Dodaj do ulubionych

Kremy na AZS

08.01.14, 15:58
Witam
Jakie kremy polecacie drogie mamy ?
Obserwuj wątek
    • angelkochanie Re: Kremy na AZS 08.01.14, 16:36

• panizalewska Re: Kremy na AZS 08.01.14, 20:49
        Polecam mazidło robione w aptece, czasem "nie do sprzedaży", ale znaleźliśmy wydajną puszkę za 12 zł.
        Cholesterol + woda. Normalnie magia wink żadnych konserwantów, nie uczula, nawilża i natłuszcza rewelacyjnie, podbieram do pięt i łokci (mam cechy atopowe) i czuję się po tym jak bogini! big_grin
    • wilhelminaslimak Re: Kremy na AZS 08.01.14, 21:20
      Ale to nie będzie tak, że ja Ci powiem że krem A jest ok, to będzie ok dla Twojego dziecka. Każdy reaguje indywidualnie.
      U nas rewelacyjnie przy bardzo ostrym AZS sprawdzała się Aderma Exomega, ale jest droga. W tej chwili skóra już nie jest taka zła więc smaruję tym co mam, byle natłuścić.
    • morgany Re: Kremy na AZS 08.01.14, 21:26
      u nas maść z żyworódki do natłuszczania plus emolium potrójny krem specjalny przeciwświądowy
      • baba-baba Re: Kremy na AZS 09.01.14, 11:34
        codziennie seria emolium
        przy ostrych stanach maśc cholesterolowa na receptę,poj.ok 150 ml-5zł,tym smarują dzieci w szpitalach na alargologii i dermatologii
    • malgo-to-ja Re: Kremy na AZS 09.01.14, 15:38
      Hej,
      U nas się sprawdza;
      1. Maść choresterolowa ( robiona w aptece, koszt ok.6 PLN)
      2. Balsam LaRoche Lipikar Baume ( niestety droga, 200 ml ok 55 PLN)
      3. Krajowy balsam Mediderm ( do kupienia w aptekach, koszt 500 ml ok 40 PLN, dośc wydajny)
      Pozdrawiam
    • momas Re: Kremy na AZS 09.01.14, 18:31
      u mnie i u dziecka na zaognioną skórę maść bizmutowa,cholesterolowa, mentolowa; na skórę gojącą - dermosan (zwłaszcza na wewnętrzne strony dłoni).
      Balneum,

kąpiele: exomega, balneum.

ja na codzien zużywam tony zwykłego kremu nivea do rąksmile

ale kazdy musi dobrac krem indywidualnie.
    • lemonna Re: Kremy na AZS 10.01.14, 09:49
      najlepiejn sprawdzaq sie brak szczepien, poniewaz AZS to najczestszy NOP (niepozadany odczyn poszczepienny) i czesto lekarze tego nie wiaza ze szczepionkami, ale jak wejdziesz na jakiekolwiek forum o NOP to sie dowiedsz
    • lemonna Re: Kremy na AZS 10.01.14, 09:53
      forum.gazeta.pl/forum/w,577,147179584,,AZS_po_szczepieniu_mozliwe_.html?v=2
      • momas Re: Kremy na AZS 10.01.14, 10:40
        To ma byc wiarygodne potwierdzenie, że azs powodowane jest przez szczepienia?
        mylisz odczyn poszczepienny z azs.

AZS - dermatitis atopica - choroba skóry, wywołana genetycznie uwarunkowaną nieprawidłową reakcją immunologiczną.

Rozumiem, że szczepionki powodują mutacje genów.....
        Przyznaję, tej teorii jeszcze nie znałam.
    • aleksandra1977 Re: Kremy na AZS 10.01.14, 10:06
      to jest sprawa indywidualna, bo kazda skora atopowa jest inna.
      U nas bywalo tak, ze sprawdzaly sie SVR Topialyse (mleczko do ciala), Sesderma Atopises Body Wash (zel do kapieli), byl czas, ze pomagaly kosmetyki A-Derma, ale w ktoryms momencie najskuteczniejszy okazal sie olejek perilla i olejek arganowy (100%, bez zadnych dodatkow) wymieszane w proporcji 1:2, bo wszystko inne z dotychczasowych podraznialo skore.
      Teraz udalo sie wrocic do kremow i stosujemy zamiennie SVR Topialyse z SVR Xerialine.
    • stokrotka445 [...] 10.01.14, 10:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka