milanka0
30.07.12, 17:11
Podejrzewam u swojego 5-letniego syna płaskostopie. Nasza pediatra poradziła mi abym zrobiła test-odbić mokre stopy na gładkiej powierzchni i jeśli bede widziała,ze ślad wskazuje na płaskostopie to mam przyjść po skierowanie.Tak wiec test zrobiłam i w jednej stopie wyszło płaskostopie.Poszłam po skierowanie ale nasza pediatra ma aktualnie urlop.Wiec poszłam do lekarza który aktualnie przyjmował.Byłam pewna,że da mi skierowanie do ortopedy a okazało się,ze dał mi skierowanie na chirurgię dziecięcą. Kiedy widział moje zdziwienie powiedział,że płaskostopiem zajmuje sie chirurg dziecięcy.Akurat najbliższa chirurgia dziecięca jest w mieście oddalonym o 25km od mojej miejscowości-niby nie aż tak daleko ale do ortopedy miałabym tylko 5km.A pewnie co jakiś czas bede musiała jeździć na kontrole.Czy faktycznie chirurg dziecięcy zajmuje sie płaskostopiem a nie ortopeda? Może jednak mogłabym z nim pójść do ortopedy? Tylko wtedy chyba musiałabym iść po nowe skierowanie.Tyle,ze nie wiem do kogo wysłałaby mnie nasza pediatra...Może też na chirurgię dziecięcą?