15.06.12, 07:14
moja coreczka ma 3 latka. raz na jakis czas rzadko co prawda ale jest skarzy sie na bol nozki, jak sie polozy albo w nocy sie przebudza w miare szybko jej ten bol mija.myslalam ze to moze bole wzrostowe ale ja boli jedna tylko nozka.co to moze byc?prosze poradzcie.dziekuje.
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: bol nozki 15.06.12, 10:27
      Jak najbardziej może boleć jedna.
      Przy bólach wzrostowych nie może być: gorączki, zaczerwienienia, opuchnięcia stawów. Ból przychodzi i odchodzi nagle, często nocą, jest dość silny (mój syn się zwijał) i szybko mija.
      Tak więc raczej to są bóle wzrostowe.
    • mk271 Re: bol nozki 15.06.12, 11:13
      to może być skurcz łydki. brakuje jej potasu ( niech je pomidory) i magnezu w organizmie
    • bozek74 Re: bol nozki 15.06.12, 21:52
      Niedawno był taki wątek- pisałam też tam o swoim dziecku forum.gazeta.pl/forum/w,566,134341748,134341748,bole_wzrostowe_.html
    • betty842 Re: bol nozki 15.06.12, 22:31
      u mojego syna było podobnie.Zazwyczaj bolała go jedna nózka (wskazywał piszczel).Też sie bałam,ze to coś innego ale wyczytałam,że jesli są to bóle wzrostowe to ulge przynosi masowanie nóg (takie gładzenie bardziej) i uniesie ich lekko do góry.Ja młodemu podkładałam zwinięty koc pod nogi i twerdził,że mu lepiej.Z tego co wyczytałam to jeśli masując dziecku nóżki boli je bardziej to wtedy to powinno niepokoić.Ale jeśli przez masaż ból sie nie nasila (lub malej) to są to bóle wzrostowe-przynajmniej ja to tak zrozumiałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka