rb_111222333
04.08.19, 17:26
Niestety, mamy dość długą drogę do przedszkola, 1300 metrów w jedną stronę i mam problem z pokonaniem jej z moją córką. Na trasie nie jeździ komunikacja, nie możemy jej podwozić samochodem. Jak była młodsza, to woziliśmy ją wózkiem, od tej wiosny jeździła hulajnogą, czasem rowerkiem. Wydaje mi się, że to jednak za duży wysiłek dla niej. Ostatnio nie chciała jeździć hulajnogą do przedszkola, po tygodniowej przerwie wyszłyśmy na jazdę koło bloku i widziałam jaka to była przyjemność dla niej. Boję się, że tak długą trasą ( 2 km 600 m do pokonania dziennie) i zbyt dużym wysiłkiem zniechęcę ją do aktywności w ogóle. Zwłaszcza, że nie wracamy od razu do domu, jak poszaleje na placu zabaw, to już w ogóle chce żeby ją nosić, a waży już 15 kg, więc mi też jest ciężko. Córka nie lubi chodzić. Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś wózka, może turystycznego - pytanie jak taki będzie się sprawował w codziennym użytkowaniu. Zależy mi na tym, żeby wózek łatwo się składał. Może podpowiecie jakieś modele albo podpowiecie jakieś inne rozwiązania mojego problemu?