Dodaj do ulubionych

gorączka, nie gorączka

11.11.12, 15:15
Witajcie
Jesteśmy po antybiotyku, ok.2tyg.I po tym czasie synek wrócił do przedszkola.Po tygodniowym pobycie wróciła temperatura 37,0.Lekarz stwierdził ,że to nie jest gorączka ,ze to temperatura normalna.Nie wiem już sama czy ma chodzić czy zostać w domu? Mój maluch spędza w nim ok.3 godz dziennie, nie więcej...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • stuletnia_stokrotka Re: gorączka, nie gorączka 11.11.12, 15:21
      37 to żadna gorączka,nie histeryzuj
      • eps Re: gorączka, nie gorączka 11.11.12, 15:26
        37 to nic.
    • rulsanka Re: gorączka, nie gorączka 11.11.12, 17:24
      normalna temperatura
      • annubis74 Re: gorączka, nie gorączka 11.11.12, 18:39
        z jednej strony to normalna temperatura, zwłaszcza jeśli mierzysz ją termometrem elektronicznym
        z drugiej - jeśli dziecko zazwyczaj normalnie ma niższą temperaturę i teraz wygląda "niewyraźnie" i dlatego zmierzyłaś mu temperaturę - to mozliwe że infekcja nie została doleczona, ale rozwija się powikłanie. Nie chcę cię tu niepotrzebnie straszyc mozliwościami. Temperatura to sprawa mocno indywidualna, ja "normalnie" mam w okolicach 36.8-37, mój mąż - 36st - dla niego 37 to juz stan podgoraczkowy, przy którym zaczyna się źle czuć. Samą temperaturą bym się nie przejmowała, ale jesli jest coś co dodatkowo cię niepokoi to skonsultuj sie z lekarzem
    • krypteia Re: gorączka, nie gorączka 11.11.12, 18:35
      normy z serwisu edziecko:

- Temperatura między 37,2°C a 38,0°C to stan podgorączkowy wymagający obserwacji dziecka.

- Temperatura między 38,0°C a 38,5°C to umiarkowana gorączka, przy której należy dziecko ochłodzić metodami fizykalnymi lub podać lek przeciwgorączkowy.

- Temperatura powyżej 38,5°C to wysoka gorączka, wymagająca podania leków przeciwgorączkowych i intensywnego jej obniżenia.

- Temperatura powyżej 40°C wymaga bardzo pilnej pomocy lekarskiej.

www.edziecko.pl/zdrowie_i_pielegnacja/1,104424,7597199,Goraczka.html
      • zjawa1 Re: gorączka, nie gorączka 12.11.12, 01:10
        Tmperatura ,,normalna" a wiec taka, jak byc powinna to 36,6 i reszta jak jeden post wyzej!
        p.s Elektoroniczne tempometry czesto zanizaja wysokosc a nie podwyzszaja!!
        Jednym slowem goraczka pojawia sie powyzej 38 stopni!
        oczywiscie mowimy o paramtrach miezonych pd pacha, a nie w : ustach czy odbycie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka