Dodaj do ulubionych

buzia do mycia

21.10.04, 19:48
Zastanawia mnie taka sprawa:od kiedy można dziecku zacząć myć buzię mydłem?
Mojemu synkowi,do ukończenia roczku, przemywałam buźkę przegotowaną
wodą.Teraz ma 1,5 roczku i dalej przemywam tylko wodą, ale już zwykłą, z
kranu.Może to głupie pytanie...ale liczę na odpowiedźsmile).Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: buzia do mycia 21.10.04, 19:57
      Ja mojej córci myłam zawsze twarz zwykłą wodą a mydłem zwykle brudny podbródek
      i brudne polika, wyżej używałam tylko wody, ew. wody z płynem do kąpieli, który
      nie drażni oczek, moje dziecko jakoś żyje smile Już dwa latka jest z nami smile)))
    • kruszynkaa Re: buzia do mycia 21.10.04, 22:38
      Ja od pierwszych dni maluszka myję buzię mydełkiem. Najpierw Bambino a później
      bo troszkę natłuszcza skórkę kostką A-Derma polecaną przez dr Kamińską, która
      prowadzi forum kosmetyki dla dzieci.
      pozdr.
    • allija Re: buzia do mycia 22.10.04, 15:37
      Moim dzieciom zawsze myłam buzie, jak całą resztę zresztą, mydłem dla dzieci.
      Przecież jest ich taki wybór.
      Cóż to za mycie wodą? Przecież dziecko je, dotyka się brudnymi /niewiadomo
      nawet od czego/ rączkami. Woda może co najwyżej zmyc kurz ale już tłuszczu nie.
      • tatjana Re: buzia do mycia 22.10.04, 16:52
        Sama nie wymyśliłam tej wody-położna dała mi takie wskazówki.Tylko nie mówiła,
        jak długo tak myć.
        • niezabutka Re: buzia do mycia 22.10.04, 16:57
          witam. mialam ten sam problem, mój synek skończył 10 miesięcy, za radą
          przyjaciólki zaczęłam przemywać buzie woda z mydłem (do tej pory tylko
          przegotowaną)..no i niestety, zaraz pojawiło się uczulenie a stan jego skóry
          znacznie sie pogorszył. mydło oczywiście było niemowlęce, a dziecko skłonności
          do alergii nie ma..no i niestety, znowu myjemy przegotowana. i własnie też nie
          wiem, jak długo jeszcze?
          pozdrawiam, Kalina i jej Myszorek
    • kot26 Re: buzia do mycia 22.10.04, 17:53
      Ja swojej wlasnej twarzy nie myje mydlem, a sama woda, bo inaczej wyskakuja mi
      syfy... Mysle, ze o ile pycho nie jest za bardzo brudne, to mozna sobie mydlo
      calkowicie darowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka