Dodaj do ulubionych

5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ...

30.07.12, 22:55
Byliśmy dzisiaj w realu na zakupach i zobaczyłam dziewczynkę około 5 letnią (była większa od mojej córki więc tak wnioskuje ze mogła miec ok 5 lat) ze smoczkiem w buzi... Normalnie mnie zatkało, pierwszy raz widziałam tak duże dziecko ze smoczkiem i to jeszcze spacerujące po sklepie... co o tym sądzicie? bo dla mnie to jakaś paranoja jest zeby dziecko w tym wieku ze smoczkiem chodziło. Jak widze 3 latki ze smoczkami to już dziwnie to wygląda. A wy co o tym myślicie, bo ja nie mogę nadal uwierzyc w to co zobaczyłam.
Obserwuj wątek
    • dagmara-k Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 30.07.12, 23:08
      wow, wiadomosc dnia!
    • amy.27 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 30.07.12, 23:10
      wole widok "dziecinnej" 5 latki ze smoczkiem niz "doroslej" 15 latki z brzuchem/piwem/ lacina na ustach.
      • bbuziaczekk Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 30.07.12, 23:23
        A moze to byl lizak ? suspicious
        Sa takie lizaki "smoczki" big_grin
        • pikolo99 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 30.07.12, 23:31
          To widzę, że taki widok wcale nie jest dla was dziwny, a to moze ja jestem jakas inna i mnie to razi.
          • dagmara-k Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 30.07.12, 23:39
            mnie to po prostu nie podnieca tak, zeby o tym dyskutowac. oczywista oczywistosc ze nie jest dobrze dla zgryzu ssac smoka 5 lat, ale nie razi mnie to jakos bardziej niz 2 latek z cola w reku, czy 8 miesieczniak stawiany na nogi w ustrojstwach. rodzicow sprawa i tyle.
          • bbuziaczekk Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 08:41
            Dla mnie jest dziwny ten widok i to bardzo!
            Dla mnie okropnie wyglada juz 2 latek biegajacy ze smoczkiem, okropnie wyglada 3-4 latek biegajacy w pampersie, 4-5 latek pijacy z butli ze smokiem i 3-4-5 latek jadacy w wozku. Dla mnie to okropienstwo. No ale coz.....
            Mamusie maja swje fanaberie i swoje racje i sporobuj tylko takiej zwrocic uwage to cie zje! Albo bedzie mialam milion powodow dla ktorych tak jest a nie inaczej. Wiec ja to mam juz gleboko w d.... kto jak wychowuje swoje dziecko. Nie moje dziecko, nie moja sprawa i nie moj problem.
            • sarling Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 09:26
              Ale Twoje fanaberie dotyczące tego, że ludzie powinni się dostosować swoje dzieci i siebie do Twoich potrzeb (estetycznych?) są już w porządku suspicious
            • apollejka Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 10:28
              > Mamusie maja swje fanaberie i swoje racje i sporobuj tylko takiej zwrocic uwage
              > to cie zje! Albo bedzie mialam milion powodow dla ktorych tak jest a nie inacz
              > ej.
              I pewnie wiesz bo podlatywałaś do takiej matki pchającej dziecko w wózku i zwracałaś jej uwagębig_grin Nie dziwie się że reakcje mam są jakie są.Obca baba z misją uświadamia je że źle zajmują się swoim dzieckiem.
              Choć moje dziecko w wózku jeździło krótko,butelki nie używaliśmy NIGDY to nie pomyślałabym żeby komuś zwracać uwagę.
            • 3-mamuska Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 16:53
              bbuziaczekk napisała:

> Dla mnie jest dziwny ten widok i to bardzo!
              > Dla mnie okropnie wyglada juz 2 latek biegajacy ze smoczkiem, okropnie wyglada
              > 3-4 latek biegajacy w pampersie, 4-5 latek pijacy z butli ze smokiem i 3-4-5 l
              > atek jadacy w wozku. Dla mnie to okropienstwo. No ale coz.....
              > Mamusie maja swje fanaberie i swoje racje i sporobuj tylko takiej zwrocic uwage
              > to cie zje! Albo bedzie mialam milion powodow dla ktorych tak jest a nie inacz
              > ej. Wiec ja to mam juz gleboko w d.... kto jak wychowuje swoje dziecko. Nie moj
              > e dziecko, nie moja sprawa i nie moj problem.
              Haha to mój syn dla ciebie wyglada okropnie, bo nosi pampersa, jeździ w wózku a od września idzie do szkoły ma prawie 5- lat , No człowiek uczy sie całe zycie.
              Myślałam ze okropnie wyglada to brudne głodne dziecko, z pijanym rodzicem i o 23 na dworze bez opieki bo mamusia śpi ululana.itp
            • black-cat Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 02.08.12, 13:20
              Okropnie to wyglądają mamuśki z buziami wykrzywionymi oburzeniem na widok dzieci, które nie wyglądają tak, jak według nich powinny wyglądać. Zawsze mam wrażenie, że takie oburzone panie się nie domyły albo puściły bardzo śmierdzącego bąka.
          • jakw Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 09:23
            Moje córki nigdy nie korzystały ze smoczka. Nie powiem, żebym uwielbiała widok zasmoczkowanych dzieci, ale zaraz robić wątek na forum? Btw ocenianie wieku dziecka na 5 lat bo większe niż twoje może być całkiem złudne. Równie dobrze dzieciak mógł mieć 4 czy 3,5.
    • mruwa9 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 00:06
      akurat dla mnie dziecko w kazdym wieku wyglada ze smoczkiem brzydko i smutno. Blee...
    • aniasa1 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 00:16
      chyba jednak mjiej odrazajaco niz zdeformowany kciuk..... Hm, gorsze rzeczy w zyciu widzialam
    • paartycja Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 06:46
      a ja byłabym w szoku gdyby miałam papierosa w ustach albo piwo w ręku
      ale smoczek?
      nie masz się czym ekscytować?
      • angela10086 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 07:24
        i co z tego, nos w swoje sprawy!
    • semi-dolce Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 09:06
      Zadzwoń do tvn-u.
    • jolkapo-2 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 09:08
      Nie dziwie ci się ja mam syna 2-lata i 4 mieś.który smoka doi i nie chce przestać ale robi to tylko w domu , na dwór nie bieże bo by mi było głupio z takim dużym dzieckiem ze smokiem,
      • jakw Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 09:16
        jolkapo-2 napisała:

> Nie dziwie ci się ja mam syna 2-lata i 4 mieś.który smoka doi i nie chce przes
        > tać ale robi to tylko w domu , na dwór nie bieże bo by mi było głupio z takim
        > dużym dzieckiem ze smokiem,
        Hm, a jak inne w tym wieku byłoby na dworze ze smokiem to byś pewnie obsmarowała - no bo "takie duże dziecko ze smokiem".
        • jolkapo-2 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 12:58
          Bo takiemu dużemu dziecku nie pasuje już smoczek , to jest moje zdanie i nie obchodzą mnie cudze dzieci czy mają smoki czy nie ,wiec dla twojej wiadomości nie obsmarowałabym nikogo
    • jakw Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 09:21
      No cóż, dla kogoś innego będzie paranoją robienie zakupów w realu wink
      Btw co szokującego jest w "i to jeszcze spacerujące po sklepie"?
      • pikolo99 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 11:01
        jakw napisała:

> No cóż, dla kogoś innego będzie paranoją robienie zakupów w realu wink
        akurat nie ma to nic do rzeczy z moim watkiem smile sklep jak sklep
        • jakw Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 01.08.12, 17:32
          A może ma - przecież ludzie mają różne paranoje.
    • corrina_f1 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 09:28
      Inspiracja z najwyższej półki wink
      www.pudelek.pl/artykul/30932/5letnia_suri_jest_uzalezniona_od_smoczka/
      • amy.27 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 10:25
        przy ojcu będącym scjentologicznym psychopatą to akurat smoczek jest najmniejszym problemem tego dziecka.
    • myssamati Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 09:32
      Hehe czasem zdarza sie ze rodzice dla wlasnej wygody nie przywiązuja do tego uwagitongue_out..Faktycznie głupotabig_grin
    • aniko16 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 10:10
      No i jak, dalej cię ten szok trzyma? Coby nie puścił mam dla ciebie jeszcze bardzej elektryzującą wiadomość: mój syn pił mleko z butelki i ssał kciuk do 6 roku życia. I .. ale teraz naprawdę się trzymaj... w wieku 12 lat ma zgryz idealny i najlepsze zęby w klasie, bez śladu próchnicy. Oby szok cie nie opuszczałsmile
      • pikolo99 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 10:59
        aniko16 napisała:

> No i jak, dalej cię ten szok trzyma? Coby nie puścił mam dla ciebie jeszcze bar
        > dzej elektryzującą wiadomość: mój syn pił mleko z butelki i ssał kciuk do 6 rok
        > u życia. I .. ale teraz naprawdę się trzymaj... w wieku 12 lat ma zgryz idealny
        > i najlepsze zęby w klasie, bez śladu próchnicy. Oby szok cie nie opuszczałsmile

nie chodzi mi juz o to jaki bedzie toi dziecko mialo zgryz i czy bedzie mialo pruchnice ale sam widok dziecka 5letniego ze smoczkiem nie wyglada ciekawie i nie chodzi mi tu akurat o jego zeby
    • apollejka I co zrobiłaś? 31.07.12, 10:22
      Uświadomiłaś matkę dziewczynki jak bardzo ja krzywdzi?A może ucieszyłaś się ze będziesz mogła nowy watek założyć?
      • pikolo99 Re: I co zrobiłaś? 31.07.12, 10:55
        > Uświadomiłaś matkę dziewczynki jak bardzo ja krzywdzi?
        a z jakiego powodu mialabym to robic, jej sprawa i jej dziecko
        A może ucieszyłaś się ze
        > będziesz mogła nowy watek założyć?
        a zebys wiedziala ze sprawilo mi to przyjemnosc wink
        • apollejka Re: I co zrobiłaś? 31.07.12, 12:34
          pikolo99 napisała:

> > Uświadomiłaś matkę dziewczynki jak bardzo ja krzywdzi?
          > a z jakiego powodu mialabym to robic, jej sprawa i jej dziecko

Widoczne nie jej sprawa skoro postanowiłaś o tym paplać.

• pikolo99 Re: I co zrobiłaś? 31.07.12, 13:06
            > Widoczne nie jej sprawa skoro postanowiłaś o tym paplać.
            po to jest forum żeby paplać o róznych rzeczach wink może bedzie tu jakas mama która ma dziecko które w wikeu 5 lat nadal uzywa smoczka i poczyta opinie co inni o tym sądzą...
            • 3-mamuska Re: I co zrobiłaś? 31.07.12, 17:07
              pikolo99 napisała:

> > Widoczne nie jej sprawa skoro postanowiłaś o tym paplać.
              > po to jest forum żeby paplać o róznych rzeczach wink może bedzie tu jakas mama kt
              > óra ma dziecko które w wikeu 5 lat nadal uzywa smoczka i poczyta opinie co inni
              > o tym sądzą...
              A nie pomyslalas ze mało kogo obchodzi twoja opinia?
        • jakw Re: I co zrobiłaś? 01.08.12, 17:33
          pikolo99 napisała:

> > Uświadomiłaś matkę dziewczynki jak bardzo ja krzywdzi?
          > a z jakiego powodu mialabym to robic, jej sprawa i jej dziecko
          Skoro jej sprawa to po co robisz z tego sprawę publiczną?
      • batutka Re: I co zrobiłaś? 31.07.12, 13:17
        apollejka napisała:

> Uświadomiłaś matkę dziewczynki jak bardzo ja krzywdzi?A może ucieszyłaś się ze
        > będziesz mogła nowy watek założyć?

nie no, bez przesady - przeciez nikt nie bedzie sie wtracal, ze matka pozwala dziecku ssac smoka
        co do watkow, powstaje mnostwo takich, w ktorych dzielimy sie pewnymi spostrzezeniami, dlaczego autorka watku miala nie napisac o swoich
    • elkabanos Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 12:06
      lepszy widok 5-ciolatki ze smoczkiem niż 1,5-2-3-4-5- latka u cycka
      • mojemieszkanie24 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 12:35
        chodź pracować do przedszkola to takie hity będziesz miała codziennie smile
        • mabingo Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 13:22
          mojemieszkanie24 napisała:

> chodź pracować do przedszkola to takie hity będziesz miała codziennie smile

o! to! to! to!
          ja mam dziewczynkę 4,5 letnią którą mamusia w wózeczku wozi i zakłada jej pampersa. smoczka na szczęście już nie używa. jak jej zaproponowałam pomoc w odpieluchowaniu to przyprowadziła dziecko co prawda bez pampersa, ale ubrane w 4 (słownie: cztery!) pary majtek +spodenki. za chiny nie mogę pojąć w jakim celu tyle tych majtek jej założyła!
      • illegal.alien Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 13:36
        Jak dla kogo. Ja wolalabym widziec ta pieciolatke u piersi niz ze smoczkiem.
    • aniaurszula Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 13:01
      dla mnie gorszym widokiem jest kilkuletnie dziecko z palcem w buzi, moze jestem przewrazliwiona bo starsza tak miala do prawie 5 lat po tem juz tylko gdy byla zmeczona. a wracajac do tematu moja 21 mczna corka wyglada na 3 -4 lata jest rowna z kuzynkami w tym wieku, czasem tez chodzi ze smoczkiem po sklepie i dopiero co niektore mamusie musza o mnie l"ladnie" myslec ze takie duze dziecko i ze smokiem. mysle ze smoczka pozbedziemy sie do drugich urodzin juz jest ograniczony tylko do skrajnych sytuacji
    • jestem_fajnou_mamou Re: my to jednak ciemnogród jesteśmy 31.07.12, 13:33
      Widziałam dzieci 3, 4, 5 letnie ze smoczkami, często w wózkach, różnych europejskich narodowości w kurorcie wakacyjnym, nikt nie oglądał się za nimi zdziwiony, czy zbulwersowany.
      Ludzie jeżeli już zwracali uwagę na obce dzieci to w sposób pozytywny zagadując, uśmiechając się etc.

Tego brakuje mi u nas w Polsce bo my zwracamy uwagę na obce dzieci dopiero wtedy gdy bulwersuje nas ich sytuacja lub zachowanie, kiedy trzeba je skarcić wzrokiem, zmierzyć poniżająco rodziców bo aktywnie zareagować kiedy dziecku dzieje się prawdziwa krzywda brakuje już odwagi.

• justa_m1 Re: my to jednak ciemnogród jesteśmy 31.07.12, 13:52
        Wiesz... a moze to nie był smoczek a specjalny aparat na zeby. Znałam chłopca 5 latka który takowy nosił i jak nie wyciągał go z buzi to mozna by rzec ze to smoczek.
        • carmita80 Re: my to jednak ciemnogród jesteśmy 31.07.12, 13:58
          justa_m1 napisała:

> Wiesz... a moze to nie był smoczek a specjalny aparat na zeby. Znałam chłopca 5
          > latka który takowy nosił i jak nie wyciągał go z buzi to mozna by rzec ze to s
          > moczek.

Tyle, ze to nie ma znaczenia co to bylo, to nie powinno zwracac uwagi. A autorka postu powyzej ma.racje, bo dzieci, ktorym naprawde dzieje sie krzywda juz takiej ciekawosci i oburzenia nie wzbudzaja ;/
    • kasiachybie Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 14:07
      Co kraj to obyczaj. 2 tygodnie temu wrocilam z Brazylii- tam to na porzadku dziennym.Malo tego ,5 letnia corka kolegi nadal pije sok z butelki ze smoczkiem i to nie tylko w zaciszu domowym. Widzialam nawet dzieci 7 letnie ze smoczkami. Moj maz spal ze smoczkiem do 6 rz., a jego brat do 12. Zeby zdrowe,rowne i biale.
      • ella_nl Re: Kasiachybie 31.07.12, 20:37
        OT. Kasiu - pochodzisz z Chybia na Śląsku Cieszyńskim?
        • kasiachybie Re: Kasiachybie 31.07.12, 22:35
          A jesli tak? wink
          • ella_nl Re: Kasiachybie 01.08.12, 16:58
            kasiachybie napisała:

> A jesli tak? wink

Mam tam rodzinęsmile
            • kasiachybie Re: Kasiachybie 01.08.12, 20:24
              Napisz na gazetowego skad jestes. Moze sie znamy???
      • ewcia1980 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 20:44
        > oj maz spal ze smoczkiem do 6 rz., a jego brat do 12. Zeby zdrowe,rowne i biale

OJP !!

dla mnie widok 5-latka/i ze smoczkiem jest dziwny.
        w sumie ani mnie nie oburza ani brzydzi ale jest to dziwne.

raz widziałam tak duże dziecko ze smokiem w buzi i szczerze mówiąc nie mogłam przestać się gapić . pewnie dlatego, że to niecodzienny widok.
    • magdalenas9 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 20:43
      ja niestety widzę częściej...
      I też mnie to ogromnie dziwi, niestety tak samo jak przedszkolaki karmione piersią...ech
    • 1mzeta Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 31.07.12, 22:57
      To ja już wolę pięciolatkę ze smoczkiem niż pięciolatkę w butach na "obcasikach", wymalowaną jak modelka i w ubraniach stylizowanych na "stara maleńka".
    • aniko16 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 01.08.12, 09:27
      Jeżeli widok 5 latki ze smoczkiem tak zniesmacza co tu dopiero mówić o dzieciach z zalapisowanymi ząbkami, chorymi, na wózkach czy innymi defektami. To dopiero musi być nie do zniesienia. Zastanów się zanim palniesz głupotę. Wiadomo, że Polska to nietolerancyjny ciemnogród, ale żeby do tego stopniasad
      • pikolo99 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 01.08.12, 12:13
        aniko16 napisała:

> Jeżeli widok 5 latki ze smoczkiem tak zniesmacza co tu dopiero mówić o dzieciac
        > h z zalapisowanymi ząbkami, chorymi, na wózkach czy innymi defektami.

chorymi jak sama napisałaś, a to dziecko nie bylo chore
        • jakw Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 01.08.12, 17:36
          pikolo99 napisała:
          > chorymi jak sama napisałaś, a to dziecko nie bylo chore
          A zaglądałaś mu do karty zdrowia? Wiesz wszystko o tym dziecku?
          Btw jeśli dziecko ma akurat jakieś młodsze rodzeństwo to może po prostu "dzidziusiować"
      • mabingo Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 01.08.12, 13:16
        aniko16 napisała:

> Jeżeli widok 5 latki ze smoczkiem tak zniesmacza co tu dopiero mówić o dzieciac
        > h z zalapisowanymi ząbkami, chorymi, na wózkach czy innymi defektami. To dopier
        > o musi być nie do zniesienia. Zastanów się zanim palniesz głupotę. Wiadomo, że
        > Polska to nietolerancyjny ciemnogród, ale żeby do tego stopniasad

to ty się zastanów bo większą głupotę palnęłaś. co za kretyńskie porównania!
        • aniko16 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 01.08.12, 13:49
          Nie takie kretyńskie skoro autorka przyznaje, że nie obchodzi jej strona zdrowotna faktu ssania smoczka ani wpływ na uzębienie ale to że dziecko wyglądało ... nieładnie.
    • jagienka75 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 01.08.12, 10:01
      Może dziecko było wyjątkowo duże jak na swój wiek. Pomyślałaś o tym?

• pikolo99 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 01.08.12, 12:15
        jagienka75 napisała:

> Może dziecko było wyjątkowo duże jak na swój wiek. Pomyślałaś o tym?
        >

dziecko było wyzsze o pol głowy od mojej córki mogło miec około 115 to ile lat byś jej dała? 2 latka czy 3?
        • jagienka75 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 01.08.12, 12:21
          Znam dzieci, które są młodsze od mojego starszego dziecka i wyższe o głowę.
        • aniaurszula Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 01.08.12, 12:39
          moja ma 21 mcy i 100 cm , przerosla swoja 4 letnia kuzynke wiec wyglacda na 4 letnie ziecko ze smoczkiem w zebach
          • pikolo99 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 02.08.12, 00:41
            aniaurszula napisała:

> moja ma 21 mcy i 100 cm , przerosla swoja 4 letnia kuzynke wiec wyglacda na 4 l
            > etnie ziecko ze smoczkiem w zebach

ale po rysach twarzy tez można poznac czy dane dziecko ma więcej bądź mniej lat. Chyba dziecko 2 letnie bedzie miało rysy bardziej bobasa, niz 5 letniej dziewczynki.. pomysleliscie moze o tym?
    • leneczkaz [...] 01.08.12, 13:11
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • apollejka Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 02.08.12, 08:43
      Wszechwiedzące matki polki szperają w int
      > ernecie i czekają tylko komu by tu można było dogryźć!

Albo biegają po marketach lub placach zabaw i szukają tematów do zakładania durnowatych wątków.
      • eps Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 02.08.12, 09:13
        Kobitki zakładające takie wątki - Czy naprawdę nie ma innych ważnych spraw na tym świecie?
        Mnie tam juz nic nie rusza i nawet nie chciałoby mi sie walić watku na tak durny temat.
    • saguaro70 Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 02.08.12, 20:30
      Eps ma rację. Kolejny bardzo inteligentny wątek. Tobie trzeba pogratulować tolerancji. Bo nie dość, że to Ci wadzi to jeszcze o tym plotkujesz. Zajmij się swoim dzieckiem.
      Bedąc w Manufakturze widzieliśmy jak latało tam dziecko. Dziewczynka ze 4 lata. W pielusze. Mnie to nie przeszkadza. Każdy orze jak może.
      • tes-a Re: 5 lataka ze smoczkiem, jestem w szoku ... 05.08.12, 20:48
        Najłatwiej jest oceniać innych...Mój czterolatek nadal pije z butli ze smoczkiem,ale ma autyzm walczymy z tym,ale to nie jest takie proste.Moze i to dziecko jest chore,radzę nie oceniać pochopnie,na świecie są nie tylko żle wychowane dzieci,przez durnych rodziców,ale chore dzieci po których choroby nie widać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka