Dodaj do ulubionych

Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem

07.02.14, 20:14
Witam,
szperam w necie i nie mogę znaleźć łóżeczka niemowlęcego ze zdejmowanym bokiem w standardowych rozmiarach 120x60 cm. Chodzi mi o takie łóżeczko gdzie łatwo zdejmuje się i zakłada taki bok np na noc by przysunąć łóżeczko do łóżka rodziców a razno bok się z powrotem zakłada. Czy może mieliście takie łóżko lub słyszeliście jakie firmy coś takiego produkują? ja natknęłam się tylko na takie przystawki niemowlęce ale są małych rozmiarów i na długo nie starczą lub na zwykłe łóżeczka gdzie bok trzeba rozmontowywać przy użyciu śrubokręta... więc nie do codziennego zdejmowania i zakładania. Proszę o linki lub namiary. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 07.02.14, 20:29
      Takie na 100% istnieja - ja takie mialam jako dziecko (jedna scianka byla na zasowki i jakby sie lamala na wysokosci materaca otwierajac na zewnatrz. U moich rodzicow bylontez po znajomych angielskie lozeczko z bokiem na szynie ktorego scianke sie unosilo i zjezdzala. Ze sklepem jednak nie poradze... Jakbys nie znalazla to mysle ze do byle ikeowskiego mozna zamontowac male zasowki i dopinac scianke bez problemu
    • fantomka44 Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 08.02.14, 11:07
      Wygoogluj łóżeczko opuszczany bok - wyskakuje kilka łóżeczek drewnianych.
      Ja nie polecam drewnianych, bo są ciężkie, nie można ich swobodnie przestawiać do innych pomieszczeń (no chyba, że są na kółkach), potrzebne są ochraniacze, które i tak się ciągle zsuwają i kurzą oraz dziecko zaczynające siadać i wstawać wali głową w twarde szczeble.
      Jestem zdecydowanym zwolennikiem łóżeczek turystycznych, które są również w wersji z opuszczanym jednym bokiem.
      • ashraf Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 08.02.14, 11:18
        A po co przesuwać łóżeczko do innych pomieszczeń? Rodzaj łóżka to kwestia gustu i potrzeb, ale nie rozumiem akurat tego argumentu, przecież dziecko śpi chyba codziennie w tym samym pomieszczeniu?
        • mikams75 Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 21.02.14, 21:48
          niektorym dzieciom wlacza sie alarm jak tylko matka oddali sie ponad dwa metry wink wowczas pozostaje jezdzenie po domu ze spiacym niemowlakiem wink
      • sunlife44 Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 08.02.14, 12:42
        znajoma miała turystyczne i bardzo tego żałowała. materac w komplecie do niczego bo cienki i musiała dokupić drugi.
        każdy rodzaj łóżeczka ma swoim zwolenników i przeciwników.
      • viki0 Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 08.02.14, 13:16
        ale te opuszczane boki są za wysoko i nie da się tego potraktowac jako przystawki do łózka rodziców.
      • owianka Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 21.02.14, 22:11
        > Ja nie polecam drewnianych, bo są ciężkie, nie można ich swobodnie przestawiać
        > do innych pomieszczeń

> Jestem zdecydowanym zwolennikiem łóżeczek turystycznych, które są również w wer
        > sji z opuszczanym jednym bokiem.

Ależ zwykłe łóżeczko drewniane odsuwa się jednym palcem, tylko przy podłodze drewnianej trzeba podkleić od spodu podkładki filcowe. Łóżeczko moich dzieci podsuwałam do swojego łóżka na czas spania, a jak się w nocy budziły, odsuwałam, żeby móc wstać i wyjąć dziecko. Bez najmniejszego wysiłku.

O łóżeczkach turystycznych czytałam, że jest w nich niewystarczający przepływ powietrza. Nie kupiłabym takiego dziecku.
    • saszanasza Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 08.02.14, 11:18
      tu? www.pinkorblue.pl/Pokoj-dzieciecy/Lozeczka/TOBI-Babybay-original-Lozeczko-dostawe-Eko-surowe-drewno-bukowe.html?RefID=PSM_pl_Nokaut#nclid=8bed964c3715c83d2fd92b02c95e56a6
      • saszanasza Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 08.02.14, 11:20
        lub tu: www.benc.pl/czytelnia/263/lozeczko-stokke-sleepi/
        • ashraf Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 08.02.14, 11:35
          To łóżeczko jest świetne, czemu w swoim czasie o nim nie pomyślałam??? Mamy krzesełko Stokke i jestem w 100% zadowolona, może jednak warto było kupić łóżeczko tej samej firmy...
          • ichi51e Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 08.02.14, 13:59
            Stawiam ze ono tez jest montowane na stale w odpowiednim wariancie a nie otwierane. Sa tez materace z barierka
            • ashraf Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 08.02.14, 14:27
              A nie sądzisz, że "drzwiczki" mogą się otwierać tak jak w kojcu? Tak mi to wygląda na zdjęciu, ciekawa jestem jak jest naprawdę. A jak wygląda materac z barierką??
      • viki0 Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 08.02.14, 13:18
        to łóżeczko widziałam ale jest malutkie ma 80x40 cm i nie starczy na długo.
        • viki0 Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 12.02.14, 16:03
          Podbijam temat...wink

nikt z Was nie posiada łóżka 120x60 z łatwo zdejmowanym/zakładanym bokiem i najlepiej na kółeczkach?

