Dodaj do ulubionych

Wymioty przed spaniem

23.10.15, 11:23
Witam, moja córka skończyła w sierpniu 2 latka. We wrześniu nastąpiło pożegnanie ze smokiem, który był dawany do usypania.Dodam tylko ,że nie było najmniejszych problemów ze spaniem. No i powstał problem. Alusia nie chce chodzić spać. Kiedy ją kładę do łóżeczka/od maleńka w nim śpi/ zaczyna płakać, i mówi, że ją boli brzuszek.Brałam ją na przetrzymanie. Ale teraz się dzieje tak, że tak płacze ze wymiotuje. Nie wiem co mam robić. To trochę wygląda tak, że się zmusza. Może coś ktoś poradzi.
Obserwuj wątek
    • oliamedom Re: Wymioty przed spaniem 23.10.15, 21:13
      Witam, moja córka jak miała cos kolo 1,5 r. nie lubila jeździć autem,wymiotowala,myślałam ze to choroba lokomocyjna,ale potem okazało sie ze jak podrosla kolo 2.5 r to juz zrozumiala ze wszystko widzi,ze jedziemy gdzies i nie wymiotowala do tej pory ani razu. Ona wymiotowala.z płaczu,zaczynalo sie plakanie,wrzask,ze nie chce siedziec i biedna przypieta w foteliku ze niw może chodzić po aucie,strasznie nakręcona,nie umiała usiedzieć chwili,w wieku 1,5 r juz nawet wozka nieuzywalismy,bo tylko chciała chodzić wiec to siedzenie w aucie na sike w foteliku to byka dla niej kara,trauma i ona z tego placzu wymiotowala.Ja po prostu na czas kiedy dziecko tak reagowalo bez poważnego powodu kiedy musiałam,to rezygnowslam z jazdy z nia autem,chodziliśmy na spacery,jeździliśmy pociągiem itp. Teraz ma 3 lata uwielbia jeździć autem iw. Końcu jedziemy sobie razem z mężem do sklepu,marketu a kiedys tylko on jezdzil,kupowsl co trzeba bo ja bez potrzeby nie chciałam męczyć dziecka. Mysle ze tak samo wasza niunia wymiotuje z płaczu. Wracać do smoka może bez sensu skoro juz odstawiliscie. Może trzeba ja poprzytulać,pośpiewać piosenki,tak żeby nie czuła ze to specjalne usypianie tylko tak żeby się zmuliła i zasnela. Po za tym wiem ze taki hidteryczny placz przy zasypianiu czasem związany jest z tym zr dziecko za dużo spi za dnia,tzn wyspi sie w ciagu dnia nie chce spać a jest zmuszane o danej godzinie iść spać i zaczyna się histeria. To tak jakby ciebie ktos zmuszal do zsdniecia a ty masz jeszcze tyle energii. Wiem bo tak miała siostra,kladla dziecko spać na 3 drzemki rano koko 10.00 i o 16.00 spalo do 18.00 a ona potem na sile usypiała o 20.00 i bujala sie przez 2 h. Caly czy wydawalo jej się ze zawsze tak spalo to ma tak spsc tylko ze dziecko doradtalo i juz nie potrzebowali tyle snu za dnia. Zrobila mu bedna drzemke ok 12.00 i dziecko padalo o 20.00 bez większych stresów. Pozdrawiam.
      • oliamedom Re: Wymioty przed spaniem 23.10.15, 21:15
        Przepraszam za bledy pisze z Tel,chodzilo mi o 2 drzemki nie 3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka