madziorek73 14.12.04, 18:27 Witajcie drogie mamy, od kiedy mozna podawac DANONKI??? od ktorego m-ca? nie moge nic znalezc na ten temat.... pozdrawiam goraco! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anek.anek Re: DANONKI... 14.12.04, 18:33 nie od m-ca, ale nawet od chyba 2-trzech lat. Na tsronie Danona jest gdzieś informacja, bo na opakowaniach nie raczą podać. Zawierają dużo za dużo cukru, i jakieś sztuczne substancje smakowe dlatego lepiej niemowlakom nie podawać. Zresztą to nie tylko chodzi o danonki, ideałem by było robienie samemu serków, ale kto by miał na to czas? Odpowiedz Link Zgłoś
edytka73 Re: DANONKI... 14.12.04, 18:47 Pediatra, z którym ostatnio rozmawiałam jest zdania, że najlepiej NIGDY. Nienaturalny układ cząsteczek spwoodowany rozpylaniem baiałek w procesie produkcji, plus "nawapnianie" (mi danonki zawsze "zgrzytały" w zębach...), owoce w postaci pyłu - wszytsko może się pzeryczyniac do alergii, bo nasz układ pokarnowy nie jest przystosowany do trawienia takiej formy białka i wapnia. Lepiej zwykły jogurt, żadne tam homogenizowane, a jeszzce lepiej zwykły twarożek zmieszany widelcem z tartymi owockami. Z tego, co wiem - powyżej roku. E. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: DANONKI... 14.12.04, 18:53 Popieram poprzedniczki. Ja daję je dzieciom zamiast cukierka, raz lub dwa w tygodniu. Ale do 2-go roku życia moi chłopcy chętnie jedli jogurt naturalny. Owoce (prawdziwe!) osobno. Teraz też czasem daję im naturalne kefiry lub jogurty, żeby nie odzwyczaili się od ich smaku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
madziorek73 Re: DANONKI... 14.12.04, 19:01 dziekuje drogie e-mamy za odpowiedz!!! czlowiek dzieki forum robi sie madrzejszy... pozrawiam ))))) Odpowiedz Link Zgłoś