Pozdrawiam!
          • sunlife44 tu jest z opuszczanym 12.02.14, 17:39
            allegro.pl/arus-16el-lozeczko-opuszczany-bok-gryka-posciel-i3932643897.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_mediumshockffers&utm_campaign=Product&utm_term=Dla+Dzieci-11763_Pok%C3%B3j+dzieci%C4%99cy-17272_%C5%81%C3%B3%C5%BCka+i+kojce-98744_%C5%81%C3%B3%C5%BCeczka+drewniane-98746
            • sunlife44 Re: tu jest z opuszczanym 12.02.14, 17:40
              a kółka zawsze można sobie samemu domontować.
            • viki0 Re: tu jest z opuszczanym 13.02.14, 11:30
              dziękuję za link. Wiem, ze jest dużo łóżek z opuszczanymi bokami ale czy one są aż tak nisko opuszczane by takie łóżeczko potraktować jak dostawkę do łóżka rodziców o wysokości 42 cm...? tak by łóżeczko i łóżko rodziców tworzyło równą płaszczyznę... ?
              • viki0 Re: tu jest z opuszczanym 13.02.14, 12:20
                i dostałam odpowiedź już od sprzedawcy z allegro... bok opuszcza się tylko o 20 cm i od podłogi do górnej krawędzi po opuszczeniu ma aż 70 cm..... więc łóżeczka z opuszczanym bokiem nie nadają się na dostawkę do łóżka rodziców sad
    • marikooo Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 13.02.14, 22:02
      Jak znajdziesz, to daj znać na priv, proszę! Też szukam bezskutecznie...
      • viki0 Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 15.02.14, 11:52
        ok., i Ty też daj znac gdybyś pierwsza znalazła. Pozdrawiam!
        • marikooo Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 20.02.14, 17:17
          A może kupić łóżeczko ze zdejmowanym bokiem i zamiast niego zamontować takie coś:
          Barierka ochronna łóżka, składana
          Co sądzicie?
          • fantomka44 Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 21.02.14, 11:20
            Posłuchaj - łóżeczka - tzw dostawki mają nisko opuszczane boki, które pozwalają na maksymalny dostęp matki do dziecka przy swoim łóżku, ale to są łóżeczka dla NIEMOWLAKÓW. Nic dziwnego, że nie produkuje się łóżek większych z bardzo opuszczanym bokiem - bo taka funkcja, dla większych dzieci jest kompletnie bez sensu - przecież nie będziesz tak spała z rocznym, dwuletnim czy trzyletnim dzieckiem.
            Zdecyduj się - albo kupisz dostawkę, a potem łóżeczko, ale w ogóle rezygnuj z dostawki.
            • marikooo Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 22.02.14, 21:05
              fantomka44 napisała:

> - przecież nie będziesz tak spała z rocznym, dwuletnim czy trzyletnim dzieckiem.
              Dlaczego?? Z rocznym właśnie tak śpię suspicious

> Zdecyduj się - albo kupisz dostawkę, a potem łóżeczko, ale w ogóle rezygnuj z dostawki.
              Mamy teraz dostawkę, młoda z niej wyrasta, więc szukam większej. Nadal karmię ją piersią i zamierzam kontynuować, więc takie rozwiązanie jest wygodne.
            • viki0 Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 24.02.14, 19:57
              Ja jestem zdecydowana jak najbardziej właśnie na takie łózko o którym pisałam - dostawka o normalnych rozmiarach 60x120 cm. Pierwsze dziecko karmiłam w nocy do 2 lat, spałam razem o wiele dłużej i z drugim planuję tak samo dlatego potrzebuję większej dostawki by życie sobie ułatwic.
    • narcolepsy Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 21.02.14, 13:33
      Cosatto Close to me
      Troll Bedside Cot
      Niestety nie wiem czy sa dostepne w Polsce.
      • marikooo Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 22.02.14, 21:08
        Dziękuję, poszukam!
    • ta_karola Re: Łóżeczko ze zdejmowanym bokiem 24.02.14, 20:17
      Widziałam takie w sklepie Świat dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka