nika28wawa 14.07.04, 16:21 dziewczyny czy mogę dać mojej 10- cio miesięcznej Baśce buraczki gotowane? Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrianna_c Re: buraczki - od kiedy? 14.07.04, 18:14 Buraczki można podawa od 7 miesiąca. Pozdrawiam! Ada i Michałek Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: buraczki - od kiedy? 14.07.04, 18:25 Moj Grubcio zajada od jakiegos miesiaca (sam ma osiem i pol miesiaca). Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: buraczki - od kiedy? 15.07.04, 19:11 Ja Andrzejkowi podawałam jak miał ok. 7 mieś., bardzo je lubi Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama buraczki 10.11.04, 19:37 Wlasnie ugotowalam dziecku buraczki i sie zastanawiam co one maja w sobie dobrego. Chodzi mi o to jakie witaminy i mineraly maja czerwone buraczki? Czy ktos wie? I drugie pytanie. Jak je przyrzadzic dla rocznego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: buraczki 10.11.04, 19:57 Chodzi przedewszystkim o zawartość żelaza i witaminy "jakiejśtam" (nie pamiętam). Skutecznie pomaga w produkcji czerwonych ciałek krwi. Ja po prostu gotowałam (w łupinkach) i ścierałam na tarce dla niemowlaków. Miniaturowa ilość przypaw w postaci soli i cukru. Bez żadnych zasmażek itp. Często dodawałam do zupy i miksowałam ze wszystkim. Tylko, że po ukończeniu roku mój syn odmówił jedzenia wszystkiego co jest czerwone, i tak pozostało dodzisiaj (a ma trzy lata)(( Odpowiedz Link Zgłoś
emef2 Re: buraczki - od kiedy? 10.11.04, 20:42 mój synek ma 5,5 m-ca i jest już po swojej papce z buraczków, nic mu nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
beciak2 Re: buraczki - od kiedy? 10.11.04, 21:47 Buraczki i owszem. Zawsze dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: buraczki - od kiedy? 25.11.04, 21:25 Moje słoneczko ma 5 miesięcy i od 2 tygodni do zupki dodaję mu połówkę niewielkiego buraczka.Ale taka zupka mu smakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiacy Re: buraczki - od kiedy? 26.11.04, 01:26 Oczywiscie, buraczki mozna podawać od 7 m-ca życia. Zawierają potas, fosfor i magnez. Mają właściwości odkwaszające organizm. Surowy sok z buraków podaje się osobom (starszym dzieciom i dorosłym) przy anemii. Znacznie rozluźniają stolec, więc polecam je przy zatwardzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
kurova Re: buraczki - od kiedy? 28.11.04, 22:01 Buraczki podaje się z tartym jabłuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
wiewioreczka3 Re: buraczki - od kiedy? 30.11.04, 10:40 ja jak dobrze pamietam dalam buraczki corci w 6 miesiacu w zupce. ale jej nie smakowaly. miesiac pozniej znow jej dalam i tez nie chciala jesc, po prostu nie lubi. chociaz czasem daje jej do drugiego dania. musze przemycac! mysle, ze juz dawno powinnas dac, w koncu buraki sa zdrowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś