12.10.14, 22:11
Słyszał ktoś o tym syropie? Są dwa? Po pierwszym roku życia/po szóstym? Dawałyście dzieciom?

Pytam bo ostatnio mówiłam komuś, że mój 20 m synek ciągle budzi się w nocy. Nie pije wówczas wody ani mleka. Ja już naprawdę ciężko to znoszę (mąż też wstaje). No i wówczas ktoś powiedział mi, że jest taki syrop...

Nie mówię, że dam dziecku itp. Po prostu jestem ciekawa czy ktoś o sedali słyszał, podawał?
Obserwuj wątek
    • siven1987 Re: sedalia 13.10.14, 06:05
      Moja koleżanka była nim zachwycona. Poleciała i mnie ale ja nie podawałam.
    • rulsanka Re: sedalia 13.10.14, 09:42
      To leczenie magią. Jak sobie poczytasz skład, to większość składników masz z oznaczeniem 9CH. To znaczy, że wyjściowa substancja była rozcieńczana w proporcji 1:100 a do następnych 9 rozcieńczeń brana jedna cząstka (cokolwiek to miałoby oznaczać) roztworu i znowu rozcieńczana w proporcji jeden do stu. W wyjściowym płynie nie ma już w zasadzie nic poza wodą. Tzn. są np. cukier i konserwanty.
      Ja niektóre homeopaty stosuję, bo okazało się, że na mnie i dzieciaki niektóre z tych preparatów działają i to dość spektakularnie, często lepiej od antybiotyków. Ot, czary, efekt placebo, i to pomimo sceptycyzmu.
      • frijka Re: sedalia 13.10.14, 13:05
        Pójdę dziś do pediatry i zapytam. Ja nie stosuje leków homeopatycznych, ale jakby akurat mógł pomóc.... a szkodliwe to to chyba nie jest.
    • murwa.kac Re: sedalia 13.10.14, 13:38
      slyszalam.
      nie stosuje.
      w magie nie wierze a poza tym nie stac mnie na kupowanie cukru za 700 zl za kilogram wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka