Dodaj do ulubionych

Zwierzak dla 4l

22.02.05, 15:52
Jakie byloby fajne zwierzątko dla 4l. Dziadkowie chcą kupić papużkę, jednak
słyszałam że to brudas i alergizuje. Piesek niestety nie wchodzi w grę. Kotek
też (kłopot z np wyjazdem, bo wszyscy dziadkowie mają psy. Może ktoś ma
papużkę i dobrą o niej opinię ?
Obserwuj wątek
    • sol_bianca Re: Zwierzak dla 4l 22.02.05, 17:05
      Wydaje mi się, że papużka średnio nadaje się dla dziecka. Faktycznie strasznie
      brudzą, drą się bez przerwy (sama miałam papużkę w dzieciństwie i z tego co
      pamiętam, była mi raczej obojętna. A śmieci rozrzucała po całym domu). Poza tym
      nie można jej głaskac, przytulać (no niby czasem pogłaskac można, ale to za mało
      jak dla dziecka, dzieci lubią wszystko macać bez przerwy wink))
      A może króliczek miniaturka albo świnka morska? Miłe, puchate, nieskomplikowane
      w obsłudze...
    • sylwias5 Re: Zwierzak dla 4l 22.02.05, 19:02
      Mój synek dostał na 4-te urodziny świnke morską i to był strzał w
      dziesiątke.Kupujemy jej
      jako ściółke taki granulat który pochłania wszystkie smrodki i w domu nie czuć
      że jest prosiaczek.Lubi głaskanie ,piszczy na widok małego(bo to on podaje jej
      pożywienie),chodzi za nim jak pies.Jest zwierzątkiem mało kłopotliwym ,ja bardzo
      polecam zakup świnki morskiej.Zastanawialiśmy się też nad kupnem królika ale
      poczytaliśmy troche o tych zwierzątkach i zrezygnowaliśmy.
      Pozdrawiam
      Sylwia
    • anek.anek Re: Zwierzak dla 4l 22.02.05, 19:22
      Byle nie papużka! Naokoło klatki będzie całe mn óstwo brudu nawet przy częstym
      sprzątaniu. oza tym to fakt, że bardzo często są "alergiczne". To niestety
      dotyczy również świnek morskichsad Ale świnki są super.
    • paulaula Re: Zwierzak dla 4l 22.02.05, 19:42
      Ja mam króliczka miniaturkę.Zwierzątko przemiłe i czyściutkie, córka jednak
      (12letnia)po roku straciła nim zainteresowanie, a ja nie mam dla niego tyle
      czasu ile chciałaby dostawać. Jeśli jesteś zainteresowana z przyjemnością
      oddałabym go komuś, kto miałby serce dla niego. Aha i musiałby być to ktoś z
      woj. świętokrzyskiego.
    • karolcia44 Re: Zwierzak dla 4l 22.02.05, 21:14
      Moja Emilka wychowywała się z królikiem miniaturką. Niestety ale nie ma go już
      z nami.Dbać jeszcze o niego za bardzo nie umiała i obowiązek ten spoczywał
      oczywiście na nas, ale do dzisiaj z rozrzewnieniem wspominam ich wspólne
      zabawy. Teraz ma właśnie 4 latka i zastanawiam się nad kupnem jej żółwia (sama
      już kiedyś go miałam). Wydaje mi się najmniej kłopotliwy i "śmierdzący" a
      przede wszystkim w razie wyjazdu można go zabrać praktycznie wszędzie ze
      sobą.Co prawda nie ma miękkiego futerka ale rozkosznie otwiera pyszczek by
      zjeśc np.truskawkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka