camel_3d 14.05.13, 09:37 dzieciece-blogi-modowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciociacesia brokuły 14.05.13, 22:32 kalarepkę czerwoną fasolke szparagową - zrobilam siewki i teraz sadze Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Makóweczki - blog, który czytuję regularnie 14.05.13, 22:21 I bardzo lubię. Jest lekki, przyjemny, prawdziwy, do śmiechu i płaczu. O dzieciach takich, jak moje i inne. O codzienności, o dbałości, o rodzicielstwie, o miłości. W dobrym guście pod każdym względem. Co do 'wywiadu'... żenada ze strony pseudopsycholożki i pani 'wróg' - jak można poprowadzić coś takiego? Nic konstruktywnego nie powiedziały, nie poprowadzono tam żadnego dialogu. W dodatku pragnę zauważyć, że PnŚ samo wbiło sobie nóż w stopę, pokazując zdjęcia innych dzieci, nie Maków, nie podlinkowując ich, nie nazywając, czyli WYKORZYSTUJĄC ICH WIZERUNEK na własne potrzeby. Marlena to wygrała, chciała porozmawiać, ale nie było z kim. Więcej szczegółów na samym blogu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 No, dzieki Tobie Camel rywalki z tego forum... 14.05.13, 22:27 Nareszcie poznały Laneczkaz) Pewnie, nie jedna ,,dama" ja doskonale zna. Powodzenia dla niej. Gratuluje jej sukcesu tym bardziej, ze nie jedna zwistna tutaj atakowala ja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: co sadzicie? 15.05.13, 14:08 sadze, ze zamieszczanie zdjec dziecka na blogu domowym nie rozni sie od wrzucania jego filmikow na youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: i? 15.05.13, 21:28 wiem, ze nie rozumiesz... i nie zrozumiesz. A to czy ktos sie interesuje moda, czy podrozami na przyklad, to serio zadna roznica. Mnie takie blogi nie bawia, ale jak widac odbiorcy sa. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: i? 15.05.13, 22:10 nie..nie rozumiem w dalszym cagu co zlego jest we wrzucaniu fotek dzeici do sieci... bo chyba o to do mnie pilas..prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: i? 12.08.13, 10:51 naprawde nie wiesz co jest zlego we wrzucaniu fotek dzieci do sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d nie.. 12.08.13, 11:22 nie wiem... tzn nigdy bym nie wrzucil zdjecia golego dziecka .. ale przeciez wrzucenie normalnei ubranego dziecka to przeciez nic nienormalnego. Zoobacz TUTAJ milony zdjec dzieci.. w czym problem?? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-anusi Re: co sadzicie? 15.05.13, 14:15 kazdy ma prawo do zdania. Mnie smieszy ten blog i jezyk ktorym pisze matka. Tyle. Wizerunek ? to jej dzieci, niech robi co zechce. Wazne, aby kochała swoje dzieci, sa rózne zboczenia Dzieciaki ładne tzn były jak ze 3 x tam byłam, teraz nie wiem. podpisano Niezawistna Odpowiedz Link Zgłoś
mama-anusi Re: co sadzicie? 15.05.13, 14:22 czekajcie nie zajazyłam problemu ? ze niby Camel krytykuje matke tych dzieciaków ? bo jesli tak to spokojnie, Camel lubi czesto zdanie zmieniac, jutro moze być przyjacielem owej matki )). No... you tobe a blog ...ciut sie różnią chyba ze camel podpisuje imieniem, nazwiskiem i w filmiku opisuje wszystkie szczegóły łącznie z konsytencja kupy syna - wtedy ok, to jest to samo a i jeszcze kasiorkę za to bierze. Camel, przyznaj sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: co sadzicie? 15.05.13, 21:01 mama-anusi napisała: > czekajcie nie zajazyłam problemu ? ze niby Camel krytykuje matke tych dzieciakó od kiedy pytanie " co o tym sadzicie" jest krytyka??????? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: co sadzicie? 15.05.13, 17:46 Co sądzimy? Że jest to sposób na zapewnienie dzieciom różnych ciekawych rzeczy, gadżetów itd., bo zawsze znajdą się osoby, które dadzą Ci różne produkty za free, aby tylko prezentować je na blogu, zachwalać, polecać innym rodzicom. Może za jakiś czas Leneczka w ogóle nie będzie musiała kupować ubrań swoim dzieciom, bo znajdą się różne firmy, które dadzą jej je za darmo (już teraz chyba część rzeczy dostaje za darmo). Dzieciom nie jest źle, bo nie są zmuszane do sesji, a jedynie fajnie spędzają czas w pięknych ubrankach. Co będzie potem, jak dorosną, nie wiem. Z drugiej strony my na forum też piszemy na temat naszych dzieci, często bardzo intymnie, czasem zamieszczamy zdjęcia, czy też filmiki z youtube (jak Ty, camel).. więc osoby z zewnątrz mogą się bardzo dużo na temat naszych dzieci dowiedzieć. Leneczka robi mniej więcej coś podobnego i jeszcze czerpie z tego korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: co sadzicie? 15.05.13, 19:53 Ale o co konkretnie pytasz? Co sadze o programie tv? O blogach dzieciecych? O tej bloggerce? O jej dzieciach? Program jak program, nigdy takich nie ogladam, nie mam polskiej tvani czasu z rana. Blog jak blog, jak sie komus nie podoba to nie musi czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: co sadzicie? 15.05.13, 21:04 o blogach o modzie, o modnym ubieranu dzieci i robieniu im fotosesji i umieszczyniu tego w sieci itd... o tym co mowi pani psycholog itd... moje zdanie tu nie ma znaczenie..pytam o wasze... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: co sadzicie? 16.05.13, 08:58 blogi sa chyba na kazdy temat, o modzie jest bardzo duzo, nie mam nic przeciwko temu. Mam generalnie bardzo obojetny stosunek do takich tematow, jak ktos chce sie tym zajmowac to niech sie zajmuje. Czemu nie ubierac dzieci modnie? Ladnie? Akurat w przypadku dzieci to ciezko okreslic, co jest modne, jest masa slicznych ubran dla dzieci i wg mnie latwo ubrac dziecko fajnie, szczegolnie jak wszystko pasuje na dziecieca figure. Do tego dzieci sa wdziecznymi obiektami do fotografowania, ja sama robie setki zdjec swojemu dziecku. jak ktos chce sie bawic jeszcze w obrobke i zamieszczanie w sieci, to niech zamieszcza. Do pewnego wieku dzieci wrecz uwielbiaja ogladac wlasny wizerunek, niewazne gdzie - na zdjeciach, na blogu i sa tym zachwycone. Jak dziecku zachwyt w pozniejszym wieku minie to matka zweryfikuje sens prowadzenia bloga. Odpowiedz Link Zgłoś
basca_basca Re: co sadzicie? 15.05.13, 22:20 Zostałeś moderatorem na forum i twoje przywitanie mi umknęło? Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: co sadzicie? 15.05.13, 23:56 na temat wywiadu sie nie wypowiem, bo nie nie jestem w stanie go zobaczyc. co do samego blogu to jest on zdecydowanie jednym z moich ulubionych, wchodze na niego od samego poczatku, bo Leneczke "znam" jeszcze z niemowla. blog jest po prostu swietny, dzieci cudne, ubrane z gustem, nie zauwazylam ani jednej nadmiernej stylizacji. a ze przy okazji ma z tego korzysci materialne? nic tylko pogratulowac przedsiebiorczosci Odpowiedz Link Zgłoś
noemi23 Re: co sadzicie? 12.08.13, 22:34 Co ja sądzę? Popisywanie się swoimi środkami do życia to jest. Bo nie oszukujmy się, takie blogi nie są prowadzone przez matki, których mężowie pracują na budowie a one kombinują jak rozłożyć wydatki żeby do wypłaty starczyło. Mają kasę, czas i mogą się realizować jako stylistki własnych dzieci. A żeby efekt tychże stylizacji nie poszedł na marne opisują i wstawiają foty swoich modeli na blogu, ot cała filozofia. Tym samym podbudowują swoje ego komentarzami czytelników: jacy to oni są podziwiani i pięknie, modnie ubrani, jakie prześliczne dzieci itd. No ale cóż, skoro nie mają innych problemów, tylko poszukiwanie po Europie oryginalnych, wyrózniających się szmatek to ich sprawa. Tacy często zapominają co się naprawdę w człowieku liczy i że w obliczu np. choroby to wszystko traci znaczenie. Przykre to, ale daje się zauważyć, że dzieci takich ludzi są często zadufane w sobie, lubiące się wywyższać, odsuwaja się od tych biedniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: co sadzicie? 12.08.13, 23:21 No ale przeciez zeby ubrac dziecko estetycznie, nie koniecznie trzeba wywalic kupe kasy. To kwestia dobrania kolorow, detali..itd.. No i masz racje..jednych stac na ciuchy, innych nie...jedni jezdza bugatti inni starym fiatem...jedni keiszkaja w willach inni w 1 pokoju w 6 psob. No tak jest, tak bylo i tak bedzie..jestesmy rozni. Nie wszystko jest adresowane do wszystkich. Sweter dla dziecka za 300 pln nie jest adresowany do rodzicow pracujacyhc na budowie itd....dlatego nie ma ich w sieciowkach, ktore dla wielu osob i tak sa juz drogie. I roznica... Drogie, markowe ubrania sa najczesciej skromne, pastelowe.... Odpowiedz Link Zgłoś