Dodaj do ulubionych

papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociechy?

• gemmi18 W kamaszach... 17.06.13, 16:00
      Rany julek, cały rok na boso!!! Co to za nawyki, żeby w domu w kapciach pomiatać. Rozumiem, jak ktoś nie ma ogrzewania, ale w każdym innym, normalnym wypadku?
      Ja zakładam sporadycznie klapki-takie prysznicowe, ale tylko wtedy, jak mam taki syf na podłodze, że nie da się stanąć gołą stopą. Poza tym sobie nie wyobrażam. Tym bardziej dziecku, które gdyby mogło, to powinno chodzić boso non stop.
      • arathlo Re: W kamaszach... 17.06.13, 23:05
        "Ja zakładam sporadycznie klapki-takie prysznicowe, ale tylko wtedy, jak mam taki syf na podłodze, że nie da się stanąć gołą stopą."
        hahaha, lubię to! big_grin
    • katkra75 Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 17.06.13, 16:25
      Zawsze chodzi boso. NIc nie utrzymuje sie na jej stopach dłuzej niz 2 minuty. Wiec generalnie problemu z doborem kapci nie mam.
    • mia_siochi Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 17.06.13, 17:36
      Boso, ewentualnie w crocsach
    • szamanta Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 17.06.13, 19:19
      Przewaznie albo boso, albo w skarpetkach.Gdy są chlodniejsze dni (mimo cieplej pory roku,lub zimniejszej ) to w klapkach-odkryte obuwie,aby skora oddychala..Na podwórku tez wyłącznie na bosaka gdy jest cieplo.
      Kurcze..wezcie sobie pomyslcie jak dziecieca stópka ma oddychach bedąc w zakrytyach kapciach, o zgrozo skórzanych, mając na zewnątrz wysokie temp, w domu tez dwadziescia pare st. zwlaszcza w lato (u nas wszedzie okna sa potwierane w calym domu aby bylo chlodniej)
      To jakby w lato w parną duszną noc w skarpetkach spac mając na sobie grubą koldre
      Stopa dziecka tez ma oddychac !!!Dbajcie o zdrowie pod tym wzgledem
    • mynia_pynia Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 17.06.13, 19:44
      W kapciach skurzanych na rzepy całych powycinanych, w skarpetach, na boso.
      • mynia_pynia Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 17.06.13, 19:47
        "Ó" - miało być
    • silje78 Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 17.06.13, 20:40
      odkąd zaczęła chodzić, czyli już jakieś pięć lat smile , w skarperkack. jak zimno to z frotką, jak ciepło to zwykłe. wszystkie z abs bo biega nie chodzi i już dawno by mleczaki poleciały gdyby w zwykłych chodziła.
      • bbuziaczekk Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 17.06.13, 21:24
        Od zawsze boso albo w cienkich skarpetkach.
        Zima frotkowe skarpetki.
        Kapci nigdy w domu nie mieli.
        Dzieci 2,5 roku i niecale 4,5 roku
    • annubis74 Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 18.06.13, 10:15
      moja córka zazwyczaj w skarpetkach lub klapkach - takich gumowych - plastikowych jak pod prysznic
    • zuzinkas Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 18.06.13, 17:03
      latem boso.. nawet w ogrodku i wokol domu..
      w inne pory roku w skarpetkach ewentualnie crocsy..
    • ironia-losu11 W gumofilcach 18.06.13, 21:23
      W gumofilcach i barchanowych gaciach
    • mama_mili Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 24.06.13, 01:42
      moja Mila biega boso, jak zimniej to w skarpetkach
      zimą też w skarpetkach, ale grubszych
      kapci/papuci nie posiadamy
    • aniaurszula Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 24.06.13, 08:43
      moje uwielbiaja chodzic na boso, zakladam tylko cienkie skarpetki
    • mw144 Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 24.06.13, 13:55
      Boso. Poza domem w crocsach.
    • 3-mamuska Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 24.06.13, 22:02
      Tylko boso.
      Cały rok ,wracają ze szkoły ściągają buty i w ślad za butami skarpety.
      • mysz1978 Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 24.06.13, 23:01
        boso, ale raczej gonie zeby crocsy ubieraly bo co jakis czas na cos nadeptuja albo sie uderzaja w palec salejac uncertain
        • batutka Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 24.06.13, 23:08
          Po domu boso - zresztą nie tylko latem, zimą też.
          • saszanasza Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 26.06.13, 08:53
            boso cały rok
    • jugutka Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 27.06.13, 09:48
      w domu boso. na dwór crocsy
    • ciociacesia boso 27.06.13, 10:03
      dla mnie kapcie maja sens tylko jak jest zimno. jak bardzo ciepło to goła noga, jak zaczyna sie robic zimno - skarpetka. wolnosc dla stóp!
    • babyaggie boso n/t 01.07.13, 19:32
    • julita165 Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 02.07.13, 16:38
      Mój synek ( 1 rok 9 m-cy ) głównie w sandałkach bartka - tych samych co na dworze ale to dlatego, że drzwi na taras są cały czas otwarte i on krąży bez przerwy z domu do ogrodu i z powrotem. Nie mam siły zmieniać mu obuwia 50 razy dziennie. Mam crocsy - kupiłam głównie do zabawy z wodą bo on na boso nie lubi, ciągle pokazuje, że coś go kłuje - ale ich też nie polubił. Zresztą się nie dziwię, mnie też ten plastik nie wydaje się wygodny.
      Poza tym mam pantofle befado z odkrytymi palcami ale te zakładam tylko jak pada i nie ma opcji ciągłego wychodzenia do ogrodu. Rewelacja to to nie jest ale i tak najlepsze na rynku poza naturino ale 220 za kapcie do zmiany po dwóch miesiącach troszkę wydało mi się przesadą.
      Odpada chodzenie w skarpetkach bo bez przerwy ściąga
    • mamameg Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 09.07.13, 09:55
      Na boso.
    • thegimel Re: papucie na lato - w czym chodzą Wasze pociech 09.07.13, 10:26
      W walonkach.
      Oczywiście, że boso. Zimą w skarpetach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka