mamatin 25.03.14, 23:43 Dziewczyny, poleccie mi fotelik dla dziecka 106 cm. W rozsadnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotka_k Re: fotelik 15 - 36 kg 26.03.14, 07:52 Nie da się ot tak polecić fotelika dla dziecka o takim czy takim wzroście. Fotelik MUSI pasować do auta i do dziecka. Rozejrzyj się TU Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: fotelik 15 - 36 kg 26.03.14, 09:05 robpol.eu/foto/sunshine/vega3.jpg Ja mam ten i jestem z niego baaardzo zadowolona.Solidny,wygodny i bezpieczny (4* ADAC).Kupiłam go rok temu za ok 270zł na allegro ale niestety teraz nigdzie go już nie umiem znaleźć...Brat szukał takiego samego dla swojej córki ale nie znalazł i zdecydował się na ten: allegro.pl/fotelik-samochodowy-solution-cbx-cybex-2014-i4056795399.html Odpowiedz Link Zgłoś
panizalewska Re: fotelik 15 - 36 kg 26.03.14, 10:48 Taki fotelik może NIE pasować do auta autorki, do dziecka też. Nie kupuje się fotelika w ciemno, tylko jedzie się z dzieckiem do chłopaków, którzy wszystkie foteliki przymierzają do auta, do każdego wsadza się dziecko i przymierza. A potem w necie można kupić taniej, ale fotelik NOWY, a nie używany, bo nie masz ŻADNEJ gwarancji, że fotelik nie jest przeterminowany i nie brał udziału w kolizji czy wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: fotelik 15 - 36 kg 26.03.14, 11:59 panizalewska napisała: > Taki fotelik może NIE pasować do auta autorki, Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak może nie pasować fotelik do auta...Rozumiem jesli ktoś ma mały samochód,np seicento czy jakiś inny mały wóz to owszem wtedy może być jakieś ryzyko,ze fotelik nie bedzie pasował bo np bedzie za duży/masywny. Do tej pory jeszcze nie spotkałam się z tym,zeby ktokolwiek przymierzał fotelik do samochodu,serio! Znam mase ludzi,którzy kupili fotelik na allegro bez wcześniejszego "mierzenia" i o dziwo każdy fotelik pasował. > Taki fotelik może NIE pasować do auta autorki, do dziecka też. Tu mogę się prędzej zgodzić że fotelik może do dziecka nie pasować bo np fotelik bedzie wąski a dziecko pulchne i już fotelik nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: fotelik 15 - 36 kg 26.03.14, 12:03 Owszem- nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu. Różne samochody i różne kanapy tylne. Fotelik ma nie tylko do dziecka pasować ale i do samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: fotelik 15 - 36 kg 26.03.14, 12:06 > panizalewska napisała: > > > Taki fotelik może NIE pasować do auta autorki, No chyba,ze chodzi ci o to,ze każdy samochód ma inaczej wyprofilowaną kanapę. My w samochodzie mamy tylną kanapę całkowicie prostą,bez żadnych obniżeń czy wypukłości wiec tym samym wszystkie foteliki "leżą" super,nie kołyszą się,nie przechylają itp. Z kolei moja kuzynka ma w samochodzie tylną kanapę "wyprofilowaną",po bokach wyżej,część srodkowa niżej i choćby nie wiem jaki fotelik włożyła to każdy źle leży i chyli się do środka (ma 4 różne foteliki).Jedynie jak położy fotelik na środku to stoi stabilnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: fotelik 15 - 36 kg 26.03.14, 12:39 nie tylko inaczej wyprofilowaną kanapę niektóre samochody mają długie zamki pasów, a te nie mogą wchodzić na fotelik dlatego trzeba fotelik mierzyć a nie kupować w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: fotelik 15 - 36 kg 26.03.14, 22:19 Zupelnie zwyczajnie. 2 lata temu do focusa kombi rocznik 2011 nie pasowało mi kilka niezłych foteli i odsyłałam. Więc ani mały, ani stary- a musiałam kombinować. Odpowiedz Link Zgłoś