21.08.12, 12:48
Około tygodnia-dwóch temu u mojego kilkuletniego dziecka pojawiły się na skórze pieprzyki. Są malutkie, w jasnym zabarwieniu, wyglądają jak krostki z niewielkim naciekiem - mniej więcej - jakoś trudno mi je dokładnie opisać - jeśli już, to mogłabym je porównać do moich trzech pieprzyków, z tym, że większych zdeycodwanie.
Wracając do tematu - lekarz przepisał maść triderm. Mam smarować od 5 do 7 dni. Gdyby owe pieprzyki zniknęły, to mam nie pokazywać się u lekarza. Ale nie znikają. Może są delikatnie bledsze i mniejsze. Może - ale to tez kwestia wmawiania sobie tongue_out
Panikarą nie jestem ale trochę jednak boję się. Bo w wypadku niezniknięcia ich mam pokazać się raz jeszcze u lekarza i on to ma podjąć decyzję co dalej.
Aha, te pieprzyki są mniej więcej w jednym miejscu - od pachy do pasa, ze dwa w okolicy karku, ze trzy na klatce piersiowej i trzy - z tym, że razem w zgięciu ręki.
Pytać co to takiego nie będę, bo w sumie bez zdjęcia to można sobie się tylko pogadać. No i jak nie jest się dermatologiem albo innym lekarzem specjalistą to można sobie wszystko wyobrazić uncertain
Obserwuj wątek
    • vjann Re: Pieprzyki 21.08.12, 16:52
      to chyba nie są pieprzyki skoro lekarz na to maść przepisał? Chyba, że ja mam błędne pojęcie o tym, co to są pieprzyki.
      • soha2 Re: Pieprzyki 21.08.12, 17:23
        cóż, lekarz powiedział, że w swojej 20-letniej karierze nie widział czegoś takiego a to raczej optymistycznie nie nastraja....
        co do nazwy, to fakt - nazwałąm je tak, bo z pieprzykami mi się skojarzyły
        równie dobrze mogłam je nazwać wysypką tongue_out
        • mammajowa Re: Pieprzyki 22.08.12, 11:55
          ja bym poszła do innego lekarza. ten co na wysypkę jakiej "w życiu nie widział" daje mocny steryd z antybiotykiem to raczej nie jest dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka