Dodaj do ulubionych

Spanie w dzień

13.08.13, 08:14
Jak jest u was ze spaniem w dzień trzy i pół latków
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Spanie w dzień 13.08.13, 08:20
      W dzień nie spała odkąd skończyła roczek. Jak miała 3,5 była już po pierwszym roku przedszkola gdzie dałam zakaz spania w dzień dla córki.
    • camel_3d Re: Spanie w dzień 13.08.13, 09:11
      od 12 do..14 najczesciej... zawsze. nawet teraz (ma prawie 5) w przedszkolu maja obowiazkow odpoczynek. W weekend w domu tez czesto spi od 12 do 13.
    • fasol-inka Re: Spanie w dzień 13.08.13, 09:32
      potrafi i trzy godziny spać i nie da rady bez tej drzemki, po prostu zasypia jak stoi albo jest naprawdę nieznośny; więc nawet nie próbuję z tym walczyć
      zresztą w przedszkolu też mają czas odpoczynku - 1,5 godziny, dziecko nie musi spać, ale sala jest zacieniana i dzieci leżą, jedne śpią, inne cichutko rozmawiają
    • bluemka78 Re: Spanie w dzień 13.08.13, 12:33
      W przedszkolu jest godzina na odpoczynek więc zanim usna to może z pól godzinki pospią. W domu wtedy juz nie śpią, o 21 idą spac.
      W weekend lub jak chore i siedzą w domu odsypiają, idą na drzemkę ok14 i potrafią spac nawet i do 18 czasami! Na noc idą spac ok22. Chyba ze mamy wyjazdy weekendowe to śpią w samochodzie ile sie da smile
    • aniaturek0409 Re: Spanie w dzień 13.08.13, 13:15
      Córka nie śpi od kilku miesięcy w dzień. Chyba że w godzinach popołudniowych jedziemy autem to wtedy zasypia. Śpi od 20.30 do 7.
    • silje78 Re: Spanie w dzień 13.08.13, 13:22
      jak miała dwa lata to przestała spać w dzień. młodszy kuzyn, który we wrześniu skończy 4 lata śpi nadal. z tą różnicą, że córka położona o 20 potrafi spać do 8-9.30, młodszy idzie spać o 21 i wstaje o 3-5 rano surprised .
    • matka_karmiaca Re: Spanie w dzień 16.08.13, 14:25
      Moja bardziej trzylatka niż trzyipół generalnie nie śpi w dzień już od paru miesięcy, ale jak akurat trafi się jej okazja, np.:
      * bardzo się wybryka na dworze całe przedpołudnie i zmęczy
      * jedziemy samochodem albo wózkiem
      to potrafi zasnąć i na 3 godziny. Średnio raz na tydzień tak jej się zdarzy.
    • myelegans Re: Spanie w dzień 17.08.13, 05:16
      Moj spal do ponad 4 lat, w przedszkolu dluzej.
    • 18lipcowa3 Re: Spanie w dzień 17.08.13, 08:50
      jolkapo-2 napisała:

> Jak jest u was ze spaniem w dzień trzy i pół latków

Moja była dużo śpiąca, do końca czerwca spała w dzien, bo w przedszkolu też miała leżakowanie.
      Przez lipiec i sierpień już nie śpi, bo
      - szkoda dnia
      - szybciej mi pada wieczorem
      - w średniakach już nie ma spania w dzien więc muszę i tak ją przestawić.

Ale gdyby jej pozwolić to spałaby.
    • dianaro Re: Spanie w dzień 18.08.13, 16:11
      Mój syn spał w przedszkolu 2 godziny, za to w domu jak już naprawdę był zmęczony - po prostu padał i spał też 2 godzinki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka