tunieczka 26.01.05, 14:33 Co myślicie o tym,że mały dwuletni chłopiec wśród wielu innych zabawek ma też lalkę, którą czasem lubi przytulić, umyć, dać buziaka, posmarować pupę kremem? Ja uważam, że to normalne, dzieci bawią się też lalkami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diplodok999 Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 14:37 Pewnie, że normalne. Ty dbasz o niego, on dba o lalke. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 14:39 Nic w tym dziwnego nie widzę. Kazdy chłopiec powinien miec lalkę.Widzialam jaką radosc synowi przyjacióki sprawiał wożek + lalka ))) a podzial na zabawki chłopięce (wiertarki,saamochody itp) i dziewczęce (lalki, nocniki i żelazka wrrrrrr) doprowadza mie do lekkiego szału.. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 14:44 Mój synek wśród zabawek nie ma lalki, ale w trakcie wizyt w domach, gdzie sa dziewczynki (a wiec i lalki), chetnie sie nimi bawi. I nie widze w tym nic zlego Odpowiedz Link Zgłoś
m_drago Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 14:44 Jak najbardziej tak! Uważam, że nie ma nic złego w tym, że chłopiec bawi się lalką (nie mówimy tutaj o barbie - blee). Można uczyć dziecko rozpoznawania cześci ciała na lalce. Swietnie sprawdza się w nauce obcego języka. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
gota Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 14:53 Nasz synek dostal lalke pod choinke i... to jego ulubiona zabawka. ciagle lala i lala. caluje ja, glaska, daje piciu z butelki albo z kubeczka, czasem cysia(hehehe- serio), przynosi, zeby zmienic pieluche, ubrac... i co w tym zlego? wg. mnie nic- ciesze sie, ze jest taki troskliwy Odpowiedz Link Zgłoś
kajos5 Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 14:49 Mój syn kiedy miał 2 lata stanowczo zażyczył sobie lalki (na jarmarku swiątecznym na inne zabawki nawet nie chciał patrzeć). Kąpał ją, woził na spacery (zrobił sobie wózek z samochodu-jeżdzidełka, karmił. Musiałam zrobić na szydełku ubranka dla lali I nigdy mi to nie przeszkadało. Teraz ma 9 lat i bawi się wyłącznie "męskimi" zabawkami) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 16:47 nic zlego w tym nie widze tak samo jak w tym, ze moje corki bawia sie samochodami i maja ich sporo wsrod swoich zabawek Jak widze chlopca z wozkiem i lalka, to oczami wyobrazni widze go w przyszlosci jako wspanialego ojca, ktory troszczy sie o swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 18:14 Super. Mój synek też uwielbia swoją (kiedyś moją) lalę. Mój mąż furczy i kupuje kolejne samochody a mój syneczek najbardziej kocha lalę. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 19:57 Pewnie że to normalne! A odwrotnie - mała dziewczynka z samochodzikiem? Mam w domu małą samochodziarę i na ten temat jakoś nikt nie ma problemów, a chłopiec z lalką to zawsze wypłynie jakiś stereotyp Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 22:03 Koleżance, która chciała kupic małemu jakiś prezent dla mojego roczniaka zaproponowałam właśnie bobaska - synek jest zachwycony dzidziami, wychwytuje je na reklamie, w gazetach, w swoim albumie. Moim zdaniem to świetny pomysł, dlaczego nie? Póki co czekam na lalę, zobaczymy, jak mały zareaguje Będę uczyć, że dzidzia cacy, zupełnie jak do kotka. Cóż, z kotem różnie wychodzi, póki co! Odpowiedz Link Zgłoś
slonko12345 Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 23:04 Myślę, że to nic dziwnego, a wręcz chłopiec powinien mieć wśród zabawek lalkę. Tak samo jak dziewczynka samochody. Nasza Patrycja (1 rok) bardzo chętnie bawi się samochodami. Małe dzieci czują potrzebę naśladowania rzeczywistości w swoich zabawach, dlatego równie chętnie bawią się lalą, jak i autkiem, niezależnie od płci. Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: Chłopiec i lalka 26.01.05, 23:08 Lalka dla chlopca?-czemu nie! Moj Misiek dziwnym zupelnie zbiegiem okoloczności ,stał się posiadaczem lalki Chou-Chou(płacze,śmieje się ,zasypia głośno "dysząc",sśie smoka pije z butli-lala oczywiście) Powiem wam ,że rozwaliła mnie realcja mojego synka(22 m-ce): karmił ,kladł spac ,a jak płakała przytulał i przerażony mówił:" nie pać"(nie płacz) Fantastycznie się nioą bawił kołysal w kołysce,karmił . A dlaczego to tylko dziewczynki mialyby przywilej bycia troskiwymi mamusiami dla swych lalek ? ,pozdr,mysiam Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Chłopiec i lalka 27.01.05, 00:47 Pewnie ze normalne. Moj syn tez ma lale - sam sobie w sklepie wybral. M. Odpowiedz Link Zgłoś
tunieczka Re: Chłopiec i lalka 27.01.05, 01:03 podzielam wasze opinie i uważam,że lalki są dobre dla dzieci. Mam problem nawet nie tyle z mężem, co z teściem. On powtarza mojemu dziecku, że lalkami to bawią się tylko dziewczynki. Ja zaprotestowałam i po ostrej wymianie zdań, powiedziałam, ze nie życzę sobie, by tak mówił do synka. Odpowiedz Link Zgłoś