Dodaj do ulubionych

Ubieranie chłopca

08.11.16, 19:14
Jak ubieranie swoje dzieci kiedy temp. jest bliska zeru lub poniżej. Jeszcze w zeszłym roku zakładałam synowi rajstopy i na to spodnie, ale zawsze był ten problem, ze w przedszkolu musiał latać w rajstopach bo wiadomo, dwie warstwy to za ciepło. Teraz ma 3 lata i jakos nie widze ubierania go w rajstopy... Sa spodnie ocieplane do kurtki, ale takie trzeba zdejmować w przedszkolu i zakładać zwykle... Czy sa jakies inne opcje?
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Ubieranie chłopca 08.11.16, 19:28
      w zeszłym roku jak zimą były dojazdy do przedszkola, zakładałam ocieplane spodnie, w torbę dresy normalne i po prostu sie przebierał.
      w tym roku 15 - 20 min spacerkiem do przedszkola - normalnie dresy i tyle. przez taki kawałek nie zamarznie.
    • ashraf Re: Ubieranie chłopca 08.11.16, 19:39
      Jak są tęgie mrozy, to i tak trzeba dać ocieplane spodnie, przecież pójdzie z dziećmi na spacer i coś założyć musi. W okolicach zera mój synek nosi zwykłe spodnie, nieco grubsze, ale nie ocieplane. Przebranie w przedszkolu w opcji pierwszej to 2 min smile możesz też kilka par lekkich spodni zostawić w przedszkolu, żeby się ze wszystkim nie nosić.
    • kanna Re: Ubieranie chłopca 08.11.16, 19:48
      Cienkie spodnie, np. luźne legginsy, lub cieniutka dresówka, na to - w zależności od pogody - polar, przeciwdeszczowe, lub ocieplane.
      Kluczem jest wyuczenie dziecia wkładania tych cienkich spodni do skarpetek, przed wyjściem na dwór smile
    • juuuu7 Re: Ubieranie chłopca 08.11.16, 20:32
      Sa jeszcze kalesonki, np w h&m. 3latek w rajstopach zupelnie do mnie nie przemawiawink.
    • aniela_petronela Re: Ubieranie chłopca 08.11.16, 20:41
      Teraz normalnie w dresach jeszcze chodzi, ale jak zrobi się zimniej, to w ocieplanych spodniach będzie chodził a na miejscu będzie się przebierał w cienkie dresy. Nie bardzo widzę inne opcje, te kalesony w hm i smyku oglądałam, ale dla mnie to wciąż kalesony, tyle że kolorowe - tylko pod spodnie.
      • juuuu7 Re: Ubieranie chłopca 08.11.16, 20:57
        No ja nie mowie, zeby w nich chodzic bez spodni. Tylko zeby zamiast rajstop pod spodnie a w przedszkolu zdjac i w dresach zostac.
    • blondzidelko Re: Ubieranie chłopca 08.11.16, 21:35
      Mój dziec nosi takie spodnie nakładane na to co ma danego dnia. Jak jesteśmy na dworze to ma je ubrane a jak wchodzimy do żłobka czy do domu to je po prostu ściągamy jak kurtkę. To są takie spodnie większe jakby od kombinezonu ze wzmoncinieniami na pupci i kolanach. Idealne na plac zabaw jak jest troche mokro albo zimno, bo i ciepło i nie przemakaja.
      • 3-mamuska Re: Ubieranie chłopca 08.11.16, 22:08
        Temat wałkowany co roku, dresowe spodnie/lub inne na to ocieplane od kurtki. Wchodzisz do przedszkola ściągasz te od kurtki zmieniasz buty i juz.
        Mozna tez kupic ocieplane jeansowe spodnie i wtedy zakładasz na drogę w przedszkolu szybka zmiana/ lub nie.
    • camel_3d jeansy i zimowe... 08.11.16, 22:50
      tzn niw eiam jakie tam masz temperatury. Moj w wieku 3 lat szedl do przedszkola w samych jeansach przy -5. Ale przy -10 juz mu zakladalem Zimowe spodnie na to. W przedszklu zdejmowal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka