Plus_krem_z_pantenolem_50_ml

nie szczypie
        ma bezpieczny skład
    • camel_3d zrezygnuj z mydla.. 25.02.15, 09:21
      uzwyaj tylko szarego.

i idz do dermatologa zeby ci przepisal konkretny dla niego krem. Najczesciej sie robi na "zamowienie". Czesto pomagaja te apteczne, ale czesto neistety nie. U nas nie pomagaly. Mlody dostal lek od lekarza i przeszlo...

• kochamruskieileniwe Re: zrezygnuj z mydla.. 28.02.15, 19:39
        niekoniecznie jest to gwarancja sukcesusad
        krem trzeba indywidualnie dobrac. To co dla jednego azs-owca jest dobre - dla innego niekoniecznie.

Mydla bym nie zalecała. Raczej odpowiednio dobrany emolient

Najlepiej zaopatrzyc sie w próbki i na probkach testowac.

Dla mnie do rąk najlepsza jest zwykła nivea.
        Syn na atroperal (na twarz!) narzeka. Ziajkę dobrze znosi( taki ze ślimakiem)

Do ciała uzywamy exomegi.

No i dieta....

• ela.dzi Re: Krem do twarzy przy AZS 26.02.15, 11:09
      Emolium ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka