26.03.15, 09:26
Proszę o poradzenie jaki kupić dziecku jeździk ... nie chodzi mi o rowerek biegowy- chce aby to byl 4 kołowy jezdzik, dziecko odpycha sie nóżkami.
Synek (21miesiecy) ma jeden ale jest zaniski i zalekki- bardzo wywrotny... może wy jakiś znacie - podstawa żeby nie był lekki i jesli się da to miał gumowe koła
Obserwuj wątek
    • eemcia82 Re: jeżdzik 26.03.15, 09:39
      a i dodam - ze musi miec kierownice smile nie kierownik itd... smile
    • budzik11 Re: jeżdzik 26.03.15, 11:50
      eemcia82 napisał(a):

> jest zaniski i zalekki- bardzo wywrotny...

jak to "wywrotny"? Jak 4-kołowy jeździk może się wywrócić?
      Ale w temacie - poleciłabym jeździk puky, jest wysoki, 4-kołowy, o konstrukcji "rowerowej", no ale ma kierownik.
      To może klasyk - bobby car?
      • eemcia82 Re: jeżdzik 26.03.15, 12:12
        przez to że lekki to moj syn "kaskader" podnosi go tak że poleciał do tylu sad oki moze zlego okreslenia użyłam co do tego że wywrotny smile
        • sunshine_83 Re: jeżdzik 26.03.15, 14:24
          Na taki jeździk to już trochę za późno. Około dwóch latdzieci przesiadaja sie na rowerki biegowe. To ze podnosi rowerek nie oznacza, że musisz mu ciężki sprzęt kupywać. Mój w tym wieku już jeździł na biegówce, a teraz na normalnym bez kółek treningowych (wsiadł i pojechał zanim miał 5 latka). Zdaję sobie sprawę, że nie każde dziecko jest ruchliwe i mobilne, jednak jaki sens wydawać pieniądze na jeździk, który zaraz będzie za mały. Wywróci się prędzej czy później, nie ma się czym stresować. Ale jest fajny jezdzik trzykolowy, ktory dzieci lubia.
          www.amazon.com/Foldable-Indoor-Outdoor-Toddlers-Tricycle/dp/B00E3FVAYS
          • sunshine_83 Re: jeżdzik 26.03.15, 14:24
            Zanim miał 4 latka miało być tongue_out
        • budzik11 Re: jeżdzik 26.03.15, 16:18
          eemcia82 napisał(a):

> przez to że lekki to moj syn "kaskader" podnosi go tak że poleciał do tylu sad

Poleci dwa razy i się nauczy, żeby tego nie robić. A jak będzie ciężki to syn nie będzie chciał na nim jeździć. To ma być frajda, a nie mordowanie się.
          • eemcia82 Re: jeżdzik 27.03.15, 07:25
            moje dziecko potrafi się zanieść - tak już było dwa razy jak udało głową do tyłu eh więc niestety ja nie pozwolę mu na taki upadek... tzn wiadomo nie uchronię przed każdym upadkiem - ale jesli chodzi o autko to postaram sie jednak znaleść lepsze niż to co ma teraz.
            jesli chodzi o rowerek biegowy - ma ale nie lubi jezdzic - kocha autko sad tak kocha że rajdkuje na tylnich kołach - a potem jest bach ... i dlatego chciałam coś ciężkiego ...
    • camel_3d cos takiego moze? 26.03.15, 16:55
      https://www.laufrad-test.org/wp-content/uploads/my-first-puky-pukylino.jpg
    • koniczy-nka Re: jeżdzik 26.03.15, 22:27
      Może coś takiego www.bibabu.pl/yomoto-blue.html?
      W opisie podają że ma 4 koła z wysokiej jakości gumy, tyle że nie ma klasycznej kierownicy.. Ale wygląda super smile
      • eemcia82 Re: jeżdzik 27.03.15, 07:22
        hmm jakos mi sie nie widzi ... troche to dziecko sie garbi na tym cudeńku smile bo fakt ładne... ale raczej mało praktyczne

• koniczy-nka Re: jeżdzik 28.03.15, 16:36
          Ja bym to raczej nazwała "pozycją motorowca" smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka