Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!

31.07.12, 21:23
Nie wiem co robić,moje dotąd wesołe i energiczne dziecko stało się marudne,płaczące,nie ma nie ma na nic siły,raz miał omdlenie.Znalezliśmy się u lekarza,dał wyniki na krew pod różnym kątem(morf.z roz.,glukoza,tsh,kreatynina,alat) i mocz.Z wyników wyszło,że ma obniżony poziom hemoglobiny i hemakrotytu ,również neutrofili i podwyższony trochę poziom limfocytów.Lekarz stwierdził,że tak mała anemia nie może go aż tak osłabiać i że pewnie ma pasożyty.Dał żelazo i jakieś tabletki na robaki.Parę dni miała znowu energiczne dziecko i teraz od dwóch dni jest ospały,zmęczony znowu i ma podwyższoną temp. ciała(37 i 4),narzekał też raz na ból głowy.Czy któraś z was się spotkała z czymś takim?Nie wiem,znowu mam z nim pojechac do lekarza czy czekać aż całą dawkę leku przyjmie......
Obserwuj wątek
    • duma.uprzedzenie Re: Pomóżcie! 31.07.12, 21:29
      Ja bym skonsultowała jeszcze z innym lekarzem.
    • mruwa9 Re: Pomóżcie! 31.07.12, 22:03
      idzcie do lekarza.
      Byc moze warto powtorzyc badania.
    • zuwka Re: Pomóżcie! 31.07.12, 22:38
      ale tak bez badania kału ten lekarz stwierdził pasożyty? ja bym skonsultowała z innym
    • exit110 Re: Pomóżcie! 01.08.12, 17:05
      to wygląda na lambliozę. lecz naturalnymi metodami. będzie lepiej. badania z kału wychodzą czasem po 20 razach
      • ingusionek Re: Pomóżcie! 01.08.12, 19:10
        A może kleszcz?
        Sprawdzałaś pod tym kątem?
        • dorot-a1624 Re: Pomóżcie! 04.08.12, 21:46
          Dziękuję Wam wszystkim za wpisy.W piątek wylądowałam z dzieckiem u lekarza,w czwartek gorączkował.Dostał antybiotyk,ponieważ ma powiększone węzły chłonne na szyi po lewej stronie.Lekarz twierdzi,że przez to że miał osłabiony organizm wdała się infekcja.W środę kontrol,zobaczymy co dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka