08.01.14, 16:37
Spokojnie, nie jest to kolejny wątek szczepić czy nie szczepić, tylko pytanie czy u Was (gdzie) jest dostępna ta szczepionka? Nie wiem czy to sanepid zwodzi przychodnię, w aptece jak jeszcze była szczepionka to dziecko choresad
Od przeszło pół roku nie mogę zaszczepić córki, bo nigdzie szczepionki nie ma i zaczynam się zastanawiać czy nie zaszczepić jednak mmr...
Obserwuj wątek
    • calineczkafu Re: Priorix 08.01.14, 21:47
      Ja szczepilam mmr. Konsultowalam to z kilkoma pediatrami bo tez ciezko u nas z priorixem i kazdy powiedzial ze po tej calej nagonce te szczepionki sa o niebo lepsze niz kiedys. I ze w zasadzie mmr niczym oprocz firmy nie rozni sie od priorixu. Oczywiscie stresowalam sie bardzo. Syn jedynie dostal wysypki po ok 8 dniach takiej jak na rozyczke ale zeszla doslownie po 24h. Nawet podwyzszonej temperatury nie mial. Chyba wolalabym zaszczepic mmr niz szukac i czekac w nieskonczonosc. Nie wiem czemu nagle ta szczepionka zniknela ale w moim miescie w zadnej przychodni jej nie było wiec to chyba nie przypadek i sanepid chyba tez nie zwodzi.
    • budzik11 Re: Priorix 09.01.14, 10:55
      Moja starsza była szczepiona MMR, dwa lata później młodszy - Priorixem, bo akurat był w przychodni (sama nie kupowałam specjalnie). Żadnej różnicy nie było (oczywiście), obydwoje przeszli tak samo, czyli bez żadnych reakcji.
    • tuya Re: Priorix 09.01.14, 11:06
      Ja szczepiłam mmr bo akurat to było w przychodni
      • az-82 Re: Priorix 09.01.14, 11:26
        Poczytałam, poszukałam po necie, ten MMR który jest teraz to nie jest ten sam, który prawie 20 lat temu miał skutki uboczne.
        Poszłam zaszczepić tym co jest, nie szukałam nigdzie innych opcji.
        Nie było żadnych skutków ubocznych.
      • baba-baba Re: Priorix 09.01.14, 11:26
        U mni Priorix mozna było zamówic w aptece i odebrac na drugi dzień.Ja pytałam akurat w aptece całodobowej i farmaceutka dzwoniła przy mnie do hurtowni czy mają.Zaszczepiłam jednak mmr,bo nie chciało mi się isc do sanepidu(a to oni mieli zalatwic szczepionkę gratis).Normalnie na receptę u nas chyba 60zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka