Dodaj do ulubionych

dziecko - podrywa kobiety

11.08.04, 11:42
Cześć drogie e- mamy. Jestem ciekawa czy Wasze dzieci tak samo mają. Mój
synek ma 11 miesięcy i straszne rzeczy z nim się dzieją. A mianowicie
podrywa kobiety, to się do nich uśmiecha, to robi maślane oczy, to zaczepia
mówiąc – eeeee, a nawet się zdarzyło, że podszedł do jednej dziewczyny i ją
pociągnął za włosy, a i jeszcze jeden przypadek – ostatnio jakaś tam kobietę
dotknął w pośladek. Ja nie wiem, o co chodzi, nikt takiego zachowania go nie
uczył, mam nadzieję, że nie ja i mąż na pewno. A kobiety wszystkie,
niezależnie od wieku podrywa. Mężczyzną daje spokój. Aha, jutro będę bardziej
dostępna na forum, dzisiaj tak piszę szybko, aby ten temat był już w tzn.
obiegu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • truskawkam73 Re: dziecko - podrywa kobiety 11.08.04, 12:27
      Mój od kilku miesięcy ma tak samo (teraz ma półtora roczku) smile Zaczepia
      dosłownie wszystkich, na alejkach nawet emerytów na ławkach, facetów w windzie,
      dzieci na placu zabaw, a kobiety i dziewczyny szczególnie smile Jest przy tym tak
      uroczy, że wszystkich rozbraja, nawet wielkich łysych i nieprzystępnych
      dryblasów (raz im wziął piłkę i już myślałam, że będzie afera, a chłopak do
      mnie: "niech mu Pani zostawi tę piłkę, niech się dziecko pobawi" smile)
      Najlepsze, że na wszystkich facetów woła "TATA", bo nie potrafi jeszcze
      powiedzieć "pan" hihi. Pozdrawiam
    • monika_oli Re: dziecko - podrywa kobiety 11.08.04, 12:51
      Moja córeczka (15 m-cy)również zaczepia ludzi - też głównie kobiety?!smile.
      Zdarzyło się, że pani na ulicy chciała jej oddać koszyczek truskawek, że nie
      wspomnę o innych owocach na targu. Po kaźdej wizycie w sklepie z art.
      dziecinnymi wracamy z balonikami z ekspozycji, bo Oliwka kiedy ja rozmawiam ze
      sprzedawcą/sprzedawczynią pokazuje na nie paluszkiem i tłumaczy że "tam" są.
      Próbuje także wyłudzać od ludzi telefony komórkowe, które uwielbia smile - jeszcze
      nikt jej nie dał, ale kto wiewink.
      Myślę, że nasze dzieci są w wieku kiedy odkrywają, że poza rodziną są także
      inni ludzie i chcą się z nimi zaprzyjaźnić. Dopiero później (oby jak
      najpóźniej) dowiedzą się, że nie wszyscy na to zasługują. Nie bronię córeczce
      nawiązywać kontaktów z ludźmi, nie chcę aby się ich bała lub była "odludkiem"
      (kiedyś będzie jej w życiu łatwiej) - ale z drugej strony, po tym czym
      bombardują nas media boję się czy nie popełniam błędu (przepraszam, że nie na
      temat, ale mnie to czasmi bardzo męczy)
    • iworos Re: dziecko - podrywa kobiety 11.08.04, 13:20
      smile Skąd ja to znam smile coprawda moja Weronisia (13 miesięcy) "podrywa" tylko mężczyzn, a włąściwie młodych mężczyzn, takich od 20 do 30 lat, upodobała sobie opalonych brunetów smile mąż jest blondynem. Straszliwa z niej figlareczka smile promienny uśmiech, ogląda się za nimi, czasem za nimi chce iść smile
      Co zrobić, taki wiek, nawet gbura rozweseli, to dobrze, bo ludzie dzięki temu więcej się uśmiechają.
      Moja siostra stwierdziła, że ją kiedyś pożyczy i dzięki niej poderwie fajnego faceta smile))
      Mi to nie przeszkadza, śmieję się z tego.
      Czasem muszę kogoś przepraszać, ale nie spotkałam się z negatywnymi reakcjami.Np. stałam z nią kiedyś w kolejce do kasy, przed nami stał młody człowiek, zaczęła go zaczepiać (dokładnie rzecz ujmując ciągnęła go za plecak), było mi glupio i przeprosiłam - chyba myślał, że mu ktoś grzebie w plecaku- jak zobaczył rozbrajający uśmiech Weronki, uśmiechnął się do niej, a ona aż zapiszczała z radości.
      uwielbiam kiedy moja córcia się uśmiecha i jest szczęśliwa
      pozdrawiam
      Iwona
      a to Weronka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14655630
    • mamaemilki Re: dziecko - kokietuje 11.08.04, 13:33
      Witam,
      moja córcia ma 13 miesięcy i też kokietuje wszystkich wokół.
      Zwykle chodzi na spacery z nianią, również do sklepu i na targ.
      W zeszłą sobotę ja poszłam z Małą do sklepiku, a tam panie powitały ją jak starą znajomą "O! tym razem nasz śmieszek przyszedł z mamą!", a Emilka rozdawała promienne uśmiechy. Szkoda tylko, że jako stała i miła klientka nie ma jakiegoś rabatu...
      smile
      Kokieteria dzieci nie powinna, myślę, budzić niepokoju. Faktycznie dzieciaki potrafią rozbroić gbura i smutasa, i to jest strasznie fajne.
      Pozdrawiam
      Ania
    • mama_radka Re: dziecko - podrywa kobiety 12.08.04, 08:45
      To mnie pocieszyłyście. Bo z reguły nikt o to nie ma petensji, ale wiecie jak
      to z ludźmi bywa. Ale to idzie w dwie strony, bo Radka też zaczepiają, o jaki
      aniołeczek, o jak ładnie śpiewa itp., ale Wasze dzieci też są pewnie zaczepiane.
      Pozdrawiam
      • magan5 Re: dziecko - podrywa kobiety 12.08.04, 10:16
        Nasz Jędruś ma zaledwie 4 miesiace a już bezbłędnie wyczuje kto do wózka
        zagląda..jak kobitka to cała buzia w uśmiechu ( do jadnej cioci az sie smieje w
        głos) a jak facet to całkowita ignorancja ( ewentualnie rozbrajający zez...) Ze
        swojej płci uwielbia jedynie tatusia i dziadka ( az nogami przebiera jak ich
        widzi, tatusia codziennie rano wita super-śmiechem..) a cała reszte świata
        meskiego ma gdzieś!!!ciekawe skad to sie bierze u takich maluchów bo myślę ze
        jędrek nie jest jedyny..podejrzewam ze to wynika z reakcji ludzi na Jędrka i
        resztę dzieci..kobiecy zachwyt jest chyba bardziej szczery i autentyczny,
        meżczyżni jeszcze bywaja nieporadni w relacjach z maluchami...a dziecko jest
        przecież najlepszym wariografem...każde kłamstwo i drobny fałsz
        wyczuje..pozdrawiam wszystkie mamy małych podrywaczy i kokietek..
      • iworos Re: dziecko - podrywa kobiety 12.08.04, 12:01
        Oj tak
        Zresztą Weronisia baaardzo lubi jak ktoś się do niej uśmiecha
        Czasem jest mi głupio, bo odrazu chce iść na ręce do tej osoby. Uwielbia ludzi i inne dzieci, i ich Mamy.
        Pozdrawiam
        iwona
        Weronka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14655630
    • ewaaz Re: dziecko - podrywa kobiety 12.08.04, 13:16
      Mój synek też uwielbia prowokować ludzi, a jeszcze jak któs sie nim zachwyca,
      to juz rewelacja. Nie odpuści innym dzieciom, a w szczególności młodym damom w
      innych wózkach. Ale to chyba OK
    • bebejot Re: dziecko - podrywa kobiety 12.08.04, 14:14
      Mój syn zalotnie uśmiecha się, macha łapka i robi "hajo hajo", a co ciekawe to
      tylko do naprawdę atrakcyjnych pań, na szczęście w każdym wieku. Te mniej
      atrakcyjne taktownie omija wzrokiem.

Beciek mama Ludka zalotnika
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14350009&a=14350009
    • megala Re: dziecko - podrywa kobiety 12.08.04, 16:45
      Moj tez kiedys klepnal jedna kobiete w posladek, byl pewnie w podobnym wieku.
      Kobieta byla bardzo zadowolona smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